Als voetballers zich met politiek gaan bemoeien… de appel valt echter niet ver van de boom

Als voetbalsupporters liedjes zingen, is dat nooit zonder reden. Dat hebben we hier al twee keer aangetoond (hier en hier). Maar wanneer voetballers beginnen te ‘tweeten’, dan zit daar nu en dan ook meer achter. Tijdens de wedstrijd België-Schotland ontplooiden enkele lolbroeken een spandoek met daarop de boodschap: “Bart, tonight you are alone”. Ludiek, daar niet van, maar wanneer daarna Vincent Kompany, blijkbaar één van de spelers van de Rode Duivels, op zijn Twitter het volgende zet: “België is van iedereen, maar vanavond toch vooral van ons! #Rode Duivels”, dan weet je meteen dat dat spandoek én die tweet perfect georchestreerd werden.

Zowel Bart De Wever (N-VA) als het Vlaams Belang reageerden ondertussen al op de tweet van deze speler die enerzijds pleit voor België, maar anderzijds woont en werkt in het buitenland. De Wever vindt terecht dat sporters zich met hun sport dienen bezig te houden en het VB op zijn beurt zegt: “Hoe geloofwaardig is zo’n tweet van iemand die in Engeland speelt?” en “Wie denkt dat zij België gaan redden, moet wel heel naïef zijn.”

Dat de tweet van Kompany komt is overigens niet toevallig. De vader van Kompany is immers zélf een politieker in de Brusselse gemeente Ganshoren. In 2011 was hij daar nog schepen voor de PS. Ondertussen heeft hij zijn eigen partij, die sinds afgelopen zondag naar de oppositiebanken verwezen werd. PS’ers staan niet meteen bekend om hun nationalistische standpunten, integendeel, zij hebben er alle belang bij dat België niet uiteenvalt. Vadertje Kompany mag dan wel geen PS’er meer zijn, zijn liefde voor de Belgische staat zal er niet op verminderd zijn. Tenslotte wel even vermelden dat het recht op vrije meningsuiting primeert en dat Kompany mag tweeten wat hij wilt. Maar vergeet niet wat we enkele maanden geleden reeds schreven: klik hier.

One comment

  1. De hulpkreten en de zo gezegde vaderlandsliefde van Kompany is te doorzichtig, We zijn niet naief…Natuurlijk is dit een zet van de Franstaligen onder impuls van de PS..De Papa van Kompany zal nog altijd achter de PS staan en alle middelen zijn goed om de Vlamingen te tackelen.Nu wordt de sport ook al gebruikt door de belgicisten.Dat is onaanvaardbaar.Vincent Kompany verdient zijn vele geld in het buitenland.Betaalt dus geen belastingen in dit land en woont er ook niet..Als ge het mij vraagt beschouw ik Kompany zeker niet als de man die moet gaan vertellen hoe het nu verder moet met Vlaanderen.

Comments are closed.