Briefschrijfactie tegen plaasmoorde in Zuid-Afrika

Terwijl de wereld en de massamedia zwijgen gaat in Zuid-Afrika de genocide tegen de minderheid van Europese afstamming elke dag verder.  Kinderen worden verdronken, oudere mensen doodgefolterd met strijkijzers, mensen in brand gestoken…  De gruwel is amper te bevatten.  De organisatie Afriforum is een grootschalige campagne begonnen in Zuid-Afrika waarbij met straatacties en betogingen geprobeerd wordt de nalatige ANC-regering onder druk te zetten.  Ook jij kan helpen!

Al wie de Zuidafrikaanse zaak genegen is kan zich inschrijven met zijn mailadres op de website www.stopthemurders.co.za.  Via mail word je dan uitgenodigd tot actie.  In een eerste mail roept de campagne iedereen op een persoonlijke brief op te stellen aan de minister van Politie, Nathi Mthethwa, om hem te vragen van de bestrijding van plaasmoorde een prioriteit te maken.  Alle brieven die de organisatie ontvangt zullen in een bundel aan de ANC-regering overhandigd worden.

Uit recente contacten met Afrikaners van diverse achtergrond in het Europees parlement leerde ik dat de ANC-regering zich in eigen land weinig van protest aantrekt, maar zeer gevoelig is voor internationale aandacht en kritische vragen.  Deelname van Europeanen aan deze campagne is dus zeker aan te raden.  Niet aarzelen – doen!