Zuid-Afrika breekt met neutrale opstelling in Midden-Oosten-conflict: Israël is boos

Israël is weer boos, dit keer op de Zuid-Afrikaanse regering. Deze besliste om niet langer het label ‘Made in Israël’ te plaatsen op producten afkomstig uit de door Israël bezette gebieden in het Midden-Oosten. Volgens Israël heet dit racisme, volgens Zuid-Afrika is dit slecht het volgen van een consequente politiek op basis van de door de VN erkende landsgrenzen.

Sinds 1994 stelde Zuid-Afrika zich neutraal op ten opzichte van de politiek en conflicten in het Midden-Oosten. In 1990 eindigde het Apartheidsregime in Zuid-Afrika en in 1994 werden de eerste ‘gemengde’ verkiezingen georganiseerd. Het resultaat was dat voormalig terrorist, racist en ANC-crimineel Nelson Mandela – met de steun van de communisten – aan de macht kwam.

Zuid-Afrika kende tijdens de Apartheid een grote joodse gemeenschap. Ondanks het feit dat Mandela in zijn gloriejaren steun kreeg vanuit de internationale joodse gemeenschap, verlieten toch zeer veel joden het Afrikaanse land. Momenteel zouden er nog een 30 à 40.000 joden in Zuid-Afrika wonen.

De Zuid-Afrikaanse regering besliste nu om zich te beroepen op de grenzen van Israël zoals die ook door de Verenigde Naties worden erkend. Het gaat om de grenzen die vastgelegd werden in 1948. De onwettige en agressieve uitbreiding van het Israëlische grondgebied sinds 1948 wordt door Zuid-Afrika niet erkend. En dat zorgt natuurlijk voor troubles in paradise!

10 comments

 1. Eens te maar laat men zich mee slepen door emoties. Over welke produkten gaat het hier.. sinaasappelen die Zuid Afrika zelf heeft, of produkten die de bevolking niet kan betalen.. Als het over produkten gaat die werkelijke van belang zijn, zal het “business as usual” zijn, en daar over zal de regering niet beslissen en nog minder het ANC, maar wel de werkelijke macht(zie verder).
  Het gaat hier in de eerste plaats om een voor intern gebruik (= in zuid-afrika) bestemde maatregel. Gezien de enorme werkloosheid, misdaad, korruptie, het uitmoorden van de boeren, het aids probleem, de spanningen binnen het ANC zelf, enz.. en vooral gezien een groeiende moslim aanwezigheid, is een dergelijke maatregel steeds goed om de bliksem af te leiden. Het is dan ook gemakkelijker zich met het midden-oosten bezig te houden, dan met de interne chaos. De boosheid van Israël, moet ook met een korrel zout genomen worden. Deze problematiek kan niet los gezien worden van het aan de macht brengen van het ANC, en dit had in feite niets te zien met de apartheid. Over de werkelijke macht, die er achter zit, de doelstellingen, het verraad van de afrikaanders(= door de blanke politieke verantwoordelijken), en wie er momenteel de machtsposities bezet, zijn er diverse artikels op de website van Henry Makow -archives(= voor alle zekerheid een canadese jood) :
  1. White south africa was conquered by guilt dd.20/11/2011 -Chris de Wet,
  2.Blowing airliners out of the sky dd.30/11/2011- Dave Meckanic,
  3.The sabotage of SAA flight 295 The Helderberg – dd. 01/12/2011 -Dave Meckanic,
  4.White Luciferians still run South Africa dd. 22/11/2011 – Roger Bell.
  Hieruit blijkt dat beide landen door dezelfde occulte machten worden gekontroleerd. Deze kontrolen ook Angola(=MPLA)- Mozambique(=Frelimo), Zimbabwe(=Mugabe), Namibië, en vooral Ruanda met als kopstuk Kagame, Zuid Soedan,.Oeganda …..enz.en waar er zeer grote geopolitieke belangen spelen, zeker met de aanwezigheid van China, en de strijd om de grondstoffen en water.
  Het gaat hier dus niet om Israël, maar wel om gans Zuidelijk-Afrika zelf, een kolkende vulkaan waar het wachten is op de uitbarsting.

 2. Beter te antwoorden met een vraag:
  Wat staat er in de geschiedenis?
  Wie heeft Israël opgericht?
  Wie heeft het willen voorkomen?
  Hoe groot was het gebied van Israël oorspronkelijk, het gebied van voor Christus en hoe groot was het gebied na christus in vorige eeuw?
  En door wie is dat toegezegd? Hoe kwam dat?
  Hoe veel mensen woonden er toen?
  Waar waren die zo gezegde Palestijnen toen?
  Hoe veel woestijn was er toen?
  Wie heeft het land gaan bevolken, bewoonbaar gemaakt en wie heeft er uit het woede zijn migranten uit gestuurd om dat land ineens OOK te gaan bewonen en heeft achteraf oorlog gemaakt tegen dit land via Egypte en anderen en hoeveel land heeft Israël daarvoor terug moeten prijsgeven?
  Een gebied zo groot als?… ? zoek eens op HOE GROOT DAT GEBIED WAS EN WAT ER VAN OVERSCHIET!
  En wie zegt nu dat dat land van hun is en wie heeft recht?
  De echte geschiedenis is te VINDEN, voor wie het willen en de antwoorden ook!
  En wie graag wil horen wat hij of zij graag wil horen, die is niet in staat de waarheid te aanhoren! Ook wordt Zuid-Afrika ALTIJD maar dan ook ALTIJD als argument gebruikt voor de verstikkende valse gelijkheid vrijheid en eenheid-ideologie van het politiek correcte denken die mede daaruit ontstaan is. En dit geld ENKEL voor de rechten van de NIET BLANKE!
  En daardoor zet de kolonisering van Arabieren en Afrikanen en het vernietigen van de blanke Westerse inwoners zich door!Wij zijn kind van de rekening vanwege de mogelijke apartheid en het Zuid Afrika uit het verleden.
  In sommige opzichten is apartheid goed, als een slechte stuk cultuur NIET kan veranderd worden.
  Ten andere geld de apartheid niet meer voor anders gekleurde medemensen maar vandaag de dag wél tegen blanken en is er niemand die het voor ons opneemt, noch onszelf om daar tegen te protesteren, liedjes te maken die de wereld rondgaan enz.!! Neen het is ‘weg met ons blanke Westerlingen’ Maar dat soort apartheid is duidelijk geen probleem. Men noemt dit ‘politiek correct’ En daarin horen christen zijn én Israel zijn én recht(s) zijn niet bij!

 3. @Israël is weer boos

  Israël is ALTIJD boos en terecht. De Joods staat wordt leeft al 64 jaar in staat van oorlog met de Arabische wereld en het einde is bijlage nog niet in zicht.

  De VN is een organisatie die al lang moreel failliet is.

  Op dit ogenblik zetelt Syrië in de VN Raad voor de Mensen Rechten, kan je nagaan…

 4. Triest hoe ‘Rechtsactueel’ als het over Israël gaat steevast verandert in ‘Linksactueel’:
  – Rechtsactueel vertoont dezelfde verontwaardigheidsdiscrepantie als Links wanneer het over Israël gaat;
  – Rechtsactueel heeft dezelfde disproportionele aandacht als Links voor Israël;
  – Rechtsactueel aanvaardt op dezelfde domme en blindelingse wijze de Arabisch-islamitische en valse geschiedschrijving van het Midden-Oostenconflict;
  – Rechtsactueel omarmt bijvoorbeeld – net zoals Links – (blindelings?) de leugen dat Israël expansionistisch zou zijn. In dit filmpje kunt u vanaf de vierde minuut zien hoe het écht is gegaan, maar het strekt tot aanbeveling het volledige filmpje te zien:
  https://www.youtube.com/watch?v=JmAxrdgiJP4&feature=player_embedded#!

  Ik maak me echter geen illusies: zonder naar de feiten van het filmpje te kijken, zal er zoals steeds wel weer op de bron en op de boodschapper worden geschoten. Dat toont dan vervolgens aan dat Rechtsactueel de juiste feiten over Israël niet WIL kennen. Wat men daaruit moet concluderen, laat ik aan de lezer.

  1. Wordt u gesponsored door de filosemietische pro-Zionistiosche Lobby ?

  2. “De LEUGEN dat Israel expansionistische zou zijn” ? U bent echt ter slechter trouw en blijkbaar verblind door uw eigen filosemietisch Pro-Zionisme, waardoor u objectief-correct constateerbare feiten bedekt onder een laag politiek-correcte negationisme ; het bewust ontkennen van evidenties. Puur en onversneden expansionisme ; de Golan hoogte, West-Jordaanoever, Oost-“Jerusalem”(sic) heu zeg maar Al Quds en mislukte pogingen tot verovering van Gaza met oa. inzet van fosforbommen op burgers en poging tot verovering van Libanon waarvan enkele jaren geleden grote delen werden platgebombardeerd.

 5. De laatste alinea is stierepoep oftewel bullshit, er zijn geen door de VN erkende grenzen van Israel.

  Ook volgens de regels van de VN heeft Israel aanspraak op de Westbank, zie:
  http://likud.nl/2012/08/mandaat-voor-palestina-90-jaar-geldig/

  Verwarring wordt gecreeerd omdat de – door dictaturen gekaapte – Algemene Vergadering van de VN andere uitspraken doet. Die uitspraken zijn echter niet bindend en hebben dus geen enkele juridische betekenis.

  1. En als het niet bindend is veeg je er toch gewoon je botten aan natuurlijk. Als de algemene vergadering hun advies je niet aanstaat trek je gewoon hun legitimiteit in twijfel. Simpel, Als ik u een tip mag geven, beschuldig ze in het vervolg van antisemitisme en verwijt ze nazi’s te zijn en smijt een paar dvd’s van schindlers list naar hun kop, dit werkt overal, van eenvoudige huisvrouw tot zwitserse bankier.

   1. niet vergeten ook te beschuldigen van begationistisme of hate speech of zo…..

   2. Dus u vindt dat Israel zich wel wat had moeten aantrekken van Khadaffi en zijn maatjes?

    U weet wel, hij was voorzitter van de VN Mensenrechtenraad en de VN Mensenrechtenprijs is naar hem vernoemd.

    Dat meent u toch niet serieus, dat Israel zich wat moet aantrekken van de Organisatie van Islamitische Landen, die met hun eenderde van hun aantal stemmen – aangevuld met nog wat dictaturen er bij – een automatische meerderheid hebben?

    Die VN is al lang een totale farce. Maar dat hoort u niet van de gewone media.
    http://likud.nl/2010/12/moslim-machtsblok-domineert-vn-islamitische-verenigde-naties-mensenrechten/

Comments are closed.