Open Vld misbruikt VGC-middelen (uw belastinggeld dus) voor persoonlijke verkiezingscampagne

Regelmatig organiseert de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in de gebouwen van de VGC aan de Lombardstraat tentoonstellingen van (Brusselse) kunstenaars. Dat gebeurt ook nu, in volle verkiezingscampagne. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de artieste ditmaal niemand minder is dan Paula Raiglot, verkiezingskandidate voor Open Vld voor Brussel-stad. Vlaams Belang vindt dat het totaal onaanvaardbaar is dat de gebouwen van de VGC misbruikt worden om tijdens de verkiezingscampagne bepaalde kandidaten naar het voorplan te schuiven.

“In het verleden tekende Open Vld samen met Vlaams Belang terecht protest aan tegen het feit dat de VGC-gebouwen werden misbruikt voor het huwelijksfeest van CD&V’er Walter Vandenbossche. Wat Open Vld nu doet is zo mogelijk echter nog erger,” aldus Dominiek Lootens en Frédéric Erens. “De link tussen de artieste en haar verkiezingscampagne kan trouwens erg snel gelegd worden,” gaan ze verder, “Niet alleen werden de uitnodigingen voor de vernissage gedrukt in een opvallend blauw kleurtje; maar ook de foto van de artieste, zoals afgedrukt op de uitnodiging voor de vernissage, is identiek aan haar campagnefoto, zoals terug te vinden op de webstek van Open Vld.”

Vlaams Belang zal bij de voorzitter van de VGC – Raiglots partijgenoot Jean-Luc Vanraes – officieel klacht aantekenen tegen het misbruik dat van de VGC-middelen wordt gemaakt, en eist dat de vernissage en tentoonstelling minstens wordt uitgesteld tot NA de verkiezingen.

One comment

  1. Intussen heeft de heer Vanraes laten weten dat het inderdaad niet correct zou zijn om de komende weken een verkiezingskandidate in de VGC-gebouwen in de schijnwerper te zetten. Daarom zal de tentoonstelling worden uitgesteld tot na de verkiezingen, zo liet de heer Vanraes weten.

    Vlaams Belang is tevreden dat de neutraliteit in de VGC-gebouwen zal gehandhaafd worden, en dankt dan ook de Raadsvoorzitter voor zijn kordaat optreden in deze.

Comments are closed.