Het moet feest zijn in de hoofdkwartier van het Taal Aktie Komitee! Een tweede (zij het voormalig) prominente TAKtivist wordt burgemeester! Laat het Vlaamse Leeuwbier maar rijkelijk vloeien, Erwin Brentjens, woordvoerder van TAK in de jaren ’80, wordt burgervader van één van de grootste steden van de Kempen. In Turnhout behaalde Brentjens’ partij, de N-VA, een mooie score van 25,6% en wordt daarmee afgetekend de sterkste partij bij de Saziepikkers. De grootste partij levert dan ook de burgemeester, zoals de democratie dat wil. (wat liberaal Quickenborne er ook moge van vinden)

Brentjens zal het overigens geweten hebben. Tegen hem is een lastercampagne aan de gang die ons bekend voorkomt: hij wordt afgeschilderd als ‘extreemrechts’. Brentjens trekt het zich niet al te veel aan en zegt zelfs fier te zijn om bij TAK gezeten te hebben. “Ik heb nooit ontkend dat ik woordvoerder van TAK ben geweest. Ik was lid omdat ik ijver voor het naleven van de taalwetten. Is dat extreemrechts?” Inderdaad, een goede vraag. Als dat overigens de voorwaarden zijn om ‘extreemrechts’ genoemd te worden, sja dan hoeven we ons zelfs niet te schamen om zo genoemd te worden. Alvast proficiat gewenst aan Brentjens voor zijn toekomstig burgemeesterschap!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Opnieuw TAKtivist gekozen om burgemeester te worden, ditmaal in de grootste stad van de Antwerpse Kempen”

 1. […] vanwege hun nakend ambt. Zowel Bart-schaf-de-Vlaamse-beweging-af De Wever als Erwin Brentjens van Turnhout kregen te maken met minder prettige gebeurtenissen. Zo werd bij De Wever een […]

 2. […] hadden het hier reeds over de twee N-VA-burgemeesters die uit het TAK komen (lees hier en hier). Bart De Wever zelf komt uit het KVHV en ook steeds meer en meer leden van de NSV! zijn actief bij […]

 3. Remi Schillewaert

  Van socialistische zijde vernam ik dat nationalisme niet strookte met socialisme. Dat heb ik dan even verbeterd: Vlaams nationalisme strookt niet met het huidige Belgisch socialisme. Belgisch nationalisme en Waals nationalisme stroken daar wel mee, zelfs het nationalisme van Castro en Mandela.

 4. Wilfried Meerval

  Ik begrijp niet dat ReAct zo euforisch doet hierover. Ik stel vast dat heel wat coalities NV-A – en in het bijzonder deze van beide TAK-ers – telkens met de SP-A zijn.
  Anderzijds, er is nog een periode geweest dat nationalisme en socialisme goed samengingen…. Zou het dan toch waar zijn: ‘Sieg des Glaubens’, ‘Triumph der Wille’ en dan bijna 80 jaar later de 3de aflevering van de trilogie, getiteld ‘Kraft der Enderung’ (kracht der verandering)?

  1. Wilfried, ge zijt ne moeilijke mens. ;-)

   Nee serieus nu, we kunnen er normaal gezien vanuit gaan dat mensen met een TAK-verleden een Vlaamser beleid gaan voeren dan andere mensen. Met of zonder die Sp.a. Of vergis ik mij hierin?

Trending

%d bloggers liken dit: