Donderdag 18 oktober jongstleden was Oostenrijks politicus Dietmar Holzfeind te gast bij NSV! Antwerpen in de Universiteit Antwerpen. Holzfeind vertegenwoordigt de FPÖ (Freiheitlichen Partei Österreichs) in het Europees Parlement en kwam voor NSV! Antwerpen spreken over de visie van deze nationalistische partij wat betreft Europa en de Euro. Opmerkelijk is alvast dat, in tegenstelling tot begin maart toen voormalig NPD-voorzitter Udo Voigt kwam spreken voor NSV! Antwerpen, de Universiteit Antwerpen geen bezwaar had tegen de lezing van Holzfeind. Zou de protestactie voorafgaand aan de lezing met Voigt tegen de selectiviteit van de UA dan toch iets hebben uitgehaald?

Holzfeind begon zijn lezing met een gezonde portie kritiek op het politiek correct gezever over de Europese Unie: “De EU is het grootste vredesproject ooit en garandeert vrede, voorspoed en vrijheid voor al zijn inwoners”. Ook met de uitspraak “Enkel een grotere en nog meer geïntegreerde EU kan een globale speler worden en wedijveren met de V.S. en China” werd eens goed gelachen. Maar wat brengt er meer op, ging Holzfeind verder. De gigantische bureaucratie van Brussel? Of dan toch de vrije markt en handel tussen onafhankelijke natiestaten?

De FPÖ ziet weinig baat in gigantische superstaten als de EU. Verspreid regionalisme brengt een heel aantal voordelen met zich mee, aldus Holzfeind. Meer concurrentie door pluralisme en rivaliteit, maar ook een grotere verscheidenheid aan meningen, creatieve ideeën en cultuur, zijn hier allemaal positieve gevolgen van.

Holzfeind had weinig positiefs te zeggen over de huidige staat van de EU. Door de centralisatie van alle beslissingen wordt de democratie doorheen Europa sterk ondermijnd, om nog maar te zwijgen van de steeds grotere invloed van lobbyisten en de vloedgolf van nieuwe wetten en regels die door de EU worden ingevoerd. Iedereen wordt verwacht deze te respecteren, terwijl de Europese Unie haar voeten veegt aan de verdragen die ze zelf heeft opgesteld. Denk maar aan de “No-Bailout Clause”. Deze clausule werd door de EU vastgelegd en houdt samengevat in dat, indien een lidstaat economische problemen krijgt, andere landen niet mogen tussenbeide komen. Menig Duitser zal u vertellen dat men zich hier niet bepaald aan gehouden heeft. Ook bij Holzfeinds analyse van het Europees Parlement werd er bevestigend geknikt in het aanwezige publiek.

Het verdict voor de Euro is volgens Holzfeind heel simpel. Zoals de zaken nu staan kunnen ze niet verder blijven duren. De rijkere staten zullen hun gebruik als melkkoe niet lang meer tolereren en de weerstand en afkeer ten opzichte van Europa zullen zorgen voor verdeling onder de natiestaten. Voor de FPÖ is het noodzakelijk dat de Euro zo snel mogelijk gesplitst wordt in twee munteenheden. De Euro voor de zuiderse landen en een “Neuro” voor de noordelijke, rijkere landen als Duitsland, Finland. Een herintroductie van alle nationale munten zou nog beter zijn, legde Holzfeind uit, maar dit is op korte termijn niet haalbaar.

Holzfeind sloot zijn toespraak af met een duidelijke slogan. ‘Minder Europa, niet méér Europa’, is het doel. De Europese Unie is té groot om democratisch te kunnen zijn en moet dus afgebouwd worden. Enkel noodzakelijke punten moeten op Europees niveau beslist worden, de rest moet dringend gedecentraliseerd worden.

Na de lezing kreeg Dietmar Holzfeind een hartelijk applaus van het publiek. Achteraf werd in café De Leeuw van Vlaanderen nog lang nagepraat over de inhoud van Holzfeinds toespraak en ook Dietmar zelf beantwoordde, met een Bolleke in de hand,  met veel plezier een aantal intellectuele (en minder intellectuele) vragen van geïnteresseerde NSV’ers en sympathisanten.

Louis Aerts
Scriptor 2012-2013
NSV! Antwerpen

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “FPÖ sprak voor NSV! Antwerpen: “Minder Europa, niet méér Europa!””

 1. Remi Schillewaert

  Voor de jonge generatie: (Ik ben een oud peetje van 78 jaar!) De zuidelijke Europese landen doen vandaag wat ik ze al decennia lang heb weten doen. Potverteren, op de kap van de gewone man, met als gevolg voortdurende devaluaties. Maar ook Frankrijk hoort daarbij! Even harinneren aan Charles De Gaule, toen acht Franse frank telde voor 1 Belgische, en hij de “nouveau franc” invoerde, eventjes maal honderd!.

 2. Remi Schillewaert

  Zeer goed! Vooral die Neuro! En natuurlijk voor de zuidelijke staten: een zeuro!

 3. Rik T. Ammenaars

  Meer concurrentie door pluralisme en rivaliteit, maar ook een grotere verscheidenheid aan meningen, creatieve ideeën en cultuur, zijn hier allemaal positieve gevolgen van.

  Laten we nu maar snel Europa ontbinden en er eens werk van maken!

Trending

%d