Opmerkelijke uitspraak…

Ik kan mij moeilijk inbeelden dat een lijst die niet de grootste wordt toch de burgemeester zou leveren.” Sacha Van Wiele deed deze opmerkelijke uitspraak gisteren in de Gazet Van Antwerpen. Toch stellen we vast dat er in 2000 een partij was die net geen 33% van de stemmen behaald had, op democratische wijze dan nog via gemeenteraadsverkiezingen, maar die toch niet werd gecontacteerd om coalitiegesprekken op te starten. Sacha heeft blijkbaar last van zijn geheugen… En Antwerpen is slecht één van de vele voorbeelden waar de democratie blijkbaar al jaren niet meer van tel is.

2 comments

  1. iN 2006 VIELEN DE COMPUTERS IN PANNE HET VIEL OOK NIET OP OM JANSENS TE LATEN WINNEN EN OP 14 WAT ZAL ER NU GEBEUREN ?

  2. Ook na de verkiezingen van 2006 was er een CD&V-burgemeester, die dergelijke opmerking maakte. Zijn partij was weer de grootste en hij was burgemeester af. Ook hij vergat de bijna 33% van VB in Antwerpen. Objectief denken is toch zo moeilijk. Men treft maatregelen tegen versnippering, zoals minimumscores, doch, om het VB te nekken zijn snipperpartijen welkom. Mensen klagen steen en been, maar blijven voor dat soort stemmen. Daarom: Afhankelijk van je economische situatie, praat hen naar de mond, maar kies anders.

Comments are closed.