De pak-de-poen-show van JL Dehaene

Met heel de heisa rond de verkiezingen is het wat op de achtergrond geraakt, maar ondertussen is bekend geraakt dat oud-medewerker van de christelijke vakbond JL Dehaene slechts 2,58 % belastingen betaalt op de € 3,2 miljoen euro winst die hij maakt als hij zijn opties bij AB Inbev verkoopt. Dat is dus omgerekend € 83.592. Niet slecht geboerd! Kritische stemmen vragen zich af of het Europees Parlement maatregelen gaat nemen wanneer parlementslid Dehaene de regelgeving voor de voedselsector opstelt, met andere woorden zal Dehaene wel onafhankelijk genoeg zijn van zijn broodheren wanneer er bepaalde belangen op het spel staan? Een krant rekende ook uit dat JL Dehaene al eens € 4 miljoen verdiende met de verkoop van AB Inbev opties.

Nu hebben we bij Rechts Actueel geen probleem met mensen die hard zwoegen en al hun talent in de weegschaal gooien om een flinke duit te verdienen; die mensen mogen zelfs een fortuin binnenrijven. Maar is het werkelijk mogelijk dat iemand als Dehaene, naast al zijn andere bezigheden, ook nog eens kennis heeft van bierbrouwen én de tijd vindt om een multinational zoals AB Inbev te leiden? Dit moet wel een superman zijn!

Horen we daar iemand opperen dat het AB Inbev er misschien om te doen was politieke macht en invloed te kopen door Dehaene in te lijven in haar raad van bestuur? Een idealist als de oud-scout JL Dehaene doet daar toch niet aan mee zeker! Getrouw aan het devies uit zijn jeugd – ‘Steeds paraat!’ – stroopt hij de mouwen op wanneer hem daar om gevraagd wordt. De riante vergoeding neemt hij er dan maar voor lief bij. Dat hij bij al zijn mandaten (o.a. bij Lotus Bakeries, Umicore en UCB) steeds in het selecte gezelschap verkeert van prominente leden uit het Belgische establishment zal ook wel toeval zijn. Overigens komt men in zulke raden van bestuur nooit Vlaamsgezinde politici tegen.

Maar, alle gekheid op een stokje: is het niet godgeklaagd dat multinationals politici voor hun karretje spannen en daarvoor belonen met miljoenen – zo goed als belastingvrije – euro’s, terwijl het ene na het andere sociale bloedbad zich onder hun neus afspeelt en de gewone werker langs alle kanten wordt uitgeperst als een citroen?

Misschien eens vragen aan de mensen van Ford Genk?

10 comments

  1. .”Een 71-jarige-nog steeds bijklussende-ex-premier pleit voor brugpensioen op 50j op TV. Indien verontwaardigd: Retweet. Het moet anders”

    Geert Noels , 2012

  2. Jean Luc Dehaene was destijds scoutsleider, reeds jaren vermoedt uw dienaar, Daniël Deblaere, dat zijn totemnaam heel treffend en elegant “geldwolf” was…

  3. KNIP? Men mag dus zijn afkeer uiten tegenover een zakkenvuller, maar niet tegenover mensen, die zich een intelligentie aanmeten, die ze niet hebben. Vreemd! Of is er nog iets anders?

  4. De man zen zakken zijn nooit gevuld van JL dehaene ,hij denkt dat hij ze zal kunnen mee nemen in zen ander leven

  5. Volledig eens met Wilfried, Bob, Raoul en Lucas. Toch nog iets dat minder bekend is. (KNIP) Het ouderlijk huis werd verkocht aan een Vlaams-Blokker.

  6. kots van die vent… profiteren . en dan onder zijn gezag heeft hij Dexia bank laten kapot gaan en dan gaat hij nog met het gros van het geld lopen .. den dief

  7. Christelijk ! Verdomme met hosties en wijwater grootgebracht …

Comments are closed.