Gisteren vond één van de ongetwijfeld laatste boeiende verkiezingsdebatten plaats in Antwerpen. Onder de noemer ‘De Eerste Keer’ werd een verkiezingsweek georganiseerd door Villanella VZW in de gebouwen van de voormalige Studio Herman Teirlinck. Alle partijen waren telkens aanwezig, inclusief de Piratenpartij. De dag begon steeds met een aantal infosessies van een twintigtal minuten aan klassen van om en bij de twintig jongeren. Daarna kreeg elke partij één minuut om voor de volledige groep jongeren  – een dikke 200 – zijn of haar partij te verdedigen. Voor en na werd een stemronde gehouden. De resultaten waren verbluffend… zeker voor de zelfverklaarde ‘democraten’.

De infosessies gisteren met het Vlaams Belang werden telkens opnieuw een discussie tussen VB-kandidaat Sam Van Rooy en een aantal moslimjongeren. Dat had tot gevolg dat elke sessie die hij gaf eigenlijk een dialoog werd tussen hem en een aantal moslims, waarbij de rest van de klas erbij zat en ernaar keek. De discussies zelf eindigden soms onverwacht: “We vinden het jammer en verkeerd dat het Vlaams Belang tegen de islam is, maar met een migratiestop zijn we het zeker eens: het is hier te vol!” Ze zullen het graag horen daar bij Groen! en de Stadspartij. Sommige leerkrachten gaven achteraf dan ook toe dat het Vlaams Belang wel degelijk gelijk had op veel punten. In het onderwijs staan in Antwerpen is nu eenmaal voor velen een eye-opener.

Na de sessies kwam dan ‘de minuut’ en de tweede stemming. Als enige werd het Vlaams Belang onthaald op boegeroep. Eén van de VB-vertegenwoordigers kreeg zelfs een pakje sigaretten naar zijn hoofd gegooid. De politici van de andere partijen vonden dit duidelijk zeer amusant… tot de resultaten van de stemming op het grote scherm werd getoond. Het Vlaams Belang werd de grootste partij met een stijging van 9 naar 24 procent. De zwijgende meerderheid stemde duidelijk voor het rechtse en nationalistische alternatief.

We leren hieruit dat stemmen op het Vlaams Belang nog altijd (of meer dan ooit) taboe is en dat moslims en linksen vooral veel lawaai maken waardoor de anderen stilletjes zwijgen. Er heerst immers een onderhuidse dictatuur van progressief links. Nog een moraal van het verhaal: het Vlaams Belang heeft een gigantisch potentieel, zolang ze maar apart in gesprek kunnen gaan met groepen jongeren, zonder dat anderen een valse karikatuur van hun verhaal maken.

De resultaten van gisteren staan nog niet online, maar zal je kunnen raadplegen door hier te klikken (naar beneden scrollen).

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Schooldebatten: wanneer de resultaten voor de ‘democraten’ tegenvallen…”

 1. Hier is de stijging van 9,7 tot 24 procent na mijn infosessies van donderdagnamiddag – VB grootste partij: http://planning.destudio.com/files/deeerstekeer/resultaten-de-eertse-keer-donderdagnamiddag.pdf

 2. Dit geldt voor iedere kiezer trouwens. Het Vlaams Belang moet in de media altijd een perceptiedebat voeren over hun imago ipv over de inhoud. Als het over inhoud gaat dan staan de anderen allemaal in een hoekje. Daarstraks was er een debat op radio1 en daar bleven de traditionelen en N-VA (met overloper Van Overmeire) allemaal hetzelfde liedje zingen over de positieve gevolgen van migratie en dat we de migrant in de armen moeten sluiten. Wetende dat de sociaal kassen leeggeplunderd worden door de ongecontroleerde migrantentoestroom naar steden. Maar eerlijk gezegd de onbekende lijsttrekken van Vlaams Belang Aalst trok zich goed uit de slag! Hopelijk houden de echte nationalisten stand nu zondag!

 3. Remi Schillewaert

  Je kunt toch niet anders dan tegen de islam zijn? Of moeten we voor meisjesbesnijdenis zijn, of voor vrouwendiscriminatie, voor verplichte huwelijken, voor een staatsgodsdienst. Of tegen varkensvlees, tegen bikini’s, tegen gemengd onderwijs? Kom nou!

 4. Hadden ze 20 jaar naar Vlaams Belang geluisterd dan hadden ze het probleem niet ;
  Maar dat was niet goed voor de grote zakkenvullers :

 5. volgens de uitslagen stijgt het VB wel ..maar waar halen jullie die 24% …16,9% was het hoogste

 6. Remi Schillewaert

  Hartverwarmend, die resultaten. Koude douche voor de “correcten”. Het VB krijgt geen gelijk door de anti-Vlamingen, destemeer door de feiten.

 7. EIGEN VOLK EERST !

Trending

%d