Deze namiddag manifesteerden de reizigers en het personeel van het openbaar vervoer in Antwerpen tegen de gevolgen van de besparingen die De Lijn heeft doorgevoerd en nog wil doorvoeren. Ook NSV!-Antwerpen en het Vlaams Belang sloten zich aan bij de manifestatie. De nationalisten werden over het algemeen vriendelijk onthaald, maar dat belette één heethoofd van het ACOD niet om een poging te ondernemen hen met geweld te verwijderen, zonder succes. De manifestatie werd verder wel een succes.

Een dertigtal VB’ers waaronder gemeenteraadsleden Filip Dewinter, Jan Penris en Wim Van Osselaer, een aantal districtsraadsleden en zelfs een gemeenteraadslid uit een randgemeente van Antwerpen kwamen tegen 14u afgezakt naar de vertrekplaats aan de Rooseveltplaats. De NSV sloot zich bij de nationalisten aan. De afspraak gold dat na de vakbonden en personeel, twee bussen zouden rijden en daarachter de politieke verenigingen. Zo gezegd zo gedaan. De manifestatie vertrok.

Tot verbazing van de nationalisten sloten de politici van Groen! en militanten van Ademloos gewoon aan, meteen achter de betoging, dus niet achter de twee bussen van De Lijn zoals afgesproken. Enkele VB’ers vervoegden zich vervolgens bij de ploeg van Groen! en Ademloos. Dit was niet naar de zin van een jonge ACOD’er die meteen gebaarde dat ze terug achter de bussen moesten gaan lopen. De man werd erop gewezen dat dat blijkbaar  niet voor Groen! en Ademloos gold, maar daar had de man geen oren naar.

De eerste delegatie nationalisten stootte op een ACOD’er met schuim op de lippen. De man werd verwijderd door zijn eigen collega’s.

De man werd fysiek en dreigde de vier VB’ers desnoods manu militari te verwijderen. Helaas pindakaas, een VB’ers wijkt niet wanneer hij in zijn recht is en de man werd door zijn collega-vakbonders aangemaand zichzelf te verwijderen van deze plaats. De strijd was gewonnen en de overige nationalisten vervoegden zich bij hun kameraden. Twee partijen liepen echter helemaal vooraan mee tijdens de manifestatie… de communistische  PVDA en het extreem-linkse dwergpartijtje LSP. Zij hadden zelfs vlaggen mee, wat nochtans evenzeer niet mocht volgens de richtlijnen.

Het was een bevreemdend zicht, maar anderzijds was het volgens de regels van de logica: de partijen die het dichtst bij het volk staan, kwamen vandaag op voor de rechten van dat volk. Een veilig en vlot openbaar vervoer is een recht voor iedere burger. Alle coalitiepartijen van de voorbije legislatuur plus de N-VA zijn de schuldige van de besparingen. En daar wilden ook de nationalisten vandaag een symbolische vuist tegen maken.

Wat u op televisie uiteraard niet zag: Filip Dewinter werd geïnterviewd door de VRT.

Het was te verwachten dat sommige vakbondsmensen niet gediend waren met de aanwezigheid van het VB en de NSV, maar de vele positieve reacties die ze kregen, toonden aan dat zeer veel vakbondsleden wél blij waren dat ze ook steun kregen vanuit nationalistische hoek. Vakbonden mogen dan wel geleid worden door corrupte en kapitalistische leiders, de militanten aan de basis hebben duidelijk een andere politieke mening. Niet dat dat ons echt verbaasde.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op “Nationalisten betogen mee met vakbondsbetoging voor beter openbaar vervoer”

 1. Wim,ik begrijp je enthousiasme.Maar er is meer nodig dan het feit dat we Dewinter zo ver hebben gekregen dat hij naar een vakbondbetoging gaat.Stanpunten in het parlement aanpassen bijvoorbeeld.Een consistent geheel uitwerken,want al vlug zullen de tegenstellingen bloot komen te liggen.De partij kan al beginnen met haar favoriete slogan weg te werken.Werken baat staken schaad.En de VSV aan banden te leggen waar die radicaal anti-vakbondstandpunten heeft.En dan zullen we eens kijken hoelang Dewinter de liberale druk-die hij zelf in de partij heeft gebracht kan counteren.En als men dan toch een nieuwe richting wil inslaan -laat het dan niet zijn zoals bij het laatse EU congres.Waar men eerst de slogan “Weg uit de EU vervangen heeft door”Weg uit deze EU.En ik wil niet de slimme uithangen ,maar dit houdt een wereld van verschil in.

  1. Zonder een nieuw, sterk en samenhangend verhaal blijft deze actie natuurlijk een losse flodder, daar heb je gelijk in. Maar het is een hoopgevend teken. Nieuwe ideeën hebben echter veel tijd nodig om hun weg te vinden en om te rijpen in de geesten. Volharden is de boodschap.

  2. “Maar er is meer nodig dan het feit dat we Dewinter zo ver hebben gekregen dat hij naar een vakbondbetoging gaat.” Haha. Je laat het overkomen alsof de Winter onder druk van jou en je groepje een koerswijziging heeft ingesteld. Eerlijk is eerlijk: Goede grap.

 2. Hopelijk krijgen we nu meer acties als deze. Het Vlaams Belang moet de vakbonden niet in alles achterna lopen, maar als het ten bate van het eigen volk is, mag het terrein niet aan links worden ovegerlaten, maar moet er alles aan gedaan worden om terrein op links te veroveren! Bijkomend voordeel is dat vakbondsleden die Vlaams Belang stemmen het gevoel krijgen dat de partij hen niet in de steek laat. En nog: hier kan een verschil gemaakt worden met de N-VA. In plaats van rechts-liberaal: rechts-sociaal! Volhouden dus: tot spijt van wie ‘t benijdt!

  1. Zo is dat Wim! Sociale thema’s zijn vaker rechts dan links, tijd om op te eisen wat ons toekomt!

 3. Eindelijk nog eens een goede actie van het VB !!!!
  Men mag de sociale thema’s niet laten kapen door de linksen en door de corrupte vakbondstop.
  De plaats van een nationalistische en sociale partij is op straat tussen het volk.

 4. In een failliet land en in een failliete stad dus tegen besparingen betogen op een inefficiënt openbaar vervoer dat nu al elk jaar 1 miljard euro kost, een verbijsterend getal. Willen ze ook zo vriendelijk zijn dan even aan te geven waar het geld dan wel vandaan moet komen? Of waar er dan elders moet bespaard worden? Of is besparen in een land met meer dan 100% staatsschuld overbodig? En kom niet af met de vreemdelingen, hé, je kunt niet elk gat in je begroting daarmee dichtpleisteren…

  1. Remi Schillewaert

   Deze tekst is mij niet duidelijk.

 5. Een plaats opeisen in gewone betogingen moet het VB veel meer doen, ttz; natuurlijk als de boodschap ook de onze is. Al te vaak nog kapen partijen die mee schuldig zijn thema’s die eigenlijk het nationalisme toebehoren.

Trending

%d bloggers liken dit: