Op HLN.be brengen ze verslag uit over de Republikeinse Conventie die momenteel gaande is. Tussen de artikels à la “Vrouw heeft sex met papegaai” staat er ook een artikel “Paul Ryan liegt erop los op Republikeinse Conventie“. Dat een systeempoliticus als Paul Ryan erop los liegt, wekt bij ons geen verbazing. Van de bronvermelding voor het artikel keken we wel even op.

Misschien weet u het nog niet, maar boven de artikels van HLN.be staat de naam van de auteur en de opsomming van bronnen die hij of zij gebruikt. 95% van de tijd is dat een letterlijk overnemen van een persagentschap zoals belga. Deze keer gebruikte de auteur (SG) als bronnen The Detroit News en The Huffington Post. The Detroit News kan men vaak libertair noemen, maar er zijn toch meerdere auteurs die in de VSA doorgaan voor “liberal”, wat wij links zouden noemen. Het artikel dat SG schreef voor HLN.be is, als we mogen afgaan op de inhoud, gebaseerd op ten eerste het artikel dat David Espo schreef voor The Detroit News. Een “liberal” journalist die zich reeds in het verleden uitsprak voor controle op het bezitten van vuurwapens. Dit is een kwestie die in de VSA bij stellingname vaak aantoont waar de persoon zich bevindt in het politieke spectrum. In het geval van Espo, aan de linkerkant. De tweede bron is The Huffington Post, best te omschrijven als “Linksliberaalactueel”. Om de neutraliteit van hun berichtgeving over de beruchte speech te illustreren volstaat het al om de titel op de voorpagina van The Huffington post te gebruiken: “PAUL TALES: RYAN MISLEADS AGAIN & AGAIN“. 

Opmerkelijk genoeg is het niet echt een geheim dat de media absoluut geen neutraliteit uitdragen bij politieke campagnes, of überhaupt bij zaken van belang. Jay Ambrose, columnist bij diezelfde The Detroit News zegt er zelf over: “In his book, “Left Turn: How Liberal Media Bias Distorts the American Mind,” social scientist Tim Groseclose presents convincing evidence that media bias has a major impact on public opinion and even said Sen. John McCain would have beaten Obama in the presidential election in 2008 if coverage had been balanced. Romney is up against more than Obama this year. He is up against many of my fellow journalists, although I do not assert that as a fact. It’s just my opinion.”

Nu HLN.be openlijk is over haar bronnenmateriaal verheugen wij ons reeds op een artikel in de trend van “De systeempartijen ontmaskerd. Bron: RechtsActueel.eu”. Zodat wij daarna Sint-Juttemis kunnen vieren en gaan kijken hoe kalveren op het ijs dansen.

(Krak hetzelfde artikel ook te vinden op demorgen.be. Zitten de Vlaamse kranten met een personeelstekort? Wij willen altijd in freelance bijspringen hoor!)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: