Open Vld lacht leden eens goed uit

Vorige maand nam Alexander De Croo als voorzitter van Open Vld ontslag om een functie in de federale regering op te nemen. Zijn rechterhand Van Quickenborne werd dan weer, na de nodige vuile trucs, burgemeesters van Kortrijk. Het was de vlucht vooruit aangezien zij bij de anciens van de Vld-top niet geliefd waren. Een nieuwe voorzitter moest er komen, alle Vld-leden mogen zich kandidaat stellen, maar uiteraard heeft de top reeds een nieuwe voorzitter klaarstaan.

De jongeren van de Open Vld vergeleken de procedures om een nieuwe voorzitter te kiezen bij Open Vld met Chinese toestanden. Ook daar wordt van hogerop een nieuwe chef aangeduid, uiteraard na het nodige ellebogenwerk achter de schermen. Bij Open Vld ging het tussen twee figuren: Patrick Dewael en Gwendolyn Rutten. Die eerste paste maar al te graag voor de volgende waarschijnlijke electorale afstraffing van de Open Vld, waarop men in Peking….,excuseer: in het Open Vld-hoofdkwartier Gwendolyn Rutten reeds uitriep tot volgende voorzitster.

Cynisch genoeg mag men nog zijn kandidatuur stellen tot tien november. Kwestie dat er ook nog eens gelachen mag worden bij de Open Vld.

3 comments

  1. Het is allemaal een vuile politiek ,waar de vriendjes voor gaan ,en als het niet goed gaat worden ze dan minister

  2. Gwendolyne Rutten wordt naar voor geschoven door VRHSTDT, Van Hengel, De Wael, Bart Somers, Bart tommelein, Mathias De Clercq en wordt hierbij door hen ‘consencus-kandidaat’ genoemd. Dat wil zeker niet zeggen dat ze het zo wie zo zal zijn. Het verleden toonde al enkele malen aan dat net de kandidaat van die kliek het niet zomaar wordt (De Decker bijna 40% tegen bart Somers, De Croo won van Marina Keulen enz….). Voorzichtig dus met zulke uitspraken.

Comments are closed.