Kandidaat-voorzitters bij het VB: Annemans + 2 – of nog meer?

De Standaard pakt vandaag breed uit met het nieuws dat Gerolf Annemans in ‘pole position’ ligt om de nieuwe voorzitter van het VB te worden.  Alle media leiden daaruit af dat er slechts één kandidaat op 1 december aan de VB-Partijraad wordt voorgelegd.  Statutair is dat nog niet zeker – En komen er echt maar drie kandidaten?

Volgens De Standaard, en uiteraard zusterkrant Het Nieuwsblad, is de race al zo goed als gelopen: Kamerfractieleider Gerolf Annemans wordt zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van het Vlaams Belang.  Volgens Brinckman zou de ervaren Kamerfractievoorzitter het roer in handen nemen tot 2014 om daarna de scepter over te dragen aan een jongere kracht.

Er zouden echter ook nog twee andere kandidaten zijn: Chris Janssens, Vlaams parlementslid, en Bart Laeremans, senator.  Chris Janssens is de jongste kandidaat, Bart Laeremans combineert ervaring aan een Vlaamsnationaal profiel.

Volgens De Standaard zou het partijbestuur nu maandag beslissen dat enkel de kandidatuur van Annemans zal aangeboden worden aan de Partijraad die zal kiezen op 1 december.  Statutair is dat onzeker:  het Partijbestuur kan wel zijn wens in die zin uitspreken, maar dat niet beslissen.  Een kandidaat die dat wil moet voorgelegd worden aan de Partijraad.  En vermits de termijn om kandidaturen in te dienen nog niet verstreken is, is het ook mogelijk dat het niet bij deze drie kandidaten blijft.  Wordt vervolgd!

5 comments

 1. Het zijn de grote partijen die het Vlaams Belang tegen werken om hun eigen vel te redden ,zo
  kunnen ze met Belgen doen wat ze willen ,door het vreemdelingenbeleid zal de kas van de sociale
  zekerheid leeg komen ,ze hebben nooit naar het VB willen luisteren ,miljoenen in het asielbeleid
  en al de (KNIP) die het geld opstrijken om niet voor te werken =

 2. Annemans is zonder twijfel een intelligent man en een goede debater, maar is hij de man die de partij opnieuw een toekomstproject en -visie kan geven,die de militanten opnieuw op straat kan krijgen ?
  Dat betwijfel ik toch ten zeerste….

 3. Annemans is echt niet geloofwaardig om de partij terug op het rechte spoor te brengen, hij is net één van de verantwoordelijken voor haar neergang.

  En zelfs al zouden er andere kandidaten worden voorgedragen, we weten allemaal wie de partijraad domineert en dus de uiteindelijke beslissing zal nemen…

 4. En nog dit, waarom steekt Jef de rassist zo van wal tegen het VB heeft hij dan zoveel op zijn kerfstok, Waarom lopen de andere partijen met een EI als ze alles hooo toch zo Clean hebben gedaan in hun beleid of zijn ze bang dat het VB hun beerput zal open maken ?????

 5. Het is geen gefaald beleid maar enkel en alleen een geblokkeerd beleid door partijen die met de poepers zitten en die er alles aan doen om VB te blokkeren kijk maar naar Ghijsels Groen de uitvinder van het Kordon Sanitair tegen het VB en die er alles aan doet om te saboteren, democratie noemt men dat hier.

Comments are closed.