Citaat van de dag

Vandaag een extra lang ‘citaat van de dag’ dat we haalden uit een vraagesprek op de Vlaams Belang-webstek met onafhankelijk publicist en jurist Jos De Man op de opmerking die de indervrager maakt over het hallicunante beeld dat De Man schept van de macht van Goldman Sachs: “Daar zie je duidelijk hoe de financiële sector de macht heeft gegrepen. Dat begon al bij Clinton die de ‘Glass-Steagall Act’ heeft afgeschaft, zodat banken konden speculeren met het geld van de spaarders. Onder Bush is ook de voorwaarde afgeschaft dat banken voldoende financiële reserves moeten aanleggen om zich in te dekken tegen de risico’s van speculatie. Daardoor kreeg de sector totaal vrij spel.

Dat gebeurde telkens op advies van bestuurders van Goldman Sachs. Robert Rubin, voormalig CEO van GS was minister van Financiën onder Clinton. Hank Paulson, een andere topfiguur van GS, bekleedde het ambt onder Bush. Hij was het die in 2008 de bailouts van de banken organiseerde. In Europa was de firma al even prominent aanwezig. In Italië werd Mario Monti aangesteld als premier. Hij was op dat ogenblik adviseur van GS Europa. En Mario Draghi – die van 2002 tot 2005 vice-president was van Goldman Sachs Europa – werd voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB).

In Griekenland werd Papademos gebombardeerd tot eerste minister. Papademos heeft samengewerkt met Goldman Sachs om de begroting en de balansen te vervalsen zodat Griekenland lid kon worden van de Europese muntunie. Binnen de EU heb je de ‘Raad van Europa’ – een totaal overbodige instelling met een heel legertje bureaucraten en een hele administratie. Eén van de toplieden daar is Peter Sutherland. Die zit nog altijd in de raad van bestuur van Goldman Sachs. Het is Peter Sutherland die zegt dat men de homogeniteit van de naties moet afbouwen. Je ziet dus hoe zwaar de politieke en financiële kaste verstrengeld zijn. Gezond is dat niet. De banken moeten nu failliete staten overeind houden en de staten moeten failliete banken redden…”

3 comments

  1. Uit welk bevolkingssegment komen die van Goldman-Sachs, iemand enige idee ? Ikke wel omdat ik weet waar Abraham de mosterd haalde !

  2. Sinds we ons loon niet meer in een loonzakje mogen ontvangen hebben de banken al ons geld in hun macht en doen ze wat ze willen ;het is een pot nat ;

  3. Ik moet zeggen dat ik het laatste nummer van het Vlaams Belang-magazine zeer goed vond. Vooral het vraaggesprek met Jos De Man vond ik erg interessant. Meer van dat!

Comments are closed.