Calimero geeft ons wiskundeles

Patrick Janssens reageert even arrogant als anders op de formateursnota van kandidaat burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (N-VA): “Als De Wever de bedoeling had om aan te tonen dat niemand met hem wil samenwerken, dan moet hij zijn nota niet veranderen.” Wat een geween zeg! Hij heeft het na die enkele weken duidelijk nog niet verkropt dat hij een gigantische persoonlijke (!) nederlaag heeft geleden. Van een slechte verliezer gesproken. Wat volgt is een wiskundeles van de kaviaarsocialist bij uitstek.

“De Stadslijst heeft 28 procent van de stemmen gehaald en daar moet rekening mee gehouden worden.” aldus een Janssens, zwaar bevangen door een Calimerocomplex. Proficiat Patrick, u behaalde – samen met de CD&V voor alle duidelijkheid – 28% van de Antwerpse stemmen. Dat dat maar liefst 6% minder is dan de vorige verkiezingen, behaald met enkel de SP.a, zullen we maar vergeten zeker? Hoeveel zou de SP.a op 14 oktober behaald hebben zonder het Stadslijst-verhaal? Het antwoord geven zou te pijnlijk zijn, de man lijdt al genoeg.

Maar nu wordt er wel geëist dat de N-VA rekening houdt met die o zo belangrijke 28%? Wel wel wel, kijk eens aan! Plots tellen de stemmen wél! Plots wordt er wél naar de cijfertjes gekeken. Nochtans kan ik mij niet herinneren dat in 2000 en 2006, toen een andere partij telkens 33% van de stemmen binnenrijfde, er rekening gehouden werd met de cijfertjes en het massaal aantal stemmen. Democratie telt voor de socialisten enkel wanneer het hén goed uitkomt. Maar een verrassing is dat uiteraard niet meer…

6 comments

  1. Daar zit ne grof gesneden ajuin in de Gene zijn borst-vestzakske, omdat de Zot van A fotogeniek zou kunnen bleiten. Dat vertedert immers moekes, maar hij had het uit electoraal opportunisme tijdens de campagne moeten doen. Hij kan nog veel van mij leren en niet alleen het op commando bleiten door aan mijn oorlel te trekken, maar ook om vaak van het één partijke naar het ander te huppelen op één been, de gerenommeerde “PoCo- kazakkendraaier hinkstap sprong” (“patent pending”) ! DOEN Patrickske en nog veel bleitvertier, BLIJVEN oefenen !

  2. Janssens heeft niet te klagen, die krijgt zijn geld nooit meer op !,voor iedere A rijft hij van de belastingbetaler via zijn “bedrijfje” nog cash binnen,en animeermeisjes heeft hij daarom ook genoeg.
    Zijn grote angst is dat de NVA de rioolputten van het OCMW gaat opentrekken,en de stront die dan komt bovendrijven is genoeg om enkele sujetten voor lang achter de tralies te zetten ,O Utopia of weg te promoveren .

  3. Worden jullie het niet gewaar? Stilaan beginnen de groene et rode linksen te dromen van een cordon sanitair ook rond de NV-A! Ze zullen het niet luidop zeggen en het een andere naam geven, maar volgens hen is het NV-A niet langer een democratische partij, want zij telt ex-VB’ers onder haar leden, en wat nog veel meer de democratie bedreigt, onder haar mandatarissen! Hebben jullie ook op Allerheiligen chrysanten op het graf van de Democratie weest leggen? Requiescat in pace!

  4. Kan je het Janssens kwalijk nemen dat hij het onderste uit de kan wil halen; en zich daardoor stug opstelt? Dat hij de formateursnota zonder boe of ba afwijst? Ik herinner me dat Dewever op federaal vlak een jaar lang net hetzelfde heeft gedaan. Dat die tactiek zich nu tegen hem keert…hoe noemde Léonard dat ook al weer? Immanente gerechtigheid? ;)

    1. Perceptie versus tactische realiteit. ;-) Wat is de politiek toch iets mooi! Het zijn alvast spannende tijden hier in de Koekestad…

  5. De Belgische nationalisten, Vlaamse francofielen inbegrepen, verdragen geen democratie, die in hun nadeel uitkomt.

Comments are closed.