Verdraagzaamheid SP.a viert weer hoogtij

Stijn VercamerStijn Vercamer is u misschien niet direct gekend. Na een carrière bij meerdere mediamaatschappijen belandde hij, verrassing verrassing, bij de SP.a als adjunct-directeur communicatie. Van zo een persoon mogen we uitgaan dat zijn uitlatingen over politieke mede-of tegenstanders wel gedekt worden door zijn partij. Of dat hij op z’n minst weet wat wel en niet moet kunnen. Hij wist gisteren iets te melden op zijn Facebookprofiel. (klik op de afbeelding)

Zopas op het Van Beverenplein bij [X]: Samen met onze buren hebben we met natte sneeuwvoeten het pleintje om onze hoek tot het Bart-de-Zeverplein gedoopt. Aan de vlaggenmast hangt de omgekeerde Vlaamse leeuw en we hebben een gastenboek geopend waar alle inwoners hun mening kwijt kunnen over de grote menselijke, culturele, politieke en economische schade dit verderfelijk Vlaams nationalisme kan leiden. By the way, er staat al een lange rij van mensen van wie hun frank eindelijk aan het vallen is…

Nu blijft de vraag uiteraard wat de heer Vercamer hiermee bedoelt. Het regeringsbeleid van de Vlaamse regering waar zowel SP.a als N-VA deel van uitmaken? Of het Gentse stadsbeleid waar de N-VA niet voor verantwoordelijk is? Of de federale regering waar de SP.a inzit, maar de N-VA niet? Bijkomende vraag: gaat Stijn Vercamer ook de internationale nog zingen in de toekomst? Onder de tonen van dat lied en het rode vaandel zijn ondertussen ook al ettelijke miljoenen doden gevallen.

3 comments

  1. Aan ‘antisos’, toch dit: onder die statusupdate van Dominique staat geen ‘Delen’-link. Ik heb dat nog even gecheckt (en een screenshot genomen voor mocht iemand dat niet geloven). Ik zal eens nagaan hoe dat komt, want bij de meeste statusupdates staat zo’n ‘Delen’-link wel. Altijd interessant als anekdote voor workshops sociale media. Als je zelf een idee hebt, hoe dat komt, hoor ik het graag.

  2. Sorry, maar Stijn Vercamer liegt. Als je de statusupdate van iemand deelt, dan verschijnt dat helemaal anders op facebook: het verschijnt dan met een grijs streepje links en een insprong naar rechts, en daarboven kan je dan eventueel je eigen commentaar toevoegen. Vercamer heeft dus helemaal niks ‘gedeeld’, hij heeft wel degelijk in het vakje voor zijn eigen statusupdate zelf deze tekst gepubliceerd. RechtsActueel heeft dus helemaal gelijk en de reactie van deze sos is geen ‘sportieve reactie’ maar een leugen.
    De man zou natuurlijk kunnen beweren dat hij niet goed begrijpt hij Facebook werkt – wat nogal ongeloofwaardig overkomt van een adjunct-directeur communicatie…
    Het zou natuurlijk ook kunnen dat Vercamer een tekst van die Dominique Willaert heeft gecopieerd als eigen statusupdate, maar dat verandert niks aan de zaak: hij heeft dit wel degelijk als eigen status gepost en is het er dus duidelijk helemaal mee eens. Leuke coalitiepartners hebben ze daar bij de NVA…

  3. Beste mensen, dat is een statusupdate van Dominique Willaert die ik heb gedeeld op mijn Facebook-pagina, de tekst is dan ook van hem, dat lijkt me ook nogal duidelijk. Ik verwijs met andere woorden helemaal naar niets, behalve dan naar de actie die op het Van Beverenplein is geweest en die ik wel relevant vond in het licht van de heisa rond het De Coninckplein in Antwerpen. Ik was daar niet bij, ik woon aan de ander kant van Gent. Dat even voor de duidelijkheid. Ik verwijs ook naar mijn statusupdate van net daarvoor, waarin ik mij afvraag wat er zou gebeuren in Gent als de burgemeester in debat zou gaan met bvb Herman Brusselmans over de naamsverandering van een plein. En of dat niet eerder iets zou zijn voor een Gentse Feesten conférence. (zie ook Twitter: https://twitter.com/stijnv/status/275881188953038848). Dat is toch wel iets anders. Mijn ‘carrière’ is trouwens niet zo bijzonder en volledig te bekijken op mijn LinkedIN-profiel: http://www.linkedin.com/in/stijnvercamer. Verder mag je van mij part te rade gaan bij Peter De Decker, volksvertegenwoordiger van de NVA, en aan hem vragen hoe dat zit met mijn verdraagzaamheid. We wonen beiden in hetzelfde stadsdeel van Gent (Ledeberg/Gentbrugge, hoewel ik denk dat Peter is verhuisd of aan het verhuizen is), en hebben daar altijd constructief over politiek kunnen praten. Ik denk dus dat bovenstaande post toch bijzonder uit z’n context is gerukt en met feiten niets te maken heeft. Altijd bereid tot constructief debat trouwens.

    NVDR: Bedankt voor uw sportieve reactie. Dat er debat zal volgen, daar twijfelen we niet aan.

Comments are closed.