Israël garandeert volgende generatie islamisten

Israël is sinds woensdag begonnen met een massaal bombardement op Gaza. De Palestijnse Gaza-strook wordt geregeerd door Hamas, dat de verkiezingen overtuigend had gewonnen, maar is afgesloten van de wereld door Israël. Voedsel mag maar in beperkte mate binnen (Israël berekende dat de gemiddelde persoon in Gaza recht had op 2.279 calorieën elke dag), energie valt regelmatig uit en de weinige infrastructuur wordt regelmatig bestookt door Israël. Dit zorgt voor een tekort aan energie, water en benzine. Het is dan ook geen wonder dat de Gazastrook, een enorm dichtbevolkt gebied, een broeinest is voor radicaal islamisme.

Het is heus niet onredelijk om te stellen dat Gaza een concentratiekamp is dat regelmatig aangevallen wordt door het Israëlische leger. Op dit moment staat de teller op 13 Palestijnse doden en meer dan 100 gewonden. Onder de doden een meisje van elf maanden en één van zes jaar.

In de laatste jaren was Hamas, oorspronkelijk ruim ondersteund door Israël om zo de nationalistische PLO te ondermijnen, veel van zijn pluimen kwijtgeraakt. Zij bleken niet in staat een degelijk bestuur op te zetten en ook de relaties tussen Hamas en hun geestesgenoten in Egypte die aan de macht zijn, verzuurden snel. Dat begon echter te keren in 2008 toen Israël met militaire aanvallen meer dan 1.800 Palestijnen doodde. Door deze Israëlische agressie kon Hamas zijn greep terug versterken. En wat toen telde, zal ook nu tellen. Honderden kinderen zullen zwaar getraumatiseerd zijn, net zoals in 2008. Hun logische conclusie zal binnen enkele jaren dan ook een engagement bij de radicale islamisten zijn. Zo is de opvolging weer verzekerd daar…

Verder moreel verwerpelijk is dan ook de stelling dat deze operatie wel eens een partijpolitiek manoeuvre zou kunnen zijn. Binnenkort zijn het verkiezingen in Israël en door deze zelfgemaakte crisis hebben de politieke partijen hun campagne stopgezet. Een goede manier voor de zittende regering van Netanyahu, wiens Likud in kartel naar de verkiezingen trekt met de extremisten van Jisrael Beéténoe, om zo het politieke debat zo stil mogelijk te houden.

Op 18 november zal het orkest Tzahal van het Israëlische leger optreden te Antwerpen. Het is dan ook aan te raden voor mensen die geen genocidair beleid voorstaan daar weg te blijven uit protest. Anders kan men evengoed naar een Blood&Honour-concert gaan.

2 comments

 1. Eens met bovenstaande; likoednederland dus.

  Kort door de bocht Yves Pernet.

  Aan Egyptische zijde…?

  Zonder aanleiding of provocatie hunnerzijds gaat Israel niet zomaar eventjes bommen werpen.

  Bovendien hèbben de feddahin ‘n eigen land, aan de àndere zijde van de Jordaan nl.; Jordanië!

 2. De schrijver is slecht op de hoogte:
  – het aantal calorieen is gewoon wat iedereen gemiddeld nodig heeft.
  – de energie valt alleen maar geregeld uit omdat Hamas geen stookolie van israel meer wil kopen.
  – de burgerdoden aan Palestijnse kant vallen uitsluitend omdat de terroristen bewust schuilen tussen de burgerbevolking, de oorlogsmisdaad van het gebruik van menselijke schilden. Kijk maar naar de foto’s, hoe raketlanceerinstallaties op en naast woonhuizen staan.
  – het conflict begon al 80 jaar geleden door een nazi moslimfundamentalist, daar is helaas niets aan veranderd. Ook Hamas heeft een nazi ideologie.
  http://likud.nl/2011/10/de-oorsprong-van-het-palestijns-israelische-conflict-moslim-broederschap-nazisme/

  NVDR: Sommige mensen zijn een wandelende illustratie van de Wet van Godwin. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

Comments are closed.