Europees parlement dreigt in te storten (geen grap)

De werkelijkheid is soms straffer dan de fictie.  Vanmorgen verstuurde de secretaris-generaal van het Europees Parlement, de grote baas van het legioen eurocraten, een e-mail aan alle personeel en parlementsleden waarin gemeld wordt dat er instortingsgevaar bestaat aan het dak van het Paul-Henri Spaak-gebouw in Brussel, het gebouw waar de plenaire vergaderzaal gevestigd is. Het halfrond is dus preventief afgesloten. Ook een aantal kantoren zijn voorlopig niet meer toegankelijk en alle ambtenaren die daar werken zijn verplaatst naar andere gebouwen…

Bij een controle werden barsten vastgesteld in drie houten balken die het dak boven de plenaire zaal ondersteunen. De oorzaak van deze barsten kon nog niet bepaald worden. Het is niet de eerste keer dat het Europees Parlement geconfronteerd wordt met instortingsgevaar. In de zomer van 2008 stortte een deel van het dak boven de plenaire zaal van Straatsburg in…  

Philip Claeys, Europees parlementslid voor het Vlaams Belang: “Men zou er haast een voorteken kunnen in zien. Het dak van het Europees Parlement lijkt wel symbool te staan voor de rampzalige stand van zaken in de Europese Unie”.

Zoals te verwachten was is de hilariteit op eurosceptische websites en blogs groot.  Volgens sommigen is dit het bewijs dat langdurige blootstelling aan oeverloos geleuter constructies kan doen barsten.  Anderen vermoeden dat een nieuw insect heeft toegeslagen, de Griekse Houtworm (Perforator Euroscepticus)…  

One comment

  1. Is dit gebouw niet een produkt van de belgische regie der gebouwen, een beerput zonder weerga, met het berlaymontcompleks als hoogtepunt. De zakkenvullerij moet van ergens komen, en in een dergelijk geval wordt er dan bespaard op de kwaliteit. Wie gaat er nu opdraaien voor de kosten? Welke firma’s hebben deze bouwwerken uitgevoerd…? Zien wie er echter deze firma’s schuil gaat, kan al veel duidelijk maken..!!! Het is echter ook mogelijk dat het om een verkapte sabotage gaat, vanuit Frankrijk, om al zo een definitieve verhuis naar Straatsburg af te dwingen. Voor een keer doen de fransen dan toch iets goeds in de zuidelijke nederlanden, na meer dan 1000 jaar terreur, plundering, vernieling enz…. Hoe vlugger het parlement weg is, hoe beter. Hopelijk volgt de rest dan ook snel.

Comments are closed.