Parti Québécois grote winnaar, schutter op overwinningsfeest

Pauline Marois, voorzitster van de Parti Québécois, had gisteren iets te vieren. Haar separatistische partij verdrijft na de verkiezingen van gisteren de Liberale Partij en zal de regionale regering vormen. Marois zal daarbij premier worden van het Franssprekende Québéc. Ze gaf haar overwinningstoespraak op het feest toen ze opeens door lijfwachten werd weggehaald.

Tijdens haar toespraak was een man beginnen schieten. Één man werd gedood en één man werd verwond door de dolle schutter. Na het schieten probeerde hij ook nog brand te stichten. Terwijl hij gearresteerd en weggevoerd werd, riep hij in het Frans, met een zeer zwaar Engels accent, dat de Engelstaligen zouden opstaan. Nadat de schutter was weggevoerd, kwam Marois nog terug om haar kiezers te bedanken en om hen op te roepen rustig de zaal te evacueren.

Voor de schietpartij begon, had ze nog eens bevestigd dat haar partij zou strijden voor een onafhankelijk Québéc. Zoals De Gaulle in 1967 had gedaan overigens.

3 comments

  1. Dat mag je hier vergeten want enkel echte maar dan echte Vlamingen zijn nationalisten de rest is afkrabsel van iets ?????? zij denken ook dat ze Vlaming zijn , leugens grove leugens het grootste deel van die soort zijn verraders en tegen eigen volk.
    Word wakker Echte Vlamingen en doe zoals in het filmke wees fier Vlaming te zijn en geen verrader, een voor beeld denk dan aan Jef de rassist

    1. Proficiat Ratteke Maurice! Ge hebt de nagel op de kop geslage, man!

Comments are closed.