De termen ‘volk’ en ‘erfgoed’ doen onze linkse vrienden tilt slaan!

George Orwell beschreef het al magistraal in zijn visionaire roman ‘1984’: “Bij het gebrek aan een échte vijand, creéer je zelf een vijandbeeld.” En het is net dat dat de linkerzijde keer op keer gretig doet. Deze maal is hun zoveelste slachtoffer de Zuid-Tiroolse rockband ‘Frei.Wild’. Zonder te diep te willen ingaan op de complexe (geo-)politieke van Zuid-Tirol, is het samenleven van de (oorspronkelijke) Duitstalige en de (ingevoerde) Italiaanse bevolking niet altijd probleemloos. Maar dit even terzijde.

Verzameld links in Dortmund – van Die Grünen (extreem-linkse groene jongens) over de SPD (sociaal-democraten) tot Die Linkpartij (communisten) – had opgeroepen om een optreden van Wild.Frei in de Dortmundse Konzert Hallen op 1 november te verbieden vanwege het “rechtse karakter” van de groep. De groep heeft zich echter steeds uitdrukkelijk afgezien van enige politieke boodschap – in welke richting – dan ook.

Maar de woordvoerder van de Jungsozialisten stelt het als volgt: “Auch wenn der Band juristisch nichts vorzuwerfen ist, sollte bei den Liedtexten der Band schon eine Alarmglocke klingeln. Wenn Musikgruppen Begriffe wie “Volk” und “Erbe” nutzten, müsse genau hingesehen werden.” Concreet: “Ook als er juridisch niets aan de hand is, moeten er bij de liedteksten van deze band alarmklokken gaan luiden. Wanneer een muziekgroep begrippen zoals “Volk” en “Erfgoed” benutten, moet er opgelet worden.” Zot zijn doet geen zeer, althans toch hopelijk voor deze linkse rakker.

Ondertussen heeft het rockconcert – zonder incidenten uiteraard – gewoon plaatsgevonden. Luister hieronder en ‘gruwel’ mee met de nieuwste verschrikking voor verenigd links:

2 comments

  1. Hij had beter zijn gat afgekuist aan de hamer en sikkel HET symbool van onderdrukking

Comments are closed.