Weekblad Knack krijgt zware klappen!

Herinner u het vertrek van Rik van Cauwelaert en Koen Meulenaere bij Knack sinds de overname van het blad door Jörgen Oosterwaal. Deze overname plus het vertrek van bovenvermelde heren heeft zijn negatieve effect niet gemist. Juicht allen, want de Vlaming pikt dit (terecht) niet! Volgens een bron bij het weekblad ’t Pallieterke kwam ons ter ore dat het weekblad Knack al zo’n 5000 (VIJFduizend) abonnees is kwijtgespeeld. Dagelijks melden zich nog abonnees die hun abonnement vervroegd opzeggen én daarenboven hun geld terugeisen.

Ook de verkoop van losse nummers via de dagbladhandel krijgt klappen: een daling van 30 tot 50%.  Er zijn verkooppunten die voorbije week geen enkele Knack verkochten terwijl dat er normaal minstens een stuk of vier zijn. Zij die hun abonnement opzeggen per mail, krijgen meestal nog een persoonlijke email terug van Rik de Nolf of Jos Grobben.

Telt men het verlies aan abonnees en losse verkoop bij elkaar, dan krijgt Knack nu al een DALING van 10% te verwerken.  Men verwacht echter een nog grotere opdoffer tegen het einde van het jaar, wanneer de abonnementsvernieuwing wordt opgestart. Men gaat er vanuit dat een heel pak lezers zijn of haar abonnement niet zullen verlengen.

Nu is het afwachten op het nummer van deze week, het eerste nummer gemaakt onder de leiding van Jörgen Oosterwaal, de nieuwe hoofdredacteur. Zijn komst deed (zoals eerder vermeld) Rik van Cauwelaert en Koen Meulenaere besluiten om Knack te verlaten. Het staat overigens vast dat zij niet meer terugkeren. Ook één van de betere cartoonisten, Erwin Vanmol,  is niet langer in dienst bij het ‘onafhankelijke’ (kuch, kuch…) weekblad. Hij is tevens stadscartoonist van Aalst…

Laat dit bericht maar de wereld rondgaan! Laten we het een vorm van immanente rechtvaardigheid noemen.

6 comments

  1. Als ik trouwens even mag: de post van Hilde Franckaert is er ‘boenk’ op, dat was een rake ‘rechtse’ laat ons zeggen ;-)

  2. in ‘t Engels is daar een prachtig gezegde voor hé: ‘serves them right”, met nadruk op : right.

  3. Ik kom zonet van het lokale warenhuis waar ze ook nog weekbladen verkopen. Mijn eerste werk, was de Knack openslaan alvorens hem eventueel te kopen. Ik sloeg hem open en vroeg me af ‘waar is de Knack naartoe?’ Blijkt niet de Knack te zijn maar een slechte versie van De Morgen zonder inhoud of boeiende kritische verslaggeving.De Knack bestaat blijkbaar enkel nog in cover-vorm. De cover noemt ‘Knack’, maar de binnenkant is ‘kack’ !Dat is heel duur wcpapier waar je je gevoeg zelfs niet kan mee…afkuisen. Zelfs mijn nieuwe houtstoof zou protesteren!Nee dank u, ik moet het niet, zelfs niet gratis!!

  4. Goed zo een “rechtse hoek” van de boksende lezer op hun LINKSE kaak ! Waarom zouden Rechtse lezers geld betalen voor PoCo-propaganda en dito desinformatie “duiding” die zij al vanop de sossenrode propagandatoeter S.R.T. uitgekotst krijgen ? Reclamebladen zijn toch gratis !

Comments are closed.