Herinner u de afbeelding met het campagnebord van de N-VA en het campagnebord van het Vlaams Belang, met daarboven een spandoek dat oproept tot samenwerking (klik hier). We proberen op Rechts Actueel de kerk in het midden te houden wat deze twee partijen betreft, aangezien ondertussen is gebleken dat toch al wel heel wat N-VA’ers onze webstek trouw volgen en daarenboven regelmatig beamen. Helaas moeten we nu weer ‘negatief’ schrijven over deze ‘nieuwe’ nationalisten. We zouden kunnen zwijgen, maar helaas…

De bewuste borden, die in een voortuin in Ekeren staan, zorgen voor de nodige maagklachten bij de lokale N-VA-afdeling (en vermoedelijk ook bij grote baas Bart De Wever). Een vraag tot verwijdering van het spandoek leidde tot niets. Ze behoren ze tot de Ekerse afdeling van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). Het koppel kreeg net per aangetekend schrijven het volgende te lezen:

AANGETEKEND EN PER GEWONE BRIEF 

Geachte heer,

Enkele weken geleden plaatsten enkele van onze medewerkers bij U een tuinbord nadat U aangegeven had de N-VA-campagne te steunen. Dit bord is eigendom van N-VA stad Antwerpen. 

Op 26 september 2012 hebben twee van onze vrijwilligers zich aangemeld om dit bord te recupereren. U weigerde hen de toegang tot uw eigenkom en weigerde ook om het bord terug te bezorgen. 

Wij verzoeken u bij deze om uiterlijk tegen 3 oktober te bevestigen dat u ons ofwel de toegang tot uw domein verleent om dit bord te demonteren ofwel u dit bord zelf demonteert en aan ons overhandigt.

Indien het N-VA bord op 3 oktober nog niet verwijderd is in uw voortuin, zijn wij genoodzaakt om dit te laten vaststellen door een deurwaarder en vervolgens zullen wij onze raadslieden instructie geven onmiddellijk tot gerechtelijke stappen over te gaan te uwen laste.

Wij vertrouwen erop dat dit evenwel niet nodig zal zijn.

Deze brief wordt u gericht onder alle voorbehoud en zonder enige nadelige erkentenis.

Met beleefde groet,

Fons Duchateau
Voorzitter N-VA Stad Antwerpen

We denken dat verdere commentaar overbodig is…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

12 reacties op “N-VA stapt naar deurwaarder omwille van oproep tot samenwerking met VB”

 1. De NVA neemt al de punten van het VB af om de stemmen te kunnen winnen , De andere partijen wassen hun handen in onschuld over het feit dat de NVA niet wil samen werken met LDD en VB, het is zoals de vorige VERKIEZING waarna de NVA niets te vertellen had, zo is Belgie overgeleverd AAN de ISLAM. Al de andere partijen stellen allemaal vreemdelingen op hun lijsten op zoals in Gent de SPA, zo zal Gent een stad van de turken worden!

 2. Staat deze week in het Belang van Limburg n.a.v. een peiling in Genk toch wel niet een reactie van de nieuwbakken nva-lijsttrekster met de gortige mededeling dat ze blij is zetels te kunnen afsnoepen van het, en ik citeer, ‘racistische Vlaams Belang’. Ik vind het nobel om te streven naar Vlaams nationale samenwerking, ik vind het nuttig, ik vind het nodig. Maar ik ben slaafs noch dwaas geboren; heel veel nva’ers willen het Vlaams Belang gewoon kapot maken. Mensen zoals Peumans en Bourgeois haten ons. Letterlijk haten. Dat heeft niets meer te maken met normale politieke concurrentie die beiden partij scherp houdt.

 3. Hiermee laat de N V A nog maar eens blijken hoe belachlijk ze zijn en van de voorzitter tot de millitanten .Wat wil je hij heeft ons VLAANDEREN veraden bij de vorige verkiezingen nu laat hij nog maar eens blijken dat hij meer waals dan VLAAMS gezind is b d w van mij geen respect voor heel die partij ze zijn niet veel beter dan de moslim gemeenschap mss heeft hij daar lessen gaann volgen KORT EN BONDIG BELACHLIJK VAN HEEL DE N V A

 4. Alles voor de politiek, maar welke politieker denkt er nog na over zijn eigen volk?
  Tegenwoordig gaat alle aandacht naar de stemmen die ze kunnen ronselen maar de echte problematiek binnen belgie wordt niet meer aangekaart. Het opkomende geweld door de islamitische gemeenschap, de straatcriminaliteit en noem maar op. Daar hoor je nu niks meer van en alles draaid maar door. Wanneer gaan de politiekers eens terug denken aan hun volk en dan pas aan het geld dat ze er kunnen mee verdienen?

 5. en hoe kunnen zij bewijzen dat dat bord van hen is, staat daar een stempel op

 6. @ Georges Pauwels. Vlaams Belang bestrijdt niet, maar steekt de hand uit. Een hand die al meermaals door NVA werd geweigerd. Het zijn dus geen 2 Nationalistische partijen die mekaar bestrijden, maar een pseudo Vlaamse partij die het Vlaams Nationalistische Vlaams Belang bestrijd.

 7. Ja, niet alleen vuile hypocrieten, maar ongeletterde ezels ook.

 8. Het is zielig dat twee Vlaamse nationalistische partijen mekaar bestrijden in plaats van samen de Vlaamse kwestie op te lossen..Franstalige partijen zouden zoiets nooit doen, die strijden allen tesamen tegen het Vlaamse zaak.Spijtig.

 9. Met deze reactie bewijst Fons Duchateau dat zijn bijnaam ‘Klein Kasteeltje’ niet gestolen is: kleine reactie van een klein ventje. Hopelijk weet de NVA-helft van het echtpaar nu beter…

  1. Misschien is het eens dringend nodig om Fons er aan te herinneren dat zijn vader een trouw en moedig Vlaams Belang-militant in hart en nieren is? Anders dan zijn vader, die wel degelijk een lans breekt voor Vlaams nationale samenwerking, is het duidelijk zo dat Fons Jr. hier bitter weinig voor voelt. Jammer maar helaas.

   1. @M.K. Waarschijnlijk weet F.D.Jr dit maar al te goed en is zijn relatie met zijn vader niet al te best.

 10. ‘eigenkom’ :’)

Trending

%d bloggers liken dit: