Europese Unie: 26,5 miljard euro voor de sociale integratie Roma…

Europa bankroet? Niet als men naar de spilzucht van de EU kijkt. Er is door de EU een Europees fonds van 26,5 miljard euro voor de integratie van Roma ter beschikking gesteld van de lidstaten. In 2011 wist Europees commissaris voor justitie en mensenrechten Viviane Reding in Straatsburg te vertellen dat er van dat astronomische bedrag “slechts” 100 miljoen euro is opgenomen en dat dat beter moest. Kleine bemerking: het aantal Roma’s binnen de EU wordt op de 10 à 13 miljoen geschat. De grootste populatie zou zich momenteel in Roemenië (2 à 3 miljoen) bevinden. In Bulgarije, Spanje, Hongarije en Slowakije leven tot een miljoen Roma, in Tsjechië en andere Oost-Europese landen zijn het meerdere honderdduizenden…

Besparingen?

De EU verplicht alle lidstaten om de buikriem aan te halen en grote besparingen door te voeren, maar tegelijkertijd zijn er blijkbaar wel voldoende fondsen om een groteske uitgave van 26,5 miljard euro te rechtvaardigen. Men kan zich afvragen of zulke bedragen gerechtvaardigd zijn voor de zogenaamde “integratie” van de Roma.

Crimineel?

Volgens de Arnhemse officier van justitie M. Van Elsdingen (Nederland) zouden “bijna alle zigeuners crimineel” zijn. Hij verduidelijkt: “In de gemeenschap van de Roma, de zigeuners, wordt criminaliteit normaal gevonden. Een paar uitzonderingen onder hen zijn niet crimineel. Alle anderen wel.”  Men zou bijna gaan denken dat het om een verspreking gaat, maar neen, hij gaat nog verder: “Als we spreken over zich misdragende voetbalsupporters of criminele Marokkanen, dan hebben we het over uitzonderingen. Want de meeste voetbalsupporters en Marokkanen zijn niet zo. Maar bij de Roma is dat anders. De Roma-gemeenschap houdt zich bezig met criminaliteit, met strafbare feiten. Inbraken plegen wordt bij hen heel gewoon gevonden. Ze onttrekken zich aan onze cultuur en dat kunnen we niet hebben.” (De Arnhemse officier van justitie M. van Elsdingen deed deze uitspraken tijdens een aanklacht in 2004 tegen een Roma uit Ede. De Romagemeenschap deed hierop aangifte wegens discriminatie, racisme en belediging. Het Openbaar Ministerie vond dat de uitspraken niet te ver gingen, waardoor de strafvervolging uiteindelijk in een vrijspraak eindigde.)

Dat de man helemaal correct is in zijn bewoordingen valt te betwijfelen, maar waar rook is, is vaak vuur. Ook Jean-François Cintas, chef van de afdeling inbraken van het kanton Genève in Zwitserland liet zich nl. negatief uit over de Roma: “Als u in Genève twee jonge zigeuners aantreft, die alleen onderweg zijn, hebben ze voor 99% een schroevendraaier in de broekzak.” (Zwitserse krant: Le Temps, Zaterdag 25 februari 2012)

We moeten het niet altijd in het buitenland gaan zoeken. Socialistisch burgemeester van Gent Daniël Termont: “Mensen, toon alstublieft uw goed hart niet, ook al breekt het bij het zien van zoveel ellende. Bied de Roma geen onderdak, geen dekens, geen soep, want hoe meer je ze helpt, hoe meer er naar Gent komen. En onze stad zit nu al overvol.” [… ] “Ik versta dat mensen hun goed hart willen tonen, en vaak bloedt ook het mijne, maar daardoor haal je alleen maar méér Roma naar hier.” […] “Er zijn er duizenden die zich mondjesmaat integreren in de stad, maar vele anderen kennen normen noch waarden. Ze doen hun behoefte op straat of in de parken. Ze zijn vaak ongeschoold en spreken de taal niet. Ze bezondigen zich aan winkeldiefstallen, zakkenrollen, nachtlawaai, inbraken, prostitutie, sluikstorten en allerlei kleine criminaliteit.” […]”Een huis dat hier een week leeg staat, wordt meteen gekraakt.”

Dat de massale komst van de Roma (onder meer gestimuleerd door de ongelukkige uitspraken van even geleden in de Bulgaarse en Roemeense pers van N-VA’er Geert Bourgeois: daar stond te lezen dat België nood zou hebben aan Roma-werkkrachten voor knelpuntberoepen) hier in Brussel ook voor problemen zorgt, is voor iedereen duidelijk. Vooral om en rond de Leopold-II-laan in Sint-Jans-Molenbeek weten de buurtbewoners er over mee te spreken Wel opvallend is dat men steeds verwijst naar Oost-Europeanen, wanneer Romazigeuners criminele feiten plegen. Onder meer omwille van het feit dat het in dit land verboden is de etnische afkomst van misdadigers in de statistieken op te nemen. Daardoor hebben wij geen duidelijk beeld over de omvang van de criminele overlast veroorzaakt door Romazigeuners. Het totaalbeeld zou wel eens ontluisterend kunnen zijn…

BdB

3 comments

  1. Ze moeten naar het VB willen luisteren maar ed grote partijen willen er niet van weten :

  2. Deze wantoestanden aanklagen zou een taak moeten zijn voor het VB,
    Maar waarschijnlijk zal dit niet “grappig” genoeg zijn voor de nieuwe voorzitter.

Comments are closed.