PRIMEUR: Verhofstadt laat boekje inleiden door ‘extreem rechts’

Guy Verhofstadt heeft zogezegd een hekel aan nationalisten:  VB, NVA, allemaal ‘extreemrechts’ en slecht.  Guy’s alternatief is de EU-superstaat met hemzelf als Keizer, zo blijkt uit zijn recent verschenen boekje ‘Voor Europa’, dat hij samen schreef met de extreem-linkse pedofiel Cohn-Bendit.  RechtsActueel ontdekte echter dat Verhofstadt zijn boekje in Rome liet inleiden door… Giovanni Alemanno, een rechtse nationalist! 

De uitnodiging waarop RechtsActueel de hand kon leggen laat er geen twijfel over bestaan:  het boek van Cohn-Bendit en Verhofstadt werd in Rome ingeleid door de burgemeester van Rome, Giovanni Alemanno:

Op het internet vinden we ook deze foto terug, waarop Verhofstadt Alemanno vriendelijk de hand schudt:

En hier is een beeld van de voordracht met Verhofstadt aan tafel links en Alemanno die zijn speech houdt:

De reden waarom Verhofstadt dat doet is wellicht dat Rome een symbolische stad is en Alemanno in Rome razend populair is; hij is als het ware een succesvol populist, die keer op keer herverkozen wordt, en dus helemaal het tegengestelde van Verhofstadt die door de Vlamingen uitgespuwd wordt… Om naast een populair politicus te staan heeft Verhofstadt er blijkbaar geen problemen mee, dat Alemanno verkozen is voor… de Alleanza Nationale (AN), de opvolger van de neofascistische MSI.

Van die MSI werd Alemanno al op jonge leeftijd lid, en in 1988 werd hij er de jongerenvoorzitter van.  In 1990 werd hij verkozen in het parlement voor Lazio, de regio in Italië waar de duizenden voetbalsupporters laat ons zeggen niet echt bekend staan om hun linkse opstelling…

Alemanno draagt steeds een Keltisch Kruis rond de nek, hét symbool van nationaal rechts in Europa; hij draagt het naar eigen zeggen als herinnering aan zijn vriend Paolo di Nella, die in de jaren ’70 stierf in het politieke geweld in Italië.  Ook met poseren naast de Keltisch Kruisvlag heeft Alemanno geen enkele moeite.

U zal ons geen kwaad woord over Alemanno horen zeggen, maar volgens de definities die Verhofstadt in Vlaanderen hanteert is Alemanno een ‘nationalist’, een ‘populist’, ‘extreem-rechts’ en dus vreselijk te mijden.  Waarom er dan toch mee aanpappen?  Het zou wel eens met carrièreplanning te maken kunnen hebben.  Verhofstadt wil voorzitter van de Europese Commissie worden, en om die topjob binnen te halen moet hij internationale bondgenoten hebben.  Om zijn eigen zakken nog uitgebreider te vullen is de steun van de ‘populisten’, ‘fascisten’ en ‘extreem rechts’  van harte welkom.  Net zoals de Burgermanifesten de vuilnisbak ingingen toen de vakbonden en de PS hem hun politieke steun toezegden zodat hij Eersteminister kon worden…  Hypocrisie heeft een gezicht, en het heeft een spleetje tussen de tanden.

2 comments

 1. Fascisme is hoegenaamd niet “rechts” naar burgerlijke maatstaven. “Rechts” is zelfs een zinledig begrip geworden in de huidige politiek-maatschappelijke context.

  Hebben al die lezingen van en over CPI en de zogenaamde “Terza Posizione” in Vlaanderen dan nog altijd niets opgeleverd? Blijkbaar niet.

  Als het speelkwartier voorbij is, zijn we immers toch weer allemaal gewoon “rechts”. Weg Pound, weg Terza Posizione, want hier is de (ex-/post-/neofascistische) Alleanza Nazionale die ons even onze eigen politieke marginaliteit kan doen vergeten.

  Dat “Onorevole” Gianfranco Fini het fascisme in bezet Palestina ooit “Il male assoluto” genoemd, heeft doet even niet ter zake.

  En van tweezakkerij gesproken: als de redactie dan toch van mening is dat het fascisme “rechts” is, waarom noemt ze zich dan niet openlijk Fascistisch Actueel?

  Probeer dergelijke faits divers a.u.b. niet als politieke analyse aan de man te brengen. Of liever: verbind er ten minste de juiste analyse aan, namelijk dat Alemanno, Verhofstadt en Cohn-Bendit wel degelijk in hetzelfde schuitje zitten. Het Keltisch kruis zegt even weinig over Alemanno als de Davidsster over de (atheïstische) Jood Cohn-Bendit.

  NVDR: Fascistisch Actueel? Wij gaan de kelk aan ons voorbij laten gaan, maar waar wacht u op?

 2. Wie liefheeft schudt iedereen de hand.
  Links, rechts of averechts speelt in de liefde geen rol van betekenis.
  Cfr 1 Korinthiërs 13.
  Warm aanbevolen aan mijn (rijkere) stadsgenoot Guy Verhofstadt.

Comments are closed.