Bart De Wever draait zijn hand niet om voor een one-liner meer of minder. We beginnen echter meer en meer te zien hoe de goedlachse De Wever aan het veranderen is in een norse cynicus. Zo moet ondertussen de Vlaamse Beweging zichzelf opheffen. Een Beweging waar echter een belangrijk deel van de kern van zijn partij vandaan komt.

We hadden het hier reeds over de twee N-VA-burgemeesters die uit het TAK komen (lees hier en hier). Bart De Wever zelf komt uit het KVHV en ook steeds meer en meer leden van de NSV! zijn actief bij de N-VA. Zo komt de voorzitster van Jong N-VA uit NSV!-Leuven, waar zij zelfs een belangrijke sterkhouder was in haar actieve periode. En uiteraard mogen we ook de VVB’ers niet vergeten die in grote mate aanwezig zijn in de verschillende organen van de N-VA.

De Wever vindt echter jongeren die op de IJzerwake staan “een act, omdat die toch de dag erop in de discotheek staan”. Los van het feit dat wij betwijfelen dat in die periode de discotheken op maandag vol zouden zitten, sluit het éne het andere niet uit. Men mag immers niet verwachten dat mensen met bepaalde denkbeelden die op een karikaturale manier gaan uitdragen. Dan kunnen we ook alle linkse hysterie over de N-VA gaan catalogeren onder “verstandige en diepzinnige analyses“.

Waar De Wever wel gelijk heeft, is het feit dat er in de Vlaamse Beweging bepaalde denkbeelden zijn die leiden tot ontsporingen en schadelijke keuzes. Dient de Vlaamse Beweging zich dan op te heffen? Nee. Om te beginnen omdat de Vlaamse Beweging een huis is met vele kamers zonder een overkoepelend gezag. Men kan moeilijk Voorpost, de VVB en de Vlaams-Socialistische Beweging in hetzelfde kader steken. Er dienen wel bepaalde heroriënteringen met betrekking tot prioriteiten en klemtonen te komen, iets waar Rechts Actueel al langer over spreekt. Men kan immers niet met romantische denkbeelden blijven spelen in deze tijden.

Opheffen is echter compleet belachelijk. De Wever wil België toch ook enkel maar hervormen en niet opheffen?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op ““Vlaamse Beweging moet zichzelf opheffen””

 1. Hilde Franckaert

  Vermits ons brein niet kan functioneren zonder vetten, is het niet moeilijk te begrijpen dat toen BDW zijn 100 kilo verloor, daarmee ook zijn hersenen krompen!

 2. Wilfried Meerval

  Yvan Blauwhof, voormalig praeses van NSV-Leuven, is gemeenteraadslid voor N-VA in Duffel. Die was ook lid van KLJ Mechelen. Moest WDB weten waarom hij toen uit de KLJ was gezet, dan vraag ik me af of hij überhaupt N-VA-lid had mogen worden.

 3. Bart Depezewever

  Ik pleeg hier niet meer of minder dan bevuiling van ons eigen Vlaams Nest, vermits de Vlaamse Beweging als humus fungeerde om zowel NV-A als VB te doen gedijen.

  1. Beton BLOK Vlaming

   Hela de N-VA is GEEN Vlaamsgezinde partij, zoals NOGMAALS blijkt, het is een hyper neo-liberale partij die zich in geel-zwart CAMOUFLEERT om zich met veel succes op de electorale Vogelmarkt van 14 oct te hebben kunnen versjacheren. Vergelijk het sociaal-economisch programma van het VB eens met het Asociaal-economisch prgramma van NV-A ! Herinner u dat Bart De Wever zich op een onbewaakt moment liet ontvallen ; “VOKA zijn mijn bazen” en dus NIET de kiezers !

 4. Brunhilde Brahm

  Vlaams Belang moet optreden. De waarheid moet overwinnen en NIET de MACHT

 5. Bart de wever zal zijn ware gelaat wel tonen ,zo als de indianen vroeger zijden hij spreekt met een gespleten tong je mag er niets van geloven ,hij groot geworden op de rug van Vlaams Belang ;

 6. Natuurlijk ziet BDW de Vlaamse beweging liever verdwijnen. Zonder Vlaamse beweging is er ook geen stok meer achter de deur, zodat hij ongegeneerd de nodige toegevingen kan doen, op de weg naar nog meer macht en postjes. Een waakzame en strijdbare Vlaamse beweging is voor hem enkel een hinderpaal.
  We kunnen enkel maar hopen dat de ogen van velen uit die beweging – die nu nog dankbaar werden gebruikt als kiesvee voor de NVA – stilaan open gaan.

  Nu ja, BDW mag gerust vinden dat de Vlaamse beweging beter zou verdwijnen. Ieder zijn mening. Ik ben van mening dat Bart Dewever beter zou ophouden te bestaan. Nog 90 kilo en het is eindelijk zover :)

 7. Remi Schillewaert

  In mijn exemplaar van de “Encyclopedie van de Vlaamse Beweging” staat op de flap: ‘De Vlaamse Beweging bestaat niet”. De VVB is een moedige poging om alle Vlaamse Bewegers te bundelen. Daar ben ik dan ook lid van. Voor 15€ kan het digitaal, wat de informatie betreft. Ik ga ervan uit dat niemand al het gelijk heeft en niemand al het ongelijk, omdat we maar kunnen redeneren, onder meer, met de gegevens waarover we beschikken. Toch even eraan herinneren dat het Vlaams-nationalisme een verdedigend nationalisme is, terwijl het francofoon nationalisme, dat nagenoeg gelijk staat met het Belgisch nationalisme, een agressief nationalisme is. Zie de veroveringen van Vlaams, en ook ander) grondgebied. P.S. http://www.vvb.org.

Trending

%d bloggers liken dit: