De Wever en zijn ‘War on Drugs’: de aanzet is gegeven, nu de uitvoering!

Terwijl in Amsterdam de poorten voor drugstoeristen opnieuw worden opengezet, laat GVA ons meelezen wat Bart De Wever (N-VA) wil realiseren als burgemeester van Antwerpen. Zijn beleid inzake ‘drugs’ is alvast een hart onder de riem voor de inwoners van Antwerpen en meer specifiek voor de inwoners van de ‘getroffen’ wijken. Geen ‘wietpas’ in Antwerpen, wél een hard anti-drugsbeleid. De sterkste man van de N-VA windt er geen doekjes om: “Dealers, verslaafden en kleine criminelen verdwijnen niet zolang de georganiseerde bendes en de drugstrafiek niet worden aangepakt. Dit bestuur zal de internationale drughandel hard aanpakken.”

Uiteraard is een fomateursnota slechts een hoop woorden op enkele blaadjes papier. Deze woorden omzetten in daden is nu echter de grote uitdaging en doorgaans heb je maar zes jaar de tijd om dat te realiseren of op zijn minst een geloofwaardige aanzet ertoe te geven. En laat nu net dàt één van de pijnpunten van Patrick Janssens zijn wanbeleid geweest zijn. Hij beloofde telkens opnieuw om de drugsproblematiek aan te pakken, zette dan enkele dagen een massa agenten in om de straten ‘zuiver’ te houden en dat was het dan. Telkens kwamen de problemen gestaag terug. De inwoners bleven telkens als enige slachtoffer achter.

Nu heeft De Wever er schijnbaar echt genoeg van: “Drugs zijn een enorm probleem in Antwerpen. Antwerpen is het centrum van de drugshandel in Vlaanderen, maar ook in Europa. Een doordacht drugsbeleid richt zich op drie sporen: een repressieve reductie van het aanbod (aanpak drugshandel en -verkeer) waardoor de straatprijs stijgt, een curatieve aanpak om de overlast veroorzaakt door de stijgende prijs op te vangen (gerichte inzet van politie voor overlast en kleine criminaliteit) en een preventief beleid om de vraag te verminderen (therapie, sociaaleconomische maatregelen en bewustmaking op zeer jonge leeftijd).”

Kijk, dat kan je een realistische benadering van het probleem noemen. Uiteraard haalt de tekstschrijver van de formateursnota de mosterd bijna letterlijk uit het Antwerpse programma van het Vlaams Belang, maar dat even terzijde. Terwijl Janssens en Co (uiteraard inclusief De Wever zelf, vergeet dat niet!) inzetten op preventie en het aanzien van drugsgebruikers als slachtoffer in plaats van de buurtbewoner, wil de Wever het probleem bij de wortel aanpakken. Laten we echter wél herhalen: dit zijn nog maar slecht woorden! De daden moeten nu volgen eens de N-VA in Antwerpen een coalitiepartner gevonden heeft. En laat ons hopen dat daarbij de Stadspartij als sneeuw voor de zon verdwijnt, want in een stad, opnieuw (mee)bestuurd door de socialisten, zal er op gebied van drugsbeleid geen bal veranderen. On verra.

4 comments

  1. Amai John.Wolf; jij bent dus tegen alles? Hopelijk ook tegen jezelf – ‘t zou de wereld weer wat vooruit helpen

  2. Ze kunnen de drugfabrikanten niet tegen houden ,het is het zelfde in Gent ,( Muide Rabod Dampoord ,enz

  3. Eens benieuwd of Bartje de politie opdracht zal geven om de talloze VZW’kes hier in de Kashba’s aan te pakken , het kot zal te klein zijn ,rellen ,brandstichting en zwaar vandalisme zal het gevolg zijn moest hij dit durven ,Van mij mag hij !! en hopelijk stuurt hij er geen madammen ploegje op af , dat wordt pas echt lachen , Hier staat op elke straathoek omzeggens een dealer ,de parken zijn bezet gebied ,waar na valavond terreur de baas is, al jaren vragen wij om de bende in het park op te rollen ,de namen zijn gekend ,maar ja diversiteit op zijn Borgerhouts ,anders hebben dee “progressieve” geitenwollesokken fundi’s geen wiet ,en kunnen ze de wereld niet aan !

Comments are closed.