Identitaire Flash Mob in Wenen

Begin oktober plaatsten de Oostenrijkse jongens en meisjes van ‘Die Identitären’ een filmpje op het wereldwijde net van hun flash mob in Wenen. Onder de slogans “Multikulti wegbassen” en “Tanz die Reconquista” dansten ze – op een niet-agressieve manier! – temidden van de Weense dagtoeristen en inwoners om hun boodschap kenbaar te maken. Meer info over de actie vind je door hier te klikken. De Oostenrijkse identitairen namen een voorbeeld aan het Franse Génération Identitaire. Deze nationalistische beweging groeit zienderogen en is een gevolg van de achteruitgang van het Franse Front National (FN) x-aantal jaren geleden.

Zeer veel jonge nationalisten vonden geen thuis meer bij die rechtse partij en besloten dan maar om zelf tot actie over te gaan. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een gevestigde waarde bij de jongere generatie nationalisten in Frankrijk, maar ook daarbuiten. De veranderingen die werden doorgevoerd bij het Front National (verjonging met respect voor de oudere generaties, radicale nationalistische boodschappen op een moderne wijze gebracht, afstappen van het islam-bashen en de terugkeer naar de strijd tegen de multikul, het aanpakken van de oorzaken van de problemen zoals de EU, de grootbanken en zo meer in plaats van te focussen op de gevolgen, enz…) zorgde ervoor dat Génération Identitaire bij momenten opnieuw steun verleent aan het FN. Hieronder het filmpje.

8 comments

 1. Doet mij denken aan al die ‘defence leagues’ die overal opeens bij toeval opdoken.

  1. Zeer spijtig dat jullie weer eens Leentjebuur spelen en niet in staat zijn om een Nederlands, Diets noch Germaans woord te bedenken i.p.v. het Frengels Identitairen.
   Ook in Revolte en gelijkaardige blaadjes bulkt het van het papegaaienfrans. Op die manier werden reeds duizenden franskiljonse woorden, door onze eigen media, door de strot van de massa geduwd. Jullie zijn mee verantwoordelijk dus, samen met andere blaadjes en verenigingen die zich Vlaamsgezind noemen. (zelf gebruik ik bewust niet het woord flamingant, want dat is een scheldwoord) Doe maar verder, samen met radio uitschot e.d., we zullen zien waar jullie uitkomen.
   Inderdaad, zelfs het Pallieterke dweept graag met Journaille, dat uitgevonden werd door een Zwitserse Jood die schreef over de verslaggevers van Signaal.
   Als je wil voorkomen als oorspronkelijk, gebruik dan je eigen Taal! Verstoppertje spelen achter een klak en andermans taal, lijkt sterk op eigen ongeloofwaardigheid.
   Vlaamse Eigenheid Eerst!

 2. Onze Eigenheid wordt zwaar bedreigd door het naäpen van de taal en eigenheid van anderen.
  Eens te meer zijn we dus te lui om eens na te gaan of er voor Identitairen geen Nederlands of minstens een vervanging is van Germaanse oorsprong. Dat Fransen hun eigenheid benoemen in het Frans, is aanvaardbaar, dat Vlamingen, Duitsers en Nederlanders absoluut de Franse woordenschat moeten lenen is een teken van afgrijselijke sukkelachtigheid. Identitairen kan dan naast Journaille in alle zogenaamd Vlaamsgezinde tijdschriften beginnen op te duiken. Journaille werd als “trouvaille” door een Zwitserse Jood uitgevonden die kritiek had op de verslaggevers van Signaal. Hedendaagse sukkels proberen te doen of ze er mooi oorspronkelijk uit de hoek komen. Gewoon plagiaat dus.
  Het dwepen met de taal van anderen is inderdaad zeer oud. De Romeinen deden het al, en pakten af en toe ook graag met een woordje Grieks uit. Vlamingen zijn kampioenen in het doorslikken van Franse scheldwoorden als collaboratie, repressie, epuratie, faciliteitsgemeenten, enz. Stop daarmee!
  In onze gewesten is het echter een veel gevoeliger zaak om als zogezegde Vlaamsvoelende, om de haverklap met Franse leenwoorden uit te pakken. Eerder een schande en verloedering van Onze Taal!
  Identitairen, samen met reglementairen, militairen, documentairen, absolutairen, legitimairen, enz.
  De boom in ermee! Zoek eerst in eigen taal iets dat Onze Eigenheid zelf benadrukt.

 3. Die discussie ‘identitair’ vs. ‘nationalistisch’ heb ik altijd nogal semantisch gevonden, maar ik begrijp zeker uw punt. Het hangt er wat vanaf waarop je een identiteit baseert natuurlijk.

 4. Belangrijk detail, Bert: de Identitairen zijn Identitair, niet Nationalistisch. Daar zijn zij zelf heel duidelijk over. Dat vind ik zeker geen probleem, in die zin dat we veel gemeen hebben en veel van hen kunnen leren, als moderne Nationalisten. Maar het valt dus af te wachten wat deze Oostenrijkers met de ideologie gaan doen, gezien ze zelfs de naam gewoonweg hebben overgenomen.

Comments are closed.