Van Overmeire verder onder vuur, Dewinter kijkt in schedels via De Morgen

Dat de overwinning van de N-VA en de nederlaag van Patrick Janssens de linkerzijde niet bevalt is duidelijk.  Doodsbedreigingen aan Erwin Brentjens, een varkenskop op de oprit van De Wever, een miezerige protestoptocht in Antwerpen:  links houdt niet van verkiezingen, tenzij het ze mag winnen.  Intussen zwelt ook de hysterie tegen Karim Van Overmeire aan.  Met in een opgemerkte rol… Filip Dewinter in de linkse hetzekrant De Morgen.

Even terugspoelen.  Voor de verkiezingen trachtte het rood-groene trio van De Morgen, HUMO en VRT een hetze op gang te brengen rond de enkele tientallen ex-VB’ers die op lijsten van N-VA zouden staan.  De hetzepoging mislukte en de N-VA behaalde een klinkende overwinning.

Nu de verkiezingen voorbij zijn is de frustratie van links groot;  vooral de crash van hun idool Patrick Janssens heeft pijn gedaan.  Dé uitlaatklep om de frustraties over de keuze van de kiezer te uiten is nu de mogelijke aanstelling van sommige ex-VB’ers tot schepen in een coalitie met N-VA.

Het voornaamste slachtoffer is momenteel Karim Van Overmeire in Aalst.  Er is helemaal geen ‘breed protest’ tegen de man, maar elke linkse zucht hierover wordt door de media opgeblazen tot een wereldevent.  Zo meldt De Standaard online dat er zowaar een petitie is opgestart waarop 100 (zegge en schrijven honderd) handtekeningen staan, en dan nog niet van mensen uit Aalst.  Daaronder ‘intellectuelen’ zoals ‘Marc Spruyt’, aldus De Standaard.  Marc Spruyt, een intellectueel?  Weten ze bij De Standaard dan niet dat Spruyt een  AVV-bediende is, die zich jarenlang heeft uitgegeven voor ‘VB-expert’ tot wij bekend maakten dat hij werkt voor het ABVV?  En zo gaat die ongein maar door.  Wedden dat voor het eind van de week half links-cultureel Vlaanderen op die petitie staat?

Een opmerkelijke deelnemer aan de hetze is…  Filip Dewinter.  Uitgerekend in de linkse nepkrant De Morgen probeert hij N-VA en Van Overmeire in een lastig parket te brengen.   ‘Ik kan bij wijze van spreken in zijn schedel kijken’, orakelt Dewinter.  ‘(Ceder en Van Overmeire) zijn ervan overtuigd dat ze via de strategie van het entrisme – zeg maar zachte infiltratie – meer kunnen bereiken dan met open vizier aan politiek te doen.’  Vreemd, zo’n uitspraak is onbekend, noch van Van Overmeire, noch van Ceder; wat ze wel jarenlang bepleit hebben is om de campagnes van de partij minder plat en éénzijdig te maken, een pleidooi waarvan het VB nu massaal inziet dat het terecht was.  Verder wordt ook nog beweerd: ‘Karim was een van onze huisjuristen. Hij heeft ons tien jaar lang proberen te verdedigen in een proces dat hij, overigens terecht, altijd een politiek proces heeft genoemd.’  Dat is niet juist;  Van Overmeire was nooit één van de ‘huisjuristen’ van de partij.

Na de zware nederlaag is het duidelijk dat het Vlaams Belang met een grondig nieuwe voorzitter met een Vlaamsnationaal profiel opnieuw geloofwaardig moet worden om Vlaamsgezinde kiezers aan te trekken die nu zijn weggelopen naar de N-VA.  Met het deelnemen aan smerige linkse hetzes van De Morgen zal dat zeker niet lukken.

22 comments

 1. Hier in Borgerokko is links aan de macht en dat zullen we gaan voelen, de linkse ecofachiste Marij Preneel die samen met het schepencollege al jaren middelen van de senioren overhevelen naar HUN “diversiteit” projecten liggen ook onder vuur, niet dat het hen kan schelen ze gaan samen met de PVDA+ de autochtone werkende mens nog meer pluimen ten voordele van hun import kiesvee.
  Het steeds weer natrappen naar onze ex partijleden is hier stilaan een gewoonte geworden ,het rood-groene facho clubje loopt nu al over van eigenwaan en is volop bezig hun dictatuur aan de autochtone Borgerhoutenaar op te leggen, op de NVA hoeven we helemaal niet te rekenen ,die stemmen al jaren mee met de regenboog coalitie ,ik zie het heel somber in, ik volg hierin ook ROB om zeker eens te herbronnen en een strategie uit te werken om deze extremisten te stoppen.

 2. Niet de eerste keer dat zionist Dewinter Vlaams nationalisten een mens in de rug steekt, denk bijvoorbeeld aan de zaak Sauwens !!!

  1. Of FDW een “Zionist” zou zijn is niet duidelijk maar dat hij een filosemiet is uit electoraal opportunisme ter queeste naar bondgenoten tegen de Islamisering van onze contreien, lijkt me overduidelijk. Wil hij daarom door onderdanig gevlei de volkomen oppermachtige, steenrijke filosemietische lobby opvrijen ? Ik denk dat hij minstens in sterke mate die indruk (“perceptie” in PoCo-bargoens) wekt !

 3. Ik begrijp niet waarom sommige VBers nog boos zijn op Karim en Ceder. FDW zegt immers dat hij er van overtuigd is dat ze een strategische keuze gemaakt hebben om via de N_va toch nog tenminste gedeeltelijk het programma van het VB in realiteit om te zetten.
  Of was de bedoeling toch eerder venijnig en probeert hij hen te compromitteren ? Dan hebben we te maken met weinig subtiele poging zoals we van hem gewoon zijn.. Hij wint er ondertussen toch een bondgenoot van formaat bij: De Morgen. De gazet van de bobo’s in Vlaanderen.

  1. Aldus Francis Van den Eynde, die zélf half juni 2011 een interiew gaf aan…Humo. Idem voor Frank Vanhecke, die maar al te graag een interview gaf aan Humo.
   De selectieve verontwaardiging van ‘sommigen’ bij rechtsactueel is ronduit degoutant. Meer nog: ik werd op facebook voor leugenaar zwart gemaakt, want FVH zou nooit met Humo gesproken hebben. Juist ja…. http://www.humo.be/actua/29774/frank-vanhecke-staat-nooit-meer-op-vlaams-belang-lijst

   1. lol….merk net dat Rob V. me van zijn facebook heeft gezwierd. Tja…als je het niet kan halen met argumenten dan maar op die manier he…. .

    1. Wil je de discussie heropenen over de zuiveringsoperaties tegen FVH en MRM via Knack en De Standaard, waarin de artikelen waarnaar je verwijst kaderen? Lijkt me onverstandig… Bovendien lijkt het me niet echt relevant voor het feit dat men zich vandaag leent tot medewerking aan een nieuwe hetze via De Morgen. Als men wil dat het VB ooit terug wint dan moet men hiermee onmiddellijk ophouden.

     1. Men zou beter ook ophouden om van binnenuit de partij schade te berokkenen. Dat gebeurt nl niet alleen via De Morgen en Humo, maar ook via ‘bevriende’ media.

  1. Dat er een gezonde discussie moet ontstaan omtrent de ‘herbronning is nogal evident lijkt mij ,het mag echter niet ontaarden in eigen gelijk eerst ! zonder inhoudelijke discussies kom je nooit tot een overeenkomst de aandacht moet nu volledig gaan naar waar het mis ging en daarin is ook vervat het geleuter van het linkse po-co journaille TOTAAL negeren , zorgen dat ze steeds de (gesloten) deur op hun neus krijgen ,intriges worden hun aangeleerd op de redacties en zij buiten broedertwist maar al te graag uit stop ermee !!

 4. Rechts Actueel zou beter het interview zelf moeten weergeven i.p.v. een eigen interpretatie eraan te geven. Pleit niet voor Rechts Actueel!!!

 5. Dat zijn de ondertekenaars van bewuste petitie:
  Johan Dumortier, secretaris BBTK Aalst-Dendermonde-Ronse-Oudenaarde
  Karel Meganck, frontman The Nigh Time Heroes Blues Band en BBTK bestuurslid Brussel-Halle-Vilvoorde, afgevaardigde AG Insurance
  Filip De Bodt, actief in ACOD-Cultuur en vzw Climaxi
  Sarah Hutse, coördinator vzw ‘t Uilekot
  Yves Dierick, Actief bij Noig Verontruste Aalstenaars
  Marie-Christine Van Mieghem, voorzitter BBTK Aalst-Dendermonde-Ronse-Oudenaarde en BBTK afgevaardigde Zoete Nood Gods
  Caroline Copers, Algemeen Secretaris Vlaams ABVV
  Jan Blommaert, prof. universiteit Tilburg
  Ico Maly, coordinator Kifkif en auteur
  Marc Spruyt, politicoloog, ex-Blokwatch, Antwerpen
  Rik Pinxten, em.prof. U Gent
  Jo Janssens, BBTK-afgevaardigde Sint Kamillus Bierbeek en lid uitvoerend bestuur BBTK Leuven
  Danny Van Den Bossche, verontruste Aalstenaar.
  Erwin Callebaut Lid sp.a Aalst en gewezen gemeenteraadslid sp.a Aalst
  Cecile Van Der Biest, gezinsbegeleider, Aalst.
  Patrick Giebens secretaris ACOD/Amio FOD sociale Zekerheid
  Bart De Durpel , technische dienst sociale woningen “De Jetse Haard-Le Foyer Jettois”in Jette
  Guido Kuyl, ACLVB-vertegenwoordiger Elia
  Rik Vancoillie, coordinator vorming BBTK federaal en ex-Aalstenaar
  Jos Hennes, uitgeverij EPO, Antwerpen
  Nina De Wolf, voorzitter vzw ‘t Uilekot
  Romain Dierickx, actief in PVDA-Aalst
  Ginette Bauwens, filiosoof, Brussel
  Guido Shiffer, muzikant, Gent
  Karin Criel, Gentbrugge
  Luc Maes, actief in ACOD-spoor, opleider NMBS, Gentbrugge
  Brigitte Mys, zakelijk leider l’Union Suspecte, Lovendegem
  Trees Coppens, actief in LEEF!, Herzele
  Rudi De Smet, muzikant, Aalst
  Ludo Vandeau, zanger-muzikant, Gent
  Wim De Wulf, artistiek leider Ulthima Thule, Flobecq
  Celine Hutse, opvoedster, Brakel
  Tom Batselier, treinbegeleider, Ninove
  Erik Van Der Veken, drukkerscollectief De Wrikker, Antwerpen
  Pierre De Groote, leerkracht, Gent
  Paul De Witte, actief binnen Jebron-Aalst en woordvoerder Netwerk Kritische Chritenen Vlaanderen
  Griotshitenge, Afrikaans verteller, Wingene
  Anke Hintjens, Gent
  Frank Stappaerts, Het Vrij Woord, Radio 1
  Luc Vandewalle, communicatiespecialist, Gent
  Francine Mestrum, docent VUB en auteur
  Pascal Debruyne, stadsonderzoeker UG, Gent
  Kris De Winne, BBTK-afgevaardige BW Asse, actief Aalstenaar
  Kris Merckx, stichter Geneeskunde voor het Volk, actief in PVDA
  Karim Zahidi, filosoof UA, Gent
  Paul Schrijvers, acteur en presentator, Antwerpen
  Ed Steffens, Anti-Fascistisch-Front, Antwerpen
  Mattias Lievens, post-doctoraal onderzoeker KUL
  Joost Callebaut, advocaat, Aalst
  Manuel Chiguero, Brussel
  JP Van, muziekuitgever Boom-records, Halle
  Dietrich Muylaert, Gent
  Ida Dequeecker, Brussel
  David Dessers, muzikant en Socialisme 21, Leuven
  Johan Van Geyt, lid ACOD-Spoor, Erpe-Mere
  Hans Schippers, secretaris BBTK-Antwerpen
  Paul Debooser, Gewestelijk secretaris BBTK-Gent
  Bart Leybaert, Gewestelijk secretaris BBTK-Waasland
  Florent Kerremans, BBTK-burggepensioneerde Dendermonde
  Wouter Moelans, Oudenaarde, Personeelsafgevaardigde BBTK, bedrijf OIP Sensor Systems
  Claudy Sempels BBTK militant Hannecard, Ronse
  Ivan Bailliu gepensioneerd BBTK-militant ING
  Vincent Baetens, BBTK-militant Inex, Aalst
  Kris Van Sante, BBTK-secretaris Handel en diensten, Aalst
  Tanja Ronsse – BBTK militant – Beaulieu Real nv Kruishoutem
  Herwig Van Doorsselaer, BBTK-afgevaardigde, BNP Paribas Fortis.
  Walter Vandeperre, lid regionale commissie BBTK en provincial ABVV-senioren O;Vl.
  Patrick Van SnickBBTK Militant bij Honda Belgium Factory NV Iddergem.
  Dominique Langaskens, BBTK-militant Recticel Aalst
  Nick Van Lierde, BBTK afgevaardige On semiconductor Oudenaarde
  Simone Poppe, gepensioneerd vakbondssecretaris BBTK-Aalst
  Hilde Borms, vrijzinnig humanistisch consulent, Aalst
  Flor Vandekerckhove, uitgever Het Vrije Visserijblad, Bredene
  Dominique Willaert, artistiek coordinator Victoria Deluxe, Gent.
  Yves Meersschaert, muzikant-dirigent De Propere Fanfare, Zottegem.
  Koen Dille, lid raad van bestuur Masereelfonds, Antwerpen
  Herman De Ley, prof. emeritus U Gent
  Freddy De Kuysscher, lid BBTK-Aalst
  Jo Lebuf, BBTK afgevaardigde Dr Guislain, Gent
  Herman Van Herzeele, gewezen voorzitter ABVV-Aalst
  Huguette Van Medegael ACOD afgevaardigde ASZ campus Aalst
  Conny Van Israël, zelfstandige, Geraardsbergen
  Frederik De Groeve, initiatiefnemer Gentenaars tegen Besparingen, actief in ROOD en LSP
  Dirk De Roeck, militant ACOD-spoor
  Cleo De Wolf, actief in jeugdhuis Wattage en Chiro Herzele
  Bram Van De Vijver, Herzele
  Paul Nijs, Aalst
  Dirk Noël, ploegbaas social tewerkstellingsproject, Herzele
  Rik Van Caenegem, voorzitter ACOD-Cultuur en ACOD-VRT
  Katrien Van Poeck, onderzoekster, Laarne
  Renaat Van Poelvoorde, Aalst
  Tom De Meester, energiespecialist PVDA, Gent
  Marnix Schollaert, ACOD-afgevaardigde minister Onderwijs, Herzele
  David Baele, syndikaal vormingswerker
  Hendrik Braet, bewegingswerker ABVV
  Erik Demeester, redacteur Vonk en militant BBTK Brussel.
  Patrick Bernauw, auteur, Aalst.
  Dorine Cordy, Gewestelijk secretaris BBTK Brugge
  Jennifer Vrielinck, auteur, Herzele
  Jan-Piet Bauwens, federaal secretaris BBTK
  Dirk Vos, docent, Gemeenteraadslid GROEN! Nazareth
  Francis Faes, ex-docent, Wondelgem
  Veerle Taeleman, werker@Decadance, Gent

  1. Zouden er ook enkelen bij zijn die NIET politiek benoemd zouden zijn ?

 6. Een duidelijk selectieve lezing van het interview met FDW… Mag ik ook eens een gefundeerd artikel verwachten waarom de N-VA een ‘cordon sanitaire’ toepast tegenover het VB, toch een Vlaams-nationale partij? Iedereen die de politiek al wat langer volgt, weet dat het cordon een anti-Vlaams instrument was en is. Raar dat BDW dat – als historicus – niet inziet.

  1. Jij vindt het dus OK, Ortwin, dat de ene Vlaamsnationalist de andere aanvalt via de linkse haatkrant De Morgen, en dan nog met verkeerde beweringen op de koop toe? Sorry, voor mij kan dat gewoon niet. De Morgen is drek en wie daarmee samenwerkt in hetzes gaat stevig in de fout.

   1. Karim geeft vandaag in de krant toe dat hij als jurist het 70-puntenplan heeft verbeterd. Dus zo verkeerd was de stelling van FDW niet. Persoonlijk denk ik inderdaad ook dat Ceder met zijn hart nog bij het VB-programma staat. Dus smijt ik nu met drek? Probeer ik nu N-VA aan te vallen? Als dat niet meer mag, wat dan wel nog? Voor de rest hoop ik dat het ‘foute’ samenwerken met De Morgen (of Apache of ….) ook opgaat voor iedere Vlaams-nationaloist die niet (langer) tot het VB behoort. Sorry, maar je artikel gaat aan de essentie voorbij: waarom houdt de N-VA een anti-Vlaams cordon tegen het VB in stand? En niet enkel in Antwerpen, hé (cfr. uitspraken van logebroeder Bracke in Gent)!

    1. Sorry, maar door je verbetenheid in de politique policienne ga je voorbij aan de essentie: als Vlaamsnationalist een andere Vlaamsnationalist aanvallen via De Morgen, dat doe je niet, dat is vuil. Echte Vlaamsnationalisten voelen zich niet thuis bij vuile praktijken. Het VB werd door Karel Dillen opgericht als de ‘partij anders dan de anderen’ – waarmee hij net dit soort partijpolitieke praktijken wilde afwijzen. In andere artikels zal ReAct de N-VA én het cordon zwaar onder vuur nemen, maar in deze context doet dat NIETS terzake. Als men zich zou afvragen waarom ook rechtlijnige rechtse Vlaamsnationalisten zich afkeren van het VB, dan is natrappen via De Morgen daar alweer een reden voor.

     1. Dit artikel is een intellectueel oneerlijke weergave van het artikel van Dewinter in DM. Ik heb zonet het volledige artikel grondig gelezen en duidelijk moeten vaststellen dat de weergave van RV weer maar eens ter kwader trouw is. Met spijt in het hart moet ik vaststellen dat RechtsActueel aan het verworden is tot onze huis-AFF.

     2. Trouwens Rob; het is een koud kunstje om artikels in, jawel, De Morgen te vinden van Van Hecke waarin deze het Vlaams Belang aanvalt. Mogen wij nu verwachten dat Rob Verrecyken hierover ook zijn onvrede uit op rechtsactueel?

      1. Wil je de discussie heropenen over de zuiveringsoperaties tegen FVH en MRM via Knack en De Standaard, waarin de artikelen waarnaar je verwijst kaderen? Lijkt me onverstandig… Bovendien lijkt het me niet echt relevant voor het feit dat men zich vandaag leent tot medewerking aan een nieuwe hetze via De Morgen. Als men wil dat het VB ooit terug wint dan moet men hiermee onmiddellijk ophouden.

       1. Wat ik het meest ergerlijke vind is dat interne twisten openlijk worden uitgevochten op het internet. Het kan me niet schelen wie er gelijk heeft of niet, feit is dat het Vlaams Belang terug op het goede spoor moet worden gezet en dat kan zeker niet met openlijk geruzie.

Comments are closed.