Voorzitter Europees parlement veroordeelt islamfilm

Wie dacht dat Europese politieke leiders zich krachtig zouden uitspreken voor vrije meningsuiting, nu Amerikaanse en Europese ambassades worden aangevallen door haatbaarden, is er weeral aan voor de moeite.  In het Europees parlement heeft voorzitter Schultz, een Duitse socialist, zowel de inhoud als de verspreiding van de film ‘Innocence of Muslims’ veroordeeld.  De PVV eist zijn ontslag, Vlaams Belang houdt het bij een veroordeling van zijn uitspraken.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/349952/Boze-reacties-op-Europese-veroordeling-antiislamfilm.htm?rss=true

4 comments

  1. Ik denk dat het hier een mogelijk misverstand betreft. Desbetreffend filmpje heeft eigenlijk niets met vrije meningsuiting te maken, maar alles met het uitlokken van en het aanzetten tot haat en geweld. Men dient toch te weten dat er aan iedere vrijheid grenzen zijn. Zo houdt mijn persoonlijke vrijheid op daar waar die van een ander begint; daar houdt mijn vrijheid van meningsuiting op daar waar die van een ander begint. Een vrijheid houdt ook op wanneer ze met opzet de openbare orde, rust en fatsoenlijkheid verstoort, hetgeen met dit filmvodje zeker het geval is. Men moet mij niet komen vertellen dat dit slechte (amateur)filmje enige historische, documentaire, wetenschappelijke, éthische of commerciele waarde zou hebben. Het is niet met spot en beledigingen, niet met het gooien met stront, dat men de islamisering van het Westen zal stoppen, maar met politieke, en des noods met militaire, DADEN! Dat neemt niet weg dat Dhr. Schuliz, zeker in zijn positie, veel beter zijn mond had gehouden.

  2. Zijn al die ‘geleerde’ Euro-politici dan zo dom? Natuurlijk niet. Wat is dan hun bedoeling? Toch niet de zelfvernietiging van Europa?! Intussen slagen ze erin de slapende massa daarin mee te sleuren met allerlei nepargumenten: ‘ Immigratie is nodig’, (Vlaanderen heeft 455 inw./km2), ‘vergrijzing’ (immigratieoverschot en/of geboorteoverschot kan nooit de bevolking verjongen, tenzij men de bevolking steeds maar groter maakt, wat nefast is voor Vlaanderen), ‘knelpuntberoepen’ (zijn de Vlaamse werklozen dommer dan de immigranten?), ‘vrijheid van godsdienst’ (mag men dan zomaar alles verkondigen?). Een niet-correcte politieke partij verbieden vindt men wel normaal.

  3. de Europese politiekers gaan er voor op hun knieen,vrije meningsuiting is van geen tel meer ?

Comments are closed.