[VIDEO] T.A.K. voert actie tijdens beslissende gemeenteraad in Sint-Genesius-Rode: de Gordel moet blijven!

We schreven gisteren al over de weigering van het Schepencollege van Sint-Genesius-Rode om de Gordel te laten passeren op hun grondgebied. T.A.K. was boos en deed een oproep aan het adres van Minister van Sport Muyters (N-VA) om de Gordel te laten doorgaan in Rode én in het originele concept. Ook het VB reageerde ontzet en eiste dat Bourgeois, als voogd van de Vlaamse gemeenten en steden, een regeringscommissaris zou sturen naar Rode om de zaak uit te klaren. Muyters reageerde vervolgens in een stuk op de N-VA webstek dat alles in orde komt en de Gordel door Rode zou trekken. Maar Muyters was te vroeg met zijn heilsboodschap.

Gisteren werd tijdens de gemeenteraad in Sint-Genesius-Rode de beslissing van het schepencollege bevestigd. Geen Gordel dus doorheen Rode. Deze extra gemeenteraad kon overigens op de nodige belangstelling rekenen van de media, want het Taal Aktie Komitee had aangekondigd ook aanwezig te zullen zijn tijdens dit spektakel van Vlaminghatend onfatsoen. T.A.K. voerde zoals steeds de daad bij het woord en verstoorde op gekende wijze de gemeenteraad.

De TAK-tivisten lieten hun ongenoegen horen en werden vervolgens afgevoerd uit het gemeentehuis. Vandaag kondigde Bloso aan samen te zitten met Minister Muyters, Minister Bourgeois en anderen om het probleem te bespreken en een passend alternatief te zoeken. Bloso kan wat ons betreft de hoogste boom in. Zij weigeren namelijk nog langer de Vlaamse kaart te trekken wat de Gordel betreft, zij trekken hun kak in en stoppen met het organiseren van dit hoogstnoodzakelijke jaarlijks succesevenement en zij trekken zich met andere woorden met de staart tussen de benen terug uit dit politieke en belangrijke debat. BHV gesplitst? Vergeet het maar! Rode bewijst dat de Gordel meer dan ooit nodig was, is en blijft!

Hier is het versklag van de VRT:

http://www.deredactie.be/permalink/1.1409997

Onze goede vrienden van T.A.K. worden ‘vriendelijk’ gevraagd het pand te verlaten.

3 comments

  1. Ondertussen is de kogel door de kerk: Nva’er Muyters plooit voor de Franstaligen en het gordel trefpunt kan verhuizen. De enige reden? Omdat het een Vlaamse manifestatie is.

Comments are closed.