In Italië diende minister Profumo van de regering Monti een wetsvoorstel in om het onderwijs grondig te hervormen. Dit wetsvoorstel is één van de vele waarmee men hoopt te besparen. Net zoals de rest van Europa wordt Italië namelijk getroffen door de crisis. Het wetsvoorstel is echter erg omstreden aangezien de hervormingen wel ineens héél drastisch zijn. Protesten hiertegen bleven dan ook niet lang uit. Ook Blocco Studentesco, de jongerenorganisatie van Casa Pound, kwam de afgelopen weken regelmatig op straat.

Monti en Profumo willen twee zaken gerealiseerd zien. Ten eerste willen ze dat scholen hun eigen statuten kunnen bepalen en bijgevolg dienen deze scholen niet langer rekening te houden met nationale eindtermen zeg maar. Daarbovenop zou de Italiaanse staat de scholen willen privatiseren. Het negatieve resultaat zou zijn dat scholen elkaar enerzijds gaan beconcurreren en anderzijds zouden er duidelijke A- en B-scholen ontstaan. Het ontstaan van een brede kloof tussen verschillende niveaus is natuurlijk het laatste wat men wil inzake onderwijs. Dan zijn er wel andere zaken waar je op kan besparen.

Blocco Studentesco

En daarom staat de Italiaanse jeugd en onderwijswereld momenteel op zijn kop. Allerhande protesten en bezettingen vinden plaats. Van links tot rechts wordt er actie gevoerd. Terwijl Hoogleraren, emeriti, kunstenaars, intellectuelen en zo meer via een handtekeningenactie proberen beroep aan te tekenen tegen dit wetsvoorstel, komt de jeugd op straat. De jongeren van Blocco Studentesco hebben de voorbije weken verschillende schoolgebouwen vreedzaam bezet. Met spandoeken maakten ze hun ongenoegen kenbaar.

Blocco Studentesco

Gisteren nog werd een groep vreedzame betogers van Blocco tegengehouden door de oproerpolitie. Zonder enige aanleiding werden de betogers gevraagd hun optocht te staken. Met een leugen als zouden de studenten met stenen gegooid hebben zag de politie een aanleiding om met de matrak op de jonge betogers in te slaan. Op het filmpje hieronder kan je zelf zien hoe dit in zijn werk ging.

Tegelijkertijd is ook ‘protesterend’ extreem-links aan de slag in de scholen en universiteiten. Dat dat minder vreedzaam verloopt kon u al wel raden. Verschillende gebouwen werden reeds beschadigd, vele ingangen werden met kettingen afgesloten en in de klaslokalen en refters werden de muren bespoten met allerhande slogans. Het zal u echter niet verbazen dat de politie tegen dit excessief geweld en vandalisme niet optreedt. Een ploeg van 10 agenten zou er de situatie ‘gadeslaan’.

Studenten van Blocco Studentesco worden zonder aanleiding zwaar aangepakt door de oproerpolitie.

Op 24 november vindt een grote optocht plaats in Rome. Deze wordt georganiseerd door Casa Pound en zal naar we mogen vermoeden duizenden jongeren op de been brengen. Dat links ook deze betoging met alle geweld zal proberen te verhinderen en daarbij de nodige openbare zaken zal vernielen zal nog moeten blijken, maar we durven er alvast veel geld op inzetten.

Blocco Studentesco

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: