Het Vlaams Belang heeft de kalender voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter vastgelegd, zo meldt de website van www.deredactie.be. Kandidaten dienen zich te melden voor 11 november, op 1 december moet de Partijraad beslissen met welke kandidaat men naar het congres trekt, en dat congres op 15 of 16 december moet de eindbeslissing nemen.

Na de zware verkiezinsgnederlaag van zondag besloot Bruno Valkeniers vervroegd op te stappen en zich niet langer verkiesbaar te stellen. Vervolgens beslisten ook Filip Dewinter en Anke Van dermeersch dat zij geen kandidaat zouden zijn.  Sindsdien is het ‘namen noemen’ in de klassieke media begonnen, maar dat is natuurlijk koffiedik kijken. Pas op 11 november zullen we weten wie er de uitdaging wil aangaan om de partij recht te trekken.

Een congres op 15 of 16 december moet beslissen wie de voorzitter wordt, maar een belangrijk debat zal plaatsvinden op 1 december. De partijraad, met zowat 100 leden het hoogste orgaan van de partij, moet dan beslissen met welke kandidaat het naar dat congres trekt. Dat gebeurt bij geheime stemming.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “VB kiest nieuwe voorzitter op 1 december (en 15 of 16 december)”

 1. Het gaat vooral ook over; welke koers en stijl gaat de partij varen ???

 2. Barbara Pas moet voorzitter worden

 3. Wilfried Meerval

  En waarom niet Frank Creyelman?

 4. Georges Pauwels

  Het is absoluut een must om inderdaad zo snel het kan een nieuwe voorzitter te kiezen.Bruno Valkeniers heeft zijn best gedaan maar kon in zijn loopbaan als voorzitter zelden een punt maken tijdens de debatten in de media.
  Er zijn genoeg valabele kandidaten beschikbaar.Voor mij is het essentieel dat een voorzitter daadkrachtig, overtuigend optreedt tijdens debatten op tv.Hij moet een sterke dossier kennis bezitten over een waaier van onderwerpen zodat hij niet kan opzij gezet worden door de anderen in de discussies.Het is een moeilijke taak die niet iedereen is gegeven.Filip Dewinter en Gerolf Annemans zijn daar meesters in..
  Ik denk aan Bart Laeremans,Joris Van Hauthem,en Barbara Pas.en Tanguy Veys als goede kandidaten.

  NVDR: Ja,ja! Blankenberge houzee!

Trending

%d bloggers liken dit: