De Nederlanden één! Webstek opgericht omtrent activiteiten ‘De Nederlanden: 200 jaar verdeeld”

In 2015 zal het 200 jaar geleden zijn dat de Nederlanden werden verscheurd. De Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd staat uiteraard als eerste in onze agenda aangestipt, maar een exacte datum kunnen we u helaas nog niet geven… Op weg naar 2015 zal er een grotere stroom aan activiteiten worden georganiseerd en vormingsartikelen worden geplaatst via diverse media om aandacht te vragen voor de hereniging. Want alleen Nederland en Vlaanderen samen in Europa maakt de som 1+1=3 en daar wil niet enkel Rechts Actueel zijn steentje aan bijdragen.

Er is nog een lange weg te gaan, maar een eerste (zij het bescheiden) initiatief tot hereniging is daar: http://denederlandenverenigd.nl/beginselverklaring. Een platform waar de gezamenlijke wens gebundeld word. Via dit medium blijft u alvast op de hoogte van de komende activiteiten. Schrijft u dus in en deel de webstek. België barst! De Nederlanden één!

7 comments

 1. In Suid-Afrika word gemiddeld 10 a 12 blankes per dag deur swartes vermoor. Veel meer word egter verkrag, beroof, gemartel en getraumatiseer. Die meeste slagoffers is bejaardes wat alleen op ver afgelegen boerderijen woon. Indien ons volksgenote nader aan mekeer beweeg en distrikte beset (sodat die blankes ‘n soliede blok vorm – sonder dat swartes tussen die blankes woon) sal grootskaalse misdaad meteen verdwyn. Bejaardes wat yl verspreid tussen swartes woon, is SAGTE TEIKENS vir misdadigers.
  Die Sentraal Karoo – tussen die Weskus en die Oranjerivier by die dorpie Orania – is die VEILIGSTE streek in Suid-Afrika, en daarom die mees geskikte deel vir die Dietse volk in Afrika!

 2. De auteur van het artikel zal de nodige aanpassingen doen. Hij is nog vrij nieuw in de redactie, vergeef hem zijn beginners-enthousiasme. ;-)

 3. Ik ga grotendeels akkoord met de commentaar van Dhr Schillewaert. Als ik mij niet vergis was het Groothertogdom Luxemburg stricto sensu echter geen deel van het Koninkrijk der Nederlanden, maar door een personele unie verbonden met het Huis van Nassau. Die unie werd trouwens ontbonden na de dood van Koning Willem III toen in Nederland zijn dochter Wilhelmina de troon besteeg en in Luxemburg een verre neef aan het bewind kwam. Meer ten gronde heb ik moeite met de stelling over een onafhankelijk Vlaanderen. Kan dit overleven in de EU? Zeker wel; is dit wenselijk? Voor mij niet. Ik zie liever niet al te veel kleine staten ontstaan in Europa.

 4. Liewe vriende en mede-stamgenote,
  Dit is my grootste wens dat die verdeeldheid onder lede van die groter Dietse volk eendag herstel sal kan word! Vlaandere en Nederland moet een word; en die “Afrikanervolk” in Suider Afrika moet een word.
  In die Republiek van Suid-Afrika is ons fiesies en ideologies verdeeld. Ons is sogenaamde “Boere” en sogenaamde “Afrikaners”, en dan is daar nog van ons volksgenote wat in die buurlande soos Namibië, Mosambiek, Botswana, Zimbabwe en Zambië woon. In Suid-Afrika (‘n reuse land van meer dan 1 219 000 vk/km) woon ons verspreid in 9 provinsies. Meer nog; daar woon meer dan 1-miljoen volksgenote in oorsese lande (meestal Engelstalige lande), van wie vele die kulture van hul nuwe tuislande sal aanvaar, en vir ewig van hul wortels sal vervreem.
  Daar woon amptelik sowat 4,5-miljoen blankes binne die grense van Suid-Afrika. Ruim 1,5-miljoen is Engelstalige Suid-Afrikaners, dus is die “Afrikaners” 3-miljoen. Maar, ons is geen hegte volk soos 110 jaar gelede meer nie. Ons is fiesies en ideologies verdeeld.
  Sommige volksgenote wil “Boere” genoem wees, en hulle wil hoofsaaklik in die noorde bly woon. Hulle beskou steeds PRETORIA as hul hoofstad; en die ou Boere Republieke is hul tuiste. Dit is natuurlik prakties onmoontlik om die hele ZAR, die hele Oranje Vrijstaat, en die hele Noord-Natal as grondgebied op te eis, want met die oorwinning van die oorlog deur Groot Brittanje teen die Boere Republieke – ‘n honderd jaar gelede – het ons volk ons vryheid verloor.
  Die beste wat ons volksgenote onder hierdie slegte omstandighede kan doen, is om te “konsolideer”. Ons woon té wyd verspreid, en ons kragte is min.
  Soos reeds vermeld; volksgenote tel maar sowat 3-miljoen, teenoor 50 – 60-miljoen volksvreemde Suid-Afrikaanse burgers. En dan is daar illegale immigrante wat teen duisende per dag ons land binne stroom. Van swart Afrikane tot Chinese en ander Oosterse volke en nasies. Niemand weet hoeveel illegales in ons land is nie, maar hulle vermeerder by die dag.
  Ons is ‘n minderheid op feitlik elke gebied! In elke PROVINSIE; elke DISTRIK; elke STAD; en op een na, in elke DORP, is ons ‘n minderheid. Die dorpie ORANIA (met sy 1 200 inwoners) is tans die enigste plek in die hele Afrika waar SLEGS volksgenote woon.
  Die ideaal sou wees as méér volksgenote bymekaar sal kan woon, sodat méér gemeenskappe, en groter gemeenskappe 100% uit volksgenote kan bestaan. Slegs dan kan die Afrikaner/Boerevolk as ‘n hegte eenheid opereer.
  Die Noordelikes (of “Boere”) kan Pretoria, en die gebied oos van Pretoria as hul gebied beskou en beset; terwyl die Suidlanders, of “Afrikaners”, die hele westelike gedeelte van Suid-Afrika beset, om sodoende, ‘n krag te kan word.
  Kaapland wes van die 25ste lengtegraad was en is nie net die tuiste van die Afrikaanssprekendes in Suid-Afrika nie, dit is die gebied waar die minste swartes gewoon het, en nog steeds woon.
  *** Ek wil dus ‘n beroep doen op ons vriende en stamgenote oorsee, om Kaapland as Dietse gebied in Afrika te propageer en te ondersteun! (Die Oos-Kaap, dit wil sê, Kaapland oos van die 26ste lengtegraad, is tradisioneel Xhosaland, en die Xhosas is ook by verre daar die meerderheidsgroep. Dit is waar oud-President Nelson Mandela woon. Die gebied rondom Port Elizabeth is ‘n “grensgebied” – byna soos Brussel – maar wes van Port Elizabeth is die gebied van die Afrikaanssprekendes – bruinmense en witmense).
  *** Die Groot Karoo, wat gedeeltelik in die provinsie Noord-Kaap en gedeeltelik in die provinsie Wes-Kaap val, is ons land se ylste bevolkte gebied, en is ook die gebied waar die minste swartes woon. Misdaad is hier die laagste in ons land, en die taal Afrikaans word deur 70% tot 100% van alle bewoners gepraat.
  *** Of die Dietse volk in Suider Afrika ooit weer onafhanklikheid sal kry, is te betwyfel, maar indien nie, sal dit steeds VEILIGER wees om bymekaar te woon, eerder as om wyd verspreid te woon. Ek pleit by stamgenote in Europa om ons te steun in ons pogings om volksgenote in Afrika saam te snoer! En, ek hoop dat die jaar 2015 vir die Dietse volke in Europa EN in Afrika ‘n reuse oorwinningsjaar mag wees!!!

 5. Opgelet. Ik lees uw web stek regelmatig en ik heb zeer veel sympathie voor jullie ideeën, maar probeer wel fouten te vermijden. Volgens mij zal het in 2015 precies twee eeuwen geleden zijn dat de Nederlanden werden opgericht en niet verscheurd. Dat gebeurde precies 15 jaar later.Bovendien behoorde niet alleen Vlaanderen daartoe, maar het gehele actuele België. De kaart die U toont, geeft dus maar een deel van de historische Nederlanden weer. Dit gezegd zijnde stel ik vast dat de meeste Vlaamse separatisten die ik ken, voorstander zijn van een republiek. Ik zie de Nederlanden hun monarchie niet opgeven. Elke poging tot vereniging van Vlaanderen met Nederland zal daar moeten rekening mee houden.

  1. Die fout wilde ik zojuist ook aanmerken. Niet meer nodig dus. Maar ook het Groot-Hertogdom Luxemburg was erbij. In 1830 waren zelfs het huidige Belgisch Limburg en Belgisch Luxemburg nog niet bij België. In 1815 was de Bruggeling Karel Debrouckere sr. commissaris van de koning (gouverneur) voor heel Limburg. Binnenkort heb ik het genoegen over de familie Debrouckère (verfranst onder Napoleon) te spreken voor mensen, die nog ouder zijn dan ik. In de geschiedenisboeken vind je daar zeer weinig van terug. Een goede samenwerking met Nederland (zonder staatkundige vereniging) moet haalbaar zijn. Als het Groot-Hertogdom en Malta niet te klein zijn als lid van de EU, hoe zou Vlaanderen dan niet groot genoeg zijn? En ook: boeiende informatie over Zuid-Afrika.

Comments are closed.