Links steunt NSDAP’er in Duitsland…

Het is soms hilarisch hoe de poco’s met de ergerlijke politieke correctheid hun vinger in eigen ogen steken en net het omgekeerde bereiken van wat ze willen. Neem nu de Duitse stad Schleswig in het Duitse Bundesland Schleswig-Holstein. In deze stad ijverde een coalitie van SPD (socialisten), Die Grünen (eco-fascisten) en SSW (lokale lijst) – op voorzet van de plaatselijke afdeling van Amnesty International – voor de naamswijziging van de Hindenburgplatz.

Als argument schoof AI het volgende naar voor:  “Auf de Zweifelhafte Rolle des Reichspräsidenten Paul von Hindenburg im Zuge der Machtergreifung der Nazis Hingewiesen hat”. Vertaald: “over de twijfelachtige rol die de Rijkspresident Paul von Hindenburg speelde bij de greep naar de macht van de Nazi’s.”

Ongeacht de tegenstand van de plaatselijke CDU – gesteund door de meerderheid van de bevolking – werd dus voor de naamsverandering gestemd. Waar zit nu het hilarische in dit ganse verhaal? Wel, de Hindenburgplatz (genoemd dus naar Paul von Hindenburg, een fervent tegenstander van de man met de kenmerkende zwarte snor) wordt nu Julius-Petersen-Platz. En laat nu net deze man – een plaatselijke architect – in tegenstelling tot Hindenburg bekend staan als… zeer actief NSDAP-lid!

Of hoe linkse, verkrampte paranoia kan leiden tot lachwekkende gebeurtenissen.

3 comments

  1. Het toeval wil dat er eveneens een Julius Petersen is, architect, geboren in Schleswig en NSDAP-lid. Overleden in 1953.

  2. Julius Petersen? is dat geen duitse wiskundige? die de Petersen Graph introduceerde in de Discrete Wiskunde… Bij mijn weten geen NSDAP-lid, gezien hij in de 19de eeuw leefde….

Comments are closed.