[HEET VAN DE NAALD!] N-VA weigert debat in Terzake met Vlaams Belang over net uitgebrachte immigratieboeken

Zonet schreven we over de boeken van de N-VA en het Vlaams Belang aangaande het migratiedebat. Vanavond wilde Terzake dieper ingaan op beide boeken en nodigde dan ook Theo Francken en Filip Dewinter uit voor een gesprekje onder politiekers met (gezien de boeken) duidelijk dezelfde interesses. De N-VA houdt echter de boot af en liet verstaan niet met Dewinter in debat te willen treden over dit thema. De SP.A werd dan maar opgetrommeld door de VRT en deze partij stuurt Yasmine Kherbache, de kabinetschef van Di Rupo, naar de studio in Brussel. Heeft de N-VA schrik om het debat te verliezen? Laten we meteen het antwoord geven: de N-VA heeft het debat reeds verloren, nu het zelfs nog maar weigert om de confrontatie aan te gaan. De verandering, weet u wel?

17 comments

 1. Een debat tussen Theo Francken en Maggie De Block, dat zou veel interessanter zijn. Ik kom net terug van de boekvoorstelling van “Land zonder grens” en Theo Francken en Sarah Smeyers weten echt wel waarover ze spreken hoor. Aan een debat tussen Theo Francken en FDW wint de Vlaming niets.

  1. De enige die al jaaaaaaaaaren met kennis van zaken over de islam bedreiging praat is El Cid.
   Die piepeltjes van het clubje van de ex papzak De wever Bart (een totaal onbetrouwbaar sujet) zijn goed gaan kijken in het programma van Het Vlaams Belang.
   Theo Ranx Xerox Francken en de nitwit Smeyers krijgen alle beschikbare medewerking van de media met hun verwaterde voorstellen.
   Ze weten inderdaad waarover ze praten :als je dagenlang schaaft en knipt en plakt krijg je een brij die je moeiteloos ondersteboven en van voor naar achter kan kwaken maar doe je het in de broek om een debat te houden met mensen die weten waarover het echt gaat.
   Dat “beste” Dries is Het verschil, de echte en een stelletje lulletjes rozenwater.

 2. De plaatsen zijn al gemaakt de vreemdelingen mogen ook stemmen eerst was er snel belg wet nu mogen ze zo kiezen de vorige verkiezingen was de computer in pan gevallen viel niet op om het VB te doen verliezen Belgie is toch al verkocht aan de vreemdelingen in Gent staan de lijsten al vol met Turken de turken moeten niet in de EU komen ze zo al hier baas

 3. nu zie je eens wat voor partij de N-VA is een vuile linkse laffe partij,kiezers van deze partij open je ogen en kies TERUG voor Vlaams Belang de partij van de Vlaamse burger!!!

 4. Bespreekbaarheid en debatteren een voorrecht en zegen voor elke democraat die zichzelf au-serieux neemt. Mag ik dit larderen met een citaat waarmee de pers-tekst van de nv-a opent “:Een verblijfstitel verwerven in België is zoals een lot van de loterij, alleen: je wint het makkelijk.” Zo beschreef Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, de inhoud van het boek ‘België. Land zonder grens’ van Theo Francken en Sarah Smeyers, Kamerleden van de N-VA. “De gelukszoekers kunnen we niks verwijten, alleen: er is geen draagvlak meer in onze samenleving voor een open migratiebeleid. Daarom pleit ik voor actieve migratie. Maar in PS-land is dit helaas onbespreekbaar”, zei De Wever.

 5. Volgens mij worden nva en vb tegen elkaar uitgespeeld,zodat de andere partijen met de prijzen kunnen gaan lopen.Daar al is aan gedacht ? En daar zal maar 1 beenhouwerkeszoon zijn profijt mee doen en zitten we terug opgescheept met die clowns.

  1. Ergens klopt uw redenering wel, maar dan vraag ik me af waarom de N-VA dit spelletje toch steeds meespeelt. De N-VA wil natuurlijk ook de alternatieve kiezer paaien, maar ze veregeten wel dat ze nadien – door vast te houden aan het cordon – met de traditionele partijen meer-van-hetzelfde-beleid gaan voeren. De kracht van hetzelfde?

 6. Allez,,,,Zeggen dat er een immigratieprobleem is en dat de andere partijen ons land hebben gekoloniseerd met Marokkanen is natuurlijk racisme als ik de reactie hier zie! De bedoeling is dat er niet mag geklaagd worden maar dat Marokko moet blijven migreren naar België en gans Europa ONGELIMITEERD!
  Zeggen dat klagen hierover, racisme is, is ook één sluwe manier van Islamieten en Marokkanen om de slachtofferrol te vervullen en zo het hele continent op een legale manier in bezit te nemen of beter gezegd:,” op legale manier door socialisten, liberalen en groen-rode tsjeven IN BEZIT TE GEVEN aan Marokkaanse, Islamitische, Arabische landen!
  Marokkanen, sta met je handen open en zeg”dank u wel allah, dat je ons dit land in bezit geeft’ DANK JE WEL ALLAH DE SOCIALIST! ‘WIJ buigen ons voor u, want u geeft ons dit CONTINENT LEGAAL IN BEZIT! En wij Vlamingen en Belgen, hebben daarover niets beslissen! DIT IS NIET ONS LAND!
  DIT IS HET LAND VAN IEDEREEN WAAR ONZE POLITICI HET TEGEN ONZE WIL WILLEN AAN OVERLEVEREN!
  Allah had dit zeker geweten toen hij de Turken het idee gaf om niet verder te gaan dan Wenen?
  “Wacht nog een paar eeuwen” zei hij, ” dan kunnen jullie dit Europa in bezit nemen zonder enige oorlog, want dan zullen jullie daar zonder tegenstand MET MASSA’S mogen gaan wonen ongelimiteerd! En iedereen die zich daar tegen verzet, zal worden geliquideerd en vervolgd omdat ALLAH de Satan het zo voorzien heeft”
  Satan is immers ook Socialist, Atheist, Liberaal, Katholiek en sinds kort ook Nva er ?
  Deze partijen hebben één gemene deler en dat is de vrijmetselarij met hun logebroeders die het overal van hier tot in Europa overal voort zeggen hebben ! Want de Islam, dat is HUN broeder,

  1. Dat is alvast een argument om van omver te vallen. Merk ik hier overigens op dat u discrimineert op basis van politieke voorkeur? Laat nu net dàt tot het racisme behoren…

  2. Racistische partij? Bij mijn weten werd de SPa toch niet gevraagd voor een debat?

 7. Ze de N V A dus zullen wel weten dat ze op alle gebied verkeerd zitten ook met al hun vreemdelingen op hun lijsten Nu ik hoop en roep dan ook de PARTIJ leden van de N V A op voor je gaat kiezen trek jullie ogen open want ze vullen nogmaals jullie zakken met lucht veel beloven niets doen

 8. Ooit van verkiezingsstrategie gehoord? De Spa is de partij die in Antwerpen wordt uitgedaagd door de N-VA, niet het VB. Het is tegen het socialistisch beleid dat de N-VA zijn pijlen richt, wat zou het dan tijd verliezen met een debat met het VB?

  1. Deze minachting (hoogmoed dus) zou wel eens aardig verkeerd kunnen uitdraaien. Volgens mij is NVA een beetje te snel groot geworden en gaan ze al gauw naast hun schoentjes lopen.

  2. Was het maar waar dat de n-va zijn peilen op het socialisme gericht heeft in Antwerpen! Dat partijtje schaduwboksen stelt nu eens niets voor. Is ook niet moeilijk, n-va heeft mee de meerderheid in Antwerpen gesteund. De verkiezingsstrategie van n-va is dan ook vooral het verorberen van VB-kiezers het establishment al te veel tegen de haren te strijken. Het zou juist goed zijn om de twee partijen eens te laten debatteren. Wie Francken en Smeyers volgt weet hoe gespleten hun tong wel niet is.

  3. Een debat met VB is voor de Nivea dus tijdverlies? Trouwens, de NVA richt zijn pijlen niet tegen het rode beleid in Antwerpen, het doet namelijk mee aan dat beleid. Of zit de NVA nu in Antwerpen plots in de oppositie? Neen dus…de NVA heeft de afgelopen zes jaar het rode wanbeleid van Onderlijfke volop gesteund.

Comments are closed.