Kuifje weg uit bib in Zweden wegens ‘kolonialisme’

Wie dacht dat de politiek-correcte censuurgolf van links is uitgewoed vergist zich.  Nauwelijks enkele dagen nadat de linkse haatkrant De Morgen zich onsterfelijk belachelijk maakt door het woord ‘allochtoon’ te verbieden is het nu de beurt aan de Zweedse culturo’s.  De belangrijkste kinderboekenbibliotheek van Zweden, in het Cultuurhuis van Stockholm, heeft de Kuifje-stripboeken uit de rekken gehaald. ‘Onwenselijk kolonialisme, niet meer van deze tijd’, zo vinden de plaatselijke censors.

Dat bevestigde een woordvoerder van de bibliotheek dinsdag. Vooral Kuifje in Afrika stootte tegen de borst. “Alle boeken, ook voor volwassenen, moeten nog maar eens goed worden bekeken. Er leven tegenwoordig veel mensen uit andere landen in Zweden”, stelt een zegsman.

Ook in België werd eerder al een proces gevoerd op basis van de gekke antidiscriminatiewet om Kuifje in Afrika te verbieden.  Voorlopig zonder succes, maar gelet op het tempo waarmee uiterst-linkse rechters via politieke benoeming instromen in het Belgische gerecht moet het vroeg of laat wel eens raak zijn.

5 comments

  1. “duizend bommen en granaten” gaan die Zweden nog een boekverbranding gelijk de nazu’s organiseren ?

  2. In ‘De sigaren van de farao’ neemt Kuifje het op tegen een geheime orde met vreemde rituelen en veel Egyptische symboliek. De leden van deze geheime orde hebben wereldwijde vertakkingen en zijn invloedrijk (ondermeer bankier, een filmmaker met grote neus (!)) en zijn actief in de drugshandel. Het heeft me steeds verbaasd dat dit album niet onder vuur kwam te liggen aangezien de verwijzingen naar de loge maar al te duidelijk zijn:
    – invloedrijke personen
    – geheimhouding
    – Egyptische symboliek
    – het teken van de geheime orde -> een bol met een kromme lijn verwijst naar passer en schietlood, het symbool bij uitstek van de framasonnerie.

Comments are closed.