Frieda Brepoels (N-VA) stemt voor méér uitgaven door EU

Omdat ze in Bilzen een linkse coalitie heeft gevormd tegen de rechtse Vlaamsgezinde CD&V’er Johan Sauwens wordt Europees parlementslid van de N-VA Frieda Brepoels vanaf 1 januari burgemeester.  Maar trouw aan zichzelf heeft ze besloten van het Europees parlement afscheid te nemen met een anti-nationalistische stemming:  ze stemde enthousiast voor een verhoging van het EU-budget tot 137,9 miljard euro, een stijging van 6,8% tegenover de begroting 2012.  De belastingbetaler van vooral Vlaanderen betaalt de factuur.

Johan Sauwens geniet in de rechts-nationale beweging nog steeds en terecht veel respect, omdat hij destijds als Vlaams minister in alle openheid een viering bijwoonde van het Sint-Maartensfonds, de vereniging van oud-Oostfrontstrijders.  Deze viering ter ere van onze Vlaamse helden aan het Oostfront verliep in een sfeer van verzoening, met de aanwezigheid van Russische oudstrijders op de eerste rij, maar dat mocht niet baten:  toen uitlekte dat Sauwens daar was sloeg de linkse meute aan het huilen en moest Sauwens zijn biezen pakken.  Het belette hem niet een succesvolle loopbaan uit te bouwen als burgemeester van Bilzen.

Maar daar heeft de linkse Frieda Brepoels (N-VA) nu dus een einde aan gemaakt met een links monsterverbond.  Sauwens verhuist naar de oppositie, Frieda wordt binnenkort in het Europees parlement opgevolgd door Mark Demesmaeker.  Benieuwd of deze N-VA’er met een eerder rechts profiel net als Frieda ook lid wordt van de extreem-linkse Groene fractie, geleid door de pedofiel Cohn-Bendit…

In afwachting daarvan heeft Frieda nog eens stevig anti-nationalistisch gestemd.  Terwijl overal in de lidstaten fors moet bespaard en bezuinigd worden, weigeren de beroepseuropeanen van het Parlement en de Commissie de tering naar de nering te zetten. De meeste Vlaamse europarlementsleden gaven hun goedkeuring aan het verslag-La Via dat de begrotingsstijging bepleit, inclusief Frieda Brepoels van de N-VA. Met dank aan de Vlaamse belastingbetalers…

Philip Claeys stemde namens het Vlaams Belang tegen.   ‘De Vlamingen horen bij de grootste nettobetalers van de hele EU. De stijging van de begroting is onverantwoord. De EU moet zelf de buikriem aanhalen. Het Vlaams Belang-plan dat een besparing van 1,2 miljard euro voorziet in de interne werkingskosten van de Europese instellingen kan daartoe een eerste aanzet zijn. Maar er moet nog veel meer gesnoeid worden in de EU-uitgaven. Het gaat bijvoorbeeld niet op dat er permanent nieuwe bevoegdheden worden opgeëist en nieuwe EU-instanties in het leven geroepen worden, en dat daar dan telkens opnieuw meer geld voor geëist wordt’, zo klinkt het.

One comment

  1. Twee terloopse opmerkingen:
    a) de N-VA is geen politieke partij maar een politiek samenraapsel van alles wat maar aan de bak wil komen (cfr. Wilfried Bracke). Haar (Vlaams-) nationalisme staat alleen maar in haar partijprogramma en dit is, als het er op aan komt, alleen maar een verzameling blaadjes papier met drukinkt besmeurd. Kan iemand mij, om Gods wil, inlichten over wat die partij werkelijk, materieel al heeft gedaan voor een de facto onafhankelijk Vlaanderen? Ik wacht met veel spanning af.
    b) aan Frieda Brepols kost het geldverkwisten van de EU uiteraard niets. Als burgemeester wordt die toch ook door de Vlaamse belastingbetaler betaald, of niet?

    Aan Johan Sauwens heb ik inderdaad goede herinneringen. Hij is de eerste die er in slaagde twee onverzoenbaar geachte tegenstanders vreedzaam en vol goede wil in één zaal samen te krijgen.

Comments are closed.