[OPINIE] ‘Subsidie-artiesten’ in Vlaanderen, met een voorliefde voor België

Brecht Aernaert, doorgaans op Rechts Actueel aangehaald omtrent economische zaken, licht even toe wat hij vindt van sommige gesubsidieerde ‘artiesten’ in ons landje en het moet gezegd, we delen zijn mening: “Ik heb het schijt aan gesubsidieerde artiesten die doen alsof de zwartgeklauwde Vlaamse Leeuw het symbool van de nazi’s is, terwijl het gewoon het symbool is van de burgerrechtenbeweging die we de Vlaamse Beweging noemen. Het is de strijdvlag van wie vrij wil zijn, en er is helemaal niets mis mee.

Ik verwacht niet dat linkse rakkers daar enig respect voor opbrengen, aangezien zij psychologisch zo ingesteld zijn dat alles wat Vlaams is, slecht is. Ik weet niet waarom, het is vast een onverwerkt jeugdtrauma van dat soort mensen. Niet zelden komen ze trouwens uit een Vlaamsgezind nest, en dus moet het onder die omstandigheden mentaal zwaar om dragen zijn dat de Vlaamse vrijheidsgedachte terrein wint. Bij deze mijn deelneming in hun verdriet.

Ik zou mij overigens kunnen uitputten in het aantonen dat de Vlaamse Beweging helemaal niet de karikatuur is die zij daarvan steeds maken, alsook dat hun spot helemaal misplaatst is, maar ik begin er niet aan, aangezien ik uit ervaring weet dat argumenten voor hen niet van tel zijn: hun uitgangspunt IS hun conclusie, en alle argumenten van gewone mensen, die zich verzetten tegen hun dogmatisme, is voor hen slechts de illustratie van hun eigen groot gelijk.

De meesten zijn dus onverbeterlijke Belgicisten, en dat mag, maar niemand heeft boodschap aan hun getreiter. Terwijl links respect vraagt voor alle culturen ter wereld, schijt het op gewone mensen, en doet het denigrerend over zij die hun eigen cultuur wel naar waarde schatten. Linkse rakkers voelen zich verheven boven het volk, en hanteren een pseudo-intellectualistisch discours om te tonen hoe verlicht ze wel niet zijn. Arno is voor mij daar het icoon van. Zogezegd een rebel, maar een systeemhoer eerste klas.

Als die pseudo-artiesten de volgende keer nog eens subsidie binnenrijven, dan hoop ik dat ze beseffen dat het volk waar ze op kakken die mensen zijn die hun belastingsconsumptie betalen. En als ze nog eens om den brode de prinselijke missies naar India met hun aanwezigheid denken te moeten opluisteren, of één of ander 0110-concert, dan hoop ik dat ze beseffen dat ze schatplichtig zijn aan u en ik, dwangarbeiders in deze fiscale slavenplantage.

Terwijl deze cultuurnihilisten beweren voor gelijkheid en rechtvaardigheid te zijn, staan ze toe dat dit socialistisch regime de middenklasse uitzuigt, ter meerder eer en glorie van zichzelf, de aan de lopende band aangemaakte “zwakkeren in de samenleving”, en het door de PS gedomineerde Belgische staatsapparaat. Het zijn nuttige idioten zonder visie, cultuurpausen zonder identiteit, exponenten van de meest subtiele vorm van marxisme die er is: het cultureel marxisme van Antonio Gramsci, de Frankfurter Schule en the Fabian Society.

Mensen met geweld onderdrukken is namelijk niet kostenefficiënt. Nee, wat je nodig hebt, zijn mensen die niet meer weten wie ze zijn. Pas wanneer cultuurbewuste mensen gereduceerd worden tot zielloze individuen zonder bewustzijn over hun eigen roots, kun je ermee doen wat je wil. Dat wist Stalin al.

Er is maar één zin die past bij dit soort collaborateurs:

LINKS LULLEN, RECHTS VULLEN.”

2 comments

  1. Het valt wel op, hoezeer hier met de taal van de overheersers gedweept wordt. De meeste van die Franse woorden bieden in Onze Eigen Taal, veel uitwijkmogelijkheden. Graag, Franskiljons vermijden dus.

  2. Dat Arno een pseudo-intellectualistisch discours zou hanteren is meer dan een klein beetje overdreven. Persoonlijk heb ik hem nog niet anders horen doen dan wauwelen en brallen. Zou iemand nog dat Youtube filmpje hebben, toen hij op de Belgicistische manifestatie “Niet in onze naam” stomdronken de Belgicisten begon uit te schelden?

Comments are closed.