“Onheilsberichten Ford Genk is een sociaal drama voor duizenden gezinnen”, aldus het Vlaams Belang

Na geruchten over een sluiting van de Ford-fabriek in Genk werd vorige maand nog de enigszins hoopgevende boodschap verspreid dat vanaf oktober 2013 de nieuwe Mondeo in Genk gebouwd zou worden. De Europese directie beloofde eveneens dat de geplande investeringen in Genk er zouden komen, hetgeen zou betekenen dat ook de nieuwe S-Max en Galaxy in Genk geproduceerd zouden worden. Intussen nemen de onheilsberichten toe. Het Vlaams Belang reageert (tot nog toe) als enige Vlaams nationalistische partij op dit enorm slechte nieuws.

“Dat er morgen een bijzondere ondernemingsraad met spoed geagendeerd werd, en dat de Europese Ford-directie nadien een onderhoud heeft met zowel de Vlaamse als de federale overheid, belooft weinig goeds. De duizenden werknemers kunnen enkel thuis – want momenteel economisch werkloos – in spanning afwachten.” aldus het Vlaams Belang bij monde van Vlaams parlementslid Chris Janssens.

“Heel Genk, heel Limburg en zelfs Vlaanderen houdt de adem in. De werknemers en hun gezinnen zijn al twee dagen in het ongewisse. Hebben zij morgen nog een job, een inkomen? De berichten zijn erg onheilspellend en men verwacht het ergste. Of dat nu de sluiting van de Genkse fabriek of een herstructurering is, het zal sowieso een sociaal drama zijn voor duizenden mensen.”

Hij heeft alvast een actuele vraag aan minister-president Kris Peeters ingediend, die morgen in het Vlaams Parlement tijdens een actualiteitsdebat over de (eventuele?) toekomst van Ford Genk aan bod zal komen. “Het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering wordt blijkbaar keer op keer door de feiten achterhaald. Elke dag opnieuw komen er berichten over herstructureringen en bedrijven die werknemers ontslaan.”

Chris vervolledigt: “Niemand is gebaat met het doorschuiven van de zwarte piet of het spelen van politieke spelletjes, maar de politiek kan evenmin lijdzaam blijven toekijken. Zowel in het geval van herstructurering (en dus jobverlies) als in het geval van de volledige sluiting, moet er dringend een hertewerkstellingscel en een reconversieplan opgesteld worden. Indien de onheilsberichten en het worstcasescenario waarheid worden, dringt er zich een ‘Limburgplan bis’ op.”

Jammer voor de 30% N-VA-volgers van onze webstek, maar bij de N-VA is het feit dat zij de eerste partij zullen zijn die een Marokkaanse burgemeester gaan leveren nieuwsfeit nummer één. Laten we hopen dat dit niet kenmerkend is waarvoor bij deze partij de prioriteiten liggen…

2 comments

  1. Voilà, hier is dus hét moment voor het Vlaams Belang om het geweer eens van schouder te veranderen en radicaal in de aanval te gaan tegen de multinationals die met ons doen wat ze willen! Met het (neo-)liberalisme kan geen ‘Eigen volk eerst’-beleid gevoerd worden! Het probleem van de arbeiders van Ford Genk is een probleem waar meer en meer Vlamingen wakker van liggen, namelijk werkloosheid. Wakker worden aub!

  2. Nu doen ze allemaal of hun neus bloed ,de NVA zal haar ware gelaat wel tonen ,het is het einde van de sociale zekerheid ,waar ze zo veel geld in het asiel belijd steken ,zullen ze wel nodig hebben om al de gezinnen die zonder wek vallen te helpen ,hoop veel sterkte voor al de gezinnen ;

Comments are closed.