Crisis: Camden ontslaat alle agenten

Een opvallend nieuwsbericht in verband met de crisis. Camden, gelegen in New Jersey (USA), plant wegens budgetbesparingen het ontslag van alle 270 agenten. In 2011 waren er reeds 167 agenten ontslagen. De veiligheid van de burgers moet daarna gegarandeerd worden door het “nieuwe” politiekorps.

Het “nieuwe” politiekorps dat zal worden opgericht, zal bij onderhandelingen over loon en andere arbeidsvoorwaarden geen collectieve onderhandelingen kennen. In andere woorden: elke agent zal individueel zijn loonsvoorwaarden onderhandeld moeten zien. Het voordeel hiervoor is dat Camden zo meer agenten zal kunnen tewerkstellen met hetzelfde budget. Nadeel is dan weer dat de meest ervaren agenten niet meer aan de bak zullen geraken bij het “nieuwe” korps, waardoor veel kennis over de buurten en de bewoners verloren zal gaan. Een ander nadeel is dat het beschikbare budget zal worden verminderd, waardoor de politie “prioriteiten” zal moeten stellen. Vandaag de dag is het reeds zo dat de politie niet meer tussenbeide komt bij verkeersongevallen, straatdiefstallen en vandalisme. Verwacht wordt dat het “nieuwe” politiekorps het grotendeels bij patrouilleren zal houden.

Enkele cijfers van 2011 uit Camden. 37 moorden, 73 verkrachtingen, 713 overvallen en 1.023 andere misdrijven met geweld op een bevolking van 77.344 inwoners.

One comment

  1. Het zou nuttig zijn te weten welke politieke kleur er aan de macht is en wat de samenstelling is van de bevolking. Wie gaat er dan belang bij hebben, een korps te hebben dat zich gaat beperken tot paraderen… en dat bestaat uit elementen die dan ook niets anders meer kunnen…gezien de ervaren elementen er uit gezuiverd zijn, en hierbij dient er nog rekening gehouden te worden met de “diversiteit…”. Cui bono?

Comments are closed.