SP.a en Groen sluiten coalitie met extreem-linkse anti-democraten van PVDA

Het is zover: in de Antwerpse deelgemeente Borgerhout, sinds jaren onder de voet gelopen door Marokkaanse immigranten, hebben SP.a en Groen zonder aarzelen een coalitieakkoord gesloten met de extreem-linkse anti-democraten van de PVDA.  Ze krijgen daarvoor de steun van een linkse CD&V’er.  Nadat het Vlaams Belang jarenlang met een mengeling van intimidatie en morele chantage in een cordon werd opgesloten, zogezegd om de democratie te redden, wordt nu zonder probleem samen geregeerd met extreem-linkse antidemocraten voor wie de moorddadige dictatuur van Noord-Korea een groot voorbeeld is…

En dat is helemaal niet het enige op de kerfstok van de PVDA.  De PVDA was nauw betrokken bij het racistische geweld van de knokploegen van Abu Jahjah tegen Vlaamse winkeliers op de Turnhoutsebaan;  de nieuwe schepen van de PVDA, Zohra Otman, trok jarenlang nauw op met de bendeleider (zie foto).  En als we verder in het verleden teruggaan was er het doodslaan van de bejaarde Vlaming Ludo Hannes bij een aanval van AFF-knokploegen op een VB-activiteit.  Bij die betoging waren het bekende PVDA’ers die de jonge Marokkanen tot de moord aanzetten…

Dat het politieke gezag in een deel van Vlaanderen, met de collaboratie van SP.a en Groen, overgaat in handen van een antidemocratische communist is verbijsterend.  Alle rechtsnationale krachten in Vlaanderen zouden zich nu moeten bezinnen over een reactie.  Verkiezingen zijn één zaak:  de PVDA heeft grote winst geboekt dankzij de stem van de allochtonen en de fletse koers van de SP.a, het VB heeft door tal van factoren een nederlaag geleden.  Wie verkozen is, heeft het recht te zetelen en zijn mening te uiten, daar kan geen twijfel over bestaan.  Maar dat SP.a en Groen geen enkele vorm van cordon respecteren tegen extreem-links, dat is een politiek feit van de eerste orde dat hen vanaf nu systematisch overal onder de neus moet geduwd worden.  Als het cordon tegen het Vlaams Belang al ooit enige rationeel te verantwoorden reden had, dan is die nu door de démarche van Groen en SP.a definitief irrelevant geworden.

4 comments

  1. Was dat dan een autochtonofoob racistische moord op de Ludo Hannes ?

  2. Ik heb het helemaal niet op de PVDA maar je moet toch ook niet beginnen liegen? Noord-Korea is helemaal geen voorbeeld voor hen. Dit is echt wel duidelijk! Ja er bestaan enkele leden die Noord-Korea goed vinden, maar echt wel maar enkele. Net zoals je in het Vlaams Belang ook wel leden zult vinden met minder leuk sympathieën. Als ze al een groot voorbeeld hebben zal het eerder het ook niet-democratische maar iets minder geschifte land Cuba zijn.
    En heeft mevrouw Othman zich niet al heel vaak van dat verleden met JahJah gedistantieerd?
    En werd niet zo lang geleden bij een overzicht van de rellen van toen in Borgerhout , nu net10 jaar geleden, er niet door onderzoeksjournalisten op gewezen dat Jahjah daar vooral probeerde te bedaren en kanaliseren ipv aanstoken?

    PVDA niet zo leuk, liegen nog minder leuk….

  3. ja het gaat de verkeerde kant op he … wat kunnen we er nog aan doen ? Het VB heeft alleszins mijn stem in 2014 ! Het probleem van de pvda zal enkel nog verslechten naarmate er meer vreemdelingen bijkomen, het is een vicieuse cirkel. Eens afwachten wat Groen en SPA daarmee denken te bereiken !

Comments are closed.