Nieuwe VB-voorzitter: de race blijft spannend

In de race naar het nieuwe VB-voorzitterschap is het kwartet kandidaten geslonken tot een trio:  Annemans, Laeremans en Claeys blijven kandidaat, Janssens gooit de handdoek in de ring wegens kansloos.  Het resultaat van onze poll, waaraan 330 mensen deelnamen, geeft aan dat de race bijzonder spannend wordt.

Zoals verwacht heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens de handdoek in de ring gegooid wegens kansloos.  Onze poll gaf hem 21 stemmen of 6%.  Senator Bart Laeremans kon in onze poll 82 mensen bekoren, of 24%;  Europees parlementslid Philip Claeys deed het beter met 86 stemmen of 26%.  Gerolf Annemans klokte af op 119 stemmen of 36%, maar het interessante is dat de score van Laeremans en Claeys samen die van Gerolf Annemans overtreft.  Daarmee blijft het dus écht spannend.

Vanuit het VB-partijsecretariaat kwam gisteren de mededeling dat Gerolf Annemans nu ‘als team’ naar de beslissende partijraad zou trekken, samen met Chris Janssens en Barbara Pas.  Zo’n ‘teams’ zijn echter statutair bij het VB niet voorzien; de partijraad zal dus helemaal niet over een ‘team’ stemmen, maar enkel over een nieuwe Partijvoorzitter.  Pas na de stemming over de voorzitter door de Partijraad wordt er gestemd over een nieuwe voorzitter door het Congres; en pas daarna wordt er door de Partijraad gestemd over een nieuw ‘team’, namelijk een nieuw partijbestuur rond de nieuwe voorzitter.

 

6 comments

 1. Ondanks de twee downs hier, blijf ik erbij, ik hoor veel,waaronder ook veel onzin natuurlijk,maar Gerolf is een oude vos en dwingt een zeker respect af ook bij de andere partijen, Persoonlijk vindt ik Philip Claeys ook perfect als voorzitter ,hij kent ook de klappen van de zweep.
  Wat bij mij primeert is het sluiten van de rangen,een omerta tegen de regime pers,en diegenen die op Bartje hebben gewed met de neus op de feiten drukken

 2. Persoonlijk vind ik dat het niet nodig is om de (s)linkse media na te apen, en Gerolf, Bart en Philip op een onbeschofte en Napoleontische manier, te benoemen. Je kunt wel een keuze maken, door ofwel naam en familienaam te gebruiken, ofwel de naam alleen. De door jullie gebruikte wijze, met de familienaam, is gewoon, hedendaagse onbeschoftheid.
  Verder meen ik ook, dat iedereen die van zijn Vlaamse Eigenheid houdt, wat beter zou mogen letten op Onze Taal. Het gebruik van vreemde uitdrukkingen en leenwoorden leidt alleen maar naar aansporing tot verdere verloedering. Vooral omdat geschreven teksten toch bij velen, blijvende invloed hebben.
  Het dwepen met andere talen is zeker door ons te vermijden. Vooral als je weet dat het genootschap OnzeTaal.NL er zich op toelegt om na jaren Franglais te bevorderen, nu zelfs Caribische woorden wil ondersteunen en binnensmokkelen.
  Besluit: Tegengas geven is nodig!

  1. In dat geval… het is niet “leidt alleen maar naar aansporing tot verdere verloedering” maar wel “leidt alleen maar TOT aansporing VAN verdere verloedering”. ;)

 3. Waarom stuurt voorzitter Valkeniers een persbericht rond waarin uitdrukkelijk staat dat Chris Janssens en Barbare Pas Gerolf Annemans zullen steunen ? Ik dacht dat alles ‘intern’ moest blijven ! Welke ‘spelletje’ wordt er hier gespeeld… Is het de bedoeling dat Bart Laeremans en Philip Claeys op voorhand worden ‘kaltgestelt’… En ik ben absoluut niet de enige die zich serieus vragen begint te stellen…

Comments are closed.