Koreaanse vrienden van PVDA executeren militair wegens drinken tijdens rouw

Terwijl de SP.a en Groen zonder scrupules coalitiegesprekken voeren met de PVDA om Borgerhout over te leveren aan de strijdmakkers van Abu Jahjah, zijn de vrienden van de PVDA in de dictatuur van Noord-Korea weer zeer actief.  Een hoge militair werd er barbaars omgebracht met een mortiergranaat omdat hij het gewaagd had… alcohol te drinken tijdens de 100 dagen rouw na de dood van PVDA-idool Kim Jong-Il.  Nog in 2005 verheerlijkte de PVDA Noord-Korea in het partijblad Solidair.  En dan maar janken over een VB’er die ocharme opkomt voor de NVA…

We citeren even het krantenbericht:  ‘Het was zijn zoon en opvolger Kim Jong-Un die in januari al beval dat de ‘dader’ vernietigd moest worden. “Enkel zijn haar mag nog overblijven”, moet de meedogenloze leider geroepen hebben. Met een mortiergranaat werd de officier onlangs op een werkelijk barbaarse manier gedood. In totaal werden liefst 14 partijleden en militairen op een gelijkaardige manier geëxecuteerd voor het overtreden van de draconische regels tijdens de rouwperiode.  

Volgens een Zuid-Koreaanse krant ging het om een Kim Chol, de gewezen onderminister van Defensie, een van de hoogste officieren van het land dus. Door een glas alcohol te drinken had hij de extreem strenge regels overtreden tijdens de rouwperiode. Na de dood van Kim Jong-Il droeg de stalinistische regering de 25 miljoen Noord-Koreanen op om zich gedurende 100 dagen strikt te onthouden van alle plezier.

Iedereen die zich in de uren na de dood van de Noord-Koreaanse leider niet extreem verdrietig toonde, riskeerde zes maanden strafkamp. Vandaar de beelden van de hysterisch huilende mensenmassa’s die de wereld rondgingen. Iedereen die niet kwam opdagen voor een van de vele georganiseerde rouwdiensten binnen de twee dagen na de begrafenis werd eveneens naar een strafkamp gestuurd. Al wie het waagde om naar het buitenland te bellen met zijn gsm wachtte een gelijkaardige straf.

Na die eerste rouwdagen volgde nog een periode van 100 dagen zonder enige vorm van plezier. Iedereen die een glas alcohol hief, riskeerde de doodstraf. Kim Chol was een van de Noord-Koreanen die niet kon weerstaan aan een borrel. Hij bekocht het met zijn leven. Chol was de hoogstgeplaatste officier, maar ook andere generaals werden doodgeschoten omdat ze schuldig werden bevonden op aanklachten van alcohol drinken of seks hebben tijdens de rouwperiode.

In totaal werden op rechtstreeks bevel van de nieuwe leider Kim Jong-un zo 14 Noord-Koreanen met officiële functies geëxecuteerd. Op die manier installeerde de zoon van de overleden dictator een nieuw schrikbewind. Wellicht volgen er nog meer soortgelijke executies in een klimaat van extreme angst.

De PVDA in België heeft, in tegenstelling tot haar eigen beweringen, nooit het beestachtige regime in Noord-Korea veroordeeld.  Wel integendeel.  in 1999 klonk het op het door de PVDA georganiseerde internationale kommunistische congres nog steeds:  ’11. In the wake of World War II, the focus of the world proletarian revolution shifted to Asia, where the most heroic wars of liberation were waged and won under the leadership of the communist parties of China, Korea and Vietnam.’ In december 2011 verscheen nog een woordvoerder van de PVDA op de VRT, Jef Bossuyt, om te verklaren dat in Noord-Korea ‘de mens als mens gerespecteerd wordt’.  De PVDA probeerde te ontkennen dat de man namens haar sprak, maar dat werd door RechtsActueel grondig weerlegd: Nog in 2005 verscheen een artikel in het PVDA-blad Solidair ( http://www.ncpn.nl/archief/2006/01/koreaptb.htm) waarin Jef Bossuyt zegt dat de verhalen over hongersnood (waarbij honderdduizenden mensen stierven) allemaal gelogen zijn, en dat het allemaal de schuld van de VS is…

En dan is er nog de voorpagina uit 1994 van het PVDA-partijblad Solidair dat geen enkele ruimte voor twijfel laat:

 

2 comments

  1. lang geleden dat ik nog zo’n haatvolle commentaar gelezen heb … amai seg… zielig

Comments are closed.