Knack verliest twee belangrijke redactiemedewerkers: of hoe links alles kapot krijgt…

Knack is niet meer hetzelfde als voorheen. Sinds de aanstelling van een nieuwe hoofdredacteur is de onafhankelijke sfeer bij Knack ver te zoeken. Het eerste duidelijke teken aan de wand zagen we bij het beruchte vraaggesprek met Bart De Wever dat enkel vragen en geen antwoorden bevatte. Het tweede teken was het feit dat het politiek-loze, doch partijpolitieke magazine van Patrick Janssens, naar aanleiding van de komende verkiezingen, onder supervisie stond van… de nieuwe hoofdredacteur van Knack. Nu vernemen we dat Koen Meulenare, die niet erg hoog opliep met de socialisten in dit land, zijn ontslag heeft aangeboden. En dat is nog niet alles.

Enige tijd geleden publiceerde Knack een opvallend vraaggesprek. Enkele bladzijden werden gevuld met enkel vragen. De vragen waren gericht aan N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar deze had op het tijdstip van het vraaggesprek geen tijd om antwoorden te geven. Knack publiceerde dan maar een vraaggesprek zonder antwoorden. Daarmee wilde de nieuwe hoofdredacteur vermoedelijk een signaal de wereld insturen. Welk signaal is ons vooralsnog onduidelijk. De Wever liet de antwoorden dan maar via een persmededeling los op de wereld. De vragen in Knack toonden overigens de vooringenomenheid van de ‘nieuwe’ Knack duidelijk aan. Anti-N-VA met andere woorden.

Gisteren verscheen Knack zonder voorwoord. Een lege kolom. Dit is een rechtstreeks resultaat van de nieuwe koers die Knack vaart. Politiek commentator Rik Van Cauwelaert is ‘spontaan’ met verlof vertrokken na de fratsen van zijn nieuwe baas. Knack was een vrij neutraal blad dat nog aangenaam om lezen was. Nu is het duidelijk dat ze een linkse koers gaan varen en dat hebben ze dus al bewezen met het vraaggesprek met De Wever. Ook het feit dat Jörgen Oosterwaal, de nieuwe chef dus, eveneens hoofdredacteur was van Antwerps poenpakker Patrick Janssens’ lijfblad ‘Patrick’, dat hij liet drukken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, toont een beeld van de nieuwe koers van Knack.

En al die zaken zijn voor Koen Meulenare een brug te ver. Meulenare, die steeds de satirische afsluiter schreef in Knack en waarbij hij geen enkele politieke kleur spaarde, dus ook de socialistische niet, heeft ontslag ingediend. Ook zijn kolom bleef gisteren leeg in Knack. Twee bekende kanonnen van Knack die het voor bekeken houden nadat er een nieuwe hoofdredacteur werd aangesteld… Het is tekenend en veelzeggend. Of dit echter enige verandering gaat teweegbrengen bij de ‘nieuwe’ Knack is maar de vraag. Eens links zijn tentakels ergens ingeplant heeft, is de boel meestal al verloren. Helaas.

4 comments

  1. Links wil alle macht zo als in Gent er staan veel turken op hun lijst zo kunnen ze aan de macht blijven

  2. Ik koop reeds bijna zestig jaar geen dagblad meer. Kranten worden gesubsidieerd en zijn daarboven vals gestuurd. Dus:”Nuts!” En Knack? Ook gedaan!

  3. Na het overlijden van “Sooi” Verleyen, kwam Knack hoofdredacteur Van Cauwelaert de boel verpolitiekcorrectizeren, zeg maar een verdoken tot expliciete anti-VB hetze. Nu is het hek helemaal van de linkse dam met de verlink(s)ing van “Sooi” Verleyen’s objectief-correct verhaal en is een NOG hardere politiek-correcte desinformatie “duiding”(sic) te verwachten. Ook VTM verlink(s)t NOG erger met Kris Hoflack als nieuwkomer, die het voorheen op de sossenrode toeter S.R.T. al zo rood politiek-correct bont maakte. ENKEL ‘t Pallieterke rapporteert nog objectief-correct. In een immer verrechtsend Vlaanderen verlink(s)en te media ; de oplagen der schrijvelarij-media zullen dus NOG verder dalen, GOED ZO zodat er plaats geschapen wordt voor een Rechtse Pers, in een verrechtsend Vlaanderen-bijna-Vrijstaat ! Hoe lang moeten wij nog dulden dat Links de media verder monopoliseren wil ? BOYCOT LINKSE ZENDERS ( S.R.T. , S.T.M. en Antwerpse S.T.V.) EN dito RIOOLBLADEN. Wij zijn wel bereid om te betalen voor objectief-correcte feiten rapportering maar niet voor gauchistische politiek-correcte desinformatie “duiding”(sic). Wij hoeven GEEN “opiniemakers” WIJ MAKEN ONZE OPINIE ZELF, onafhankelijk !

  4. Mijn ouders hebben alvast besloten om hun abonnement op te zeggen.

Comments are closed.