Franstalige politieagenten te Brussel hebben bewust de rechten geschonden van enkele administratief aangehouden nationalisten, na een politieke actie bij het Te Deum afgelopen donderdag. Hun vraag naar water, eten en een Nederlandstalige behandeling zouden totaal genegeerd zijn. Ook zou politieagent Tom G. één van de actievoerende studenten fysiek bedreigd hebben. De bewuste actievoerders dienen eerstdaags klacht in bij Comité P.

Donderdagvoormiddag werden acht leden van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) administratief aangehouden na een politieke actie tijdens het Te Deum in Brussel. De studenten moesten urenlang op een koud koertje gehurkt op de grond wachten tot ze één voor één in aparte cellen werden gestoken. Daar werd één van hen bedreigd met “een stevige rechtse” onder het tonen van een vuist, indien hij er niet het zwijgen zou toe doen.

Een Nederlandstalige agent haalde, op vraag van een NSV!’er, wat te eten, maar kreeg het volgende antwoord van zijn Franstalige collega: “Nooit van mijn leven. Bart De Wever eet ook geen suikerwafels meer dus nu moet hij het ook maar zonder doen”. Toen ze naar de cellen gebracht werden, vernamen ze dat ze zouden worden vrijgelaten om 16 uur, maar niets bleek minder waar. Tot 18 uur werden ze vastgehouden en in de cellen volledig aan hun lot overgelaten. Een NSV!’er die om water vroeg, kreeg als antwoord: “Nog in geen 300 jaar, boer!” Op vragen om uitleg kregen de studenten te horen dat een antwoord zou worden gegeven “als de vraag in het Frans werd gesteld”.

Eerstdaags zal de NSV! klacht indienen bij het Comité P en de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Ook het document dat een opsomming geeft van de tijdelijk in beslag genomen goederen van de actievoerders (individueel) was eentalig Frans. Grappig detail: de agent in kwestie (diezelfde Tom G.) die het blaadje opstelde, heeft niet enkel losse handjes, maar kent duidelijk niet al te veel van zij eigen Franse taal, waar hij blijkbaar toch fier op is, gezien zijn arrogante houding. De student in kwestie waar het document over gaat, had een – naar we vermoeden – zangcodex bij. De agent schreef aanvankelijk ‘une livre vert’ terwijl het ‘un livre vert’ moest zijn, wat hij dan ook verbeterde. Zie de afbeelding hieronder.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Franstalige politie heeft lak aan rechten Vlamingen: NSV! dient klacht in bij Comité P”

  1. Misschien is het eens tijd voor een actie tegen dictator Thielemans en zijn troepen. Het wemelt in de hoofdstad van criminaliteit, voor bijna 100 % bedreven door mensen met een vreemde achtergrond, maar Vlamingen die vreedzaam willen demonstreren worden steeds hardhandig aangepakt.

  2. adieu aan de walen

  3. het zal niet veel uithalen vrees ik ,wij zijn met Voorpost ook al meerdere alen opgepakt en WdW die ook op zijn gezicht geslagen is door een flik heeft mooi moeten plooien , want de flik in kwestie had zijn duim verstuikt met die slag ,en vroeg een exuberante schade vergoeding., die hij uiteindelijk na veel processen toch niet gekregen heeft ,

  4. wanneer gaan wij Vlamingen nu eens het recht in eigen handen nemen?? wij zijn echte sukkels

    1. Hoog tijd dat die klachten worden ingediend in Brussel is willekeur troef wanneer het om Vlamingen gaat.

  5. haha, blijkbaar noteren ze het bedrag in je portefeuille in coupures en munten :D
    ik zal maken dat ik bij de volgende actie zoveel mogelijk verschillende munten van zoveel mogelijk verschillende landen in mijn portefeuille zitten heb :D

Trending

%d