English Defence League voert actie aan huis extremistische moslimprediker Abu Qatada

De extremistische moslimprediker Abu Qatada is dinsdag op borg vrijgelaten uit de gevangenis van Long Lartin (Worcestershire) in Groot-Brittannië. Jordanië vraagt al jaren om de uitlevering van deze man, die ervan wordt verdacht onder andere de bezieler te zijn van een soort Europese Al-Qaeda. De rechter besliste echter om de man niet uit te leveren aan zijn thuisland. Dat zette kwaad bloed bij onder andere de jongens en meisjes van de English Defence League (EDL).

Een twintigtal EDL-leden trok naar de woning in Noord-Londen waar Qatada momenteel verblijft. Ze maakten duidelijk niet gediend te zijn met de aanwezigheid van de man in hun geliefde Engeland. Sommigen onder hen bonkten zelfs op de deur en riepen dat hij maar beter meteen kon vertrekken. Een veertigtal agenten dook vervolgens op en hield de actievoerders op straat. Na een tweetal uren keerde de rust terug.

Abu Qatada hoeft niet te vrezen voor zijn leven. De Engelse belastingbetaler betaalt immers niet minder dan 100.000 Engelse Ponden PER WEEK voor de bescherming van ongetwijfeld de meest gehate moslim van het Britse eiland. Dat is omgerekend zo’n 150.000 euro. Ondanks de uitgesproken – bijna blinde – pro-zionistische ingesteldheid van de English Defence Leage, wil ik ze toch graag feliciteren met deze gedurfde actie, die overigens geweldloos is verlopen.

3 comments

  1. Quote Bert Deckers “;Ondanks de uitgesproken – bijna blinde – pro-zionistische ingesteldheid van de English Defence League,” ?? Lijkt mij wat overdreven ,de ballen die zij hebben moet men hier met een vergrootglas gaan zoeken ,liever nog deze gasten dan primaten met koppensnellers
    ambities !de acties van de Britse Defence League zijn massaal en goed voorbereid , Dat de leider die een betogingsverbod werd opgelegd,verkleed als RABBIJN toch op het podium is geraakt zegt genoeg over deze gasten ,ik kan er enkel respect voor hebben ,in tegenstelling tot die genen die
    staan te roepen aan de zijlijn en medelijden hebben met de pro-Palestina propaganda

  2. Ze zullen te Vreden zijn dat de als de fanatieke moslim slacht offers zal maken ,en dat 100.000 ponden betalen om hem te beschermen ,terwijl er zo veel mensen in armoede leven ;

  3. Ik vrees dat die gedurfde en geweldloze actie die 120 minuten heeft geduurd !één twaalfde van een dag) niets tastbaars heeft opgeleverd. Verzekerd van een per week 100.000 pond kostende bescherming is die man door die (éénmalige?) actie niet geïmponeerd geworden, laat staan schrik aangejaagd.

Comments are closed.