Afgelopen weekeinde gingen de twee kopstukken van de twee grootste V-partijen, Filip Dewinter van het VB en Bart De Wever van N-VA, met elkaar in debat in De Zevende Dag over het immigratiebeleid. Het is de moeite waard, ook al moet men het ergerlijke gekwek van de VRT-presentatrice er zoals gebruikelijk bijnemen. In tegenstelling tot het vorige debat, waar De Wever de vloer aanveegde met Alexander De Croo (VLD), was het resulaat vrij evenwichtig.

Beide deelnemers speelden hun troeven uit: de N-VA dat men ‘iets verandert’, het VB dat het ‘de weg heeft bereid’. Beiden hadden ook hun zwakke momenten: De Wever toen hij moslimTV en Vlaams geld voor moskeeën ging verdedigen, Dewinter toen hij beweerde ‘dat hij met meer mediamogelijkheden al lang de absolute meerderheid zou hebben’. Belangrijkste vaststelling is wellicht dat beiden in hun omschrijven van de problemen dicht bij elkaar aanleunen – en dus best na 14 oktober zouden samenwerken om links buiten spel te zetten.

http://www.deredactie.be/permalink/1.1425507

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “[VIDEO] Debat Dewinter-De Wever over immigratie”

 1. (KNIP) De immigratie is immers niet iets wat ons overkomt zoals een regenbui…!! De oplossing van een probleem begint steeds met een juiste en volledige diagnose van de kwaal.
  Het komt dan ook aan de NVA en het Vlaams Belang toe, na te gaan in welke mate ze de juiste en volledige diagnose hebben gesteld. Bij het Vlaams Belang werd al een ernstige aanzet hiertoe gegeven, maar bij de NVA zit men blijkbaar nog in de fase van de “kool en de geit sparen”. Uiteindelijk gaat het hier niet om de toekomst van de NVA en het VB, maar wel om deze van Vlaanderen en van de Vlamingen :”hebben wij hier nog een toekomst, of is het wachten op de hel en te moeten gaan lopen zoals de kolonialen uit Kongo in 1960, maar waar naar toe…??? ”
  Normalerwijze had dit debat nooit mogen plaats gevonden hebben, alle vlamingen, die naam waardig, zouden immers op dezelfde golflengte moeten zitten in deze materie en dit zonder de minste twijfel..!!

 2. Het is inderdaad zo dat Dewinter en De Wever debattechnisch aan elkaar gewaagd waren. Naar mijn indruk staat Dewinter terug een pak scherper dan in de campagne van 2010 en is hij nog één van de weinige die weerwerk kan bieden aan de man die in de perceptie het gelijk steeds aan zijn kant krijgt. Inhoudelijk was het debat zeker interessant omdat Dewinter steeds door zijn ongekuiste oneliners stokebrand spreekt, maar er dan toch in slaagt om zijn concurret door het openstaande doel te counteren en zelf te scoren.

  Nu is de vraag alleen of de kiezer de makke houding van N-VA volgt en zich laat afschrikken door de mes-in-de-pamperuitspraak van Dewinter die de – naar mijn mening althans – sterkere inhoud van het VB overschaduwd. Of ziet diezelfde kiezer in dat met de participatiedrang van de N-VA de partij steeds electoraal groter wordt, maar door het samenspannen van de traditonele politiek met de onder de PS-dominante Franstaligen alleen maar verder in het isolement duwt, waardoor ze geen steen in de rivier verlegd krijgen?

  1. Ik deel absoluut Uw mening dat momenteel in Vlaanderen alleen Dewinter in staat is de evenknie van BDW te blijven in een rechtstreeks duel. Dat wil heel wat zeggen want het is en blijft ongelooflijk groot de gratie voor De Wever is! Of moet ik nu zeggen, hoe groot de afkeer van de huidige politiek bij de mensen is opdat ze zo blind iemand volgen?

   Het grote probleem met De Wever is diens tomeloze arrogantie. Wie goed heeft opgelet op de lichaamstaal van de man weet wat ik bedoel. De voorheen van nature pessimist begint mijns inziens meer en meer langs zijn schoenen te lopen. Hij zegt wel van ‘ik ben de enige die met het VB in debat’ gaat, maar wat hij wil zeggen is dat hij gewoon gezien heeft dat de tactiek van de andere partijen om de VB kiezer terug te halen niet gewerkt heeft en hij daarop zijn eigen tactiek heeft. Het is allemaal zo doorzichtig, voor wie wil zien natuurlijk.

   Bovendien liegt hij dat het kraakt! Zo probeert hij op uiterst laffe manier de pluimen voor het inburgeringsbeleid in Vlaanderen op zijn hoed te steken. Natuurlijk, dat hele inburgeringsbeleid is een maat voor niets, maar het is zeker niet zo dat het pas bestaat sinds de n-va er mee bezig is. Vlaanderen heeft sinds 2000 al officieel een inburgeringsbeleid, de jaren daarvoor had het een andere naam. Daarmee is ook meteen alles gezegd; tot op heden stelt het allemaal niets voor. En toch wil De Wever de Vlaming wijsmaken dat in dit alles hij de grote roerganger is. Eveneens zijn uitspraak over regularisaties en naturalisaties spreekt boekdelen. De argeloze Vlamingen moet geloven dat de nva op dit gebied nog maagdelijk is, de waarheid is dat ook zij ooit meededen aan deze spelletjes.

   Kortom, de nva zal wel deze verkiezingen ‘winnen’, maar als het debat één ding bewezen heeft dan is het wel dat De Wever echt wel een zweep nodig heeft.

 3. Toch ben ook ik ervan overtuigd dat mocht het Vlaams Belang de media toegang hebben die Bart De Wever heeft de partij heel wat verder zou gestaan hebben, en zeker in bepaalde gemeentes/districten een absolute meerderheid hebben. N-va daarentegen is jammer genoeg een neo-liberale maat voor niets aan het worden. Ook dat bleek nog maar eens uit het debat. Natuurlijk kan De Wever het nog steeds goed uitleggen, hij is dan ook een geboren mooiprater, maar deze verkiezingen gaan hun absolute top blootgeven.Daarna zal het tijd zijn om de belofte van ‘verandering’ in te lossen. Hetgeen een farce zal worden.

 4. Hand in hand door het Vlaamse Land…Het zou goed kunnen worden…met BDW en FDW als die twee Vlamingen Vlaams blijven denken en handelen.Het is de moeite waard…Samen Sterk!!!

  1. het zou natuurlijk normaal zijn dat De Wever en De Winter samen zouden klitten,zo denken wij er over,maar geloof mij deze droom zal niet uit komen,

Trending

%d