EXCLUSIEF: de regels van de React-knipschaar

In tegenstelling tot minder populaire linkse websites als die van het AFF, waar geen plaats is voor reacties omdat men alleen het grote linkse gelijk wil horen, weet de lezer van ReAct dat onze reactiemodule openstaat – en dat het daar dus soms stevig klettert.  Soms hebben we tijd om reacties snel toe te laten, soms niet, maar sommige lezers hebben al gemerkt dat wij soms de onverbiddelijke schaar boven halen: dan verschijnt er KNIP.  Dus nu exclusief: welke regels hanteert de redactie daarbij? 

Eerst en vooral is er de wet.  Wat onwettig is, gaat eruit.  Naast de ‘usual suspects’ als racisme en discriminatie betekent dat ook laster, eerroof, schendingen van de privacy etc.  We willen gerust als martelaar in de cel gaan voor onze overtuiging, maar daarom nog niet voor die van u.   

We willen het ook een beetje boeiend houden, dus liefst niet bij elk artikel dezelfde mening posten: Oervervelend.  Ook reageren op alles is een beetje eentonig. 

Tenslotte zien wij van RechtsActueel ons duidelijk als onderdeel van de Vlaamse beweging.  We vinden dat in die beweging debatcultuur ontbreekt, en dus is er bij ons plaats voor kritiek op partijen, politici, standpunten en bewegingen die je op een ander niet leest – maar we willen dat het debat wel op een constructieve manier gevoerd wordt.  Groepjes die al 10 keer geroepen hebben dat ze uit de Vlaamse beweging stappen vinden hier dus geen roeptoeter.  Idem voor mensen die vragen onze site op te doeken.  Aanvallen op personen in de reactiemodule gaan we vaak knippen, omdat dat nergens toe leidt;  het uitwisselen van argumenten vinden wij véél beter.  

Als een artikel bijzonder veel reacties uitlokt sluiten we de zaak na een tijdje ook af.  Ook de reacties moeten immers een beetje ‘actueel’ blijven. 

Zijn dat nu wetten die in steen gebeiteld staan?  Natuurlijk niet.  Uiteindelijk oordelen wij hier met schaamteloze willekeur, gruwelijk machtsmisbruik, een goed hart en veel gezond verstand; het is hier tenslotte een rechtse website, hé :-)! 

One comment

Comments are closed.