Nadat jongeren van de KSJ fysiek bedreigd werden omdat ze enkel een Vlaamse leeuwenvlag hadden opgehangen aan de vlaggenmast op hun kampterrein, werden de Maasrakkers uit Kotem niet enkel fysiek bedreigd, maar voegden enkele onverlaten de daad bij het woord. Eén van de leiders werd aangevallen met een mes en had nood aan medische verzorging. Echter… die verzorging wilde niet echt meewerken. Ook de opgebelde politie trok zich terug omwille van een communautair meningsverschil. Net als je dacht alles meegemaakt te hebben…

“We hadden net onze laatste gezamenlijke avond afgesloten met een kampvuur, toen rond 3 u ‘s nachts een witte bestelwagen over de skipiste van de Baraque Fraiture naar ons kamp kwam gereden”, vertelt leider Mark Hendrikx. “Een man stapte uit en nam twee lege bakken bier. Toen mijn collega-leider Peter Houben hem hierover aansprak, werd de man wild en trok een mes. Hij gaf Peter een snede boven zijn wenkbrauw.” zo lezen we in de Gazet Van Antwerpen.

De daaropvolgende getuigenis was wel heel frappant en vertelt over de hulpverlening die ze hadden opgebeld na het incident: “De ambulanciers hebben niks gedaan”, zegt een boze Hendrikx. “Ze gaven zelfs geen pleister aan Peter. De politie maakte verslag op, maar stopte ermee toen wij duidelijk maakten dat wij dat niet zouden ondertekenen omdat het in het Frans was opgesteld. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Op onze vraag om slachtofferhulp kregen wij een negatief antwoord. Daar moesten we zelf maar voor zorgen, omdat we Nederlandstalig waren.”

De jongeren waren op kamp op de Baraque Fraiture in Vielsalm. In Wallonië wordt het blijkbaar steeds moeilijker om rustig op kamp te gaan, maar wanneer je de hulpdiensten belt na een incident, verwacht je dat je geholpen wordt en liefst in je eigen taal, zoals de beleefdheid het wil. Nog een halve maand vakantie te gaan… we zijn benieuwd welke verhalen er nog gaan opduiken over jeugdkampen in Wallonië.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

14 reacties op “Vlamingen op kamp in Wallonië: niet enkel fysieke last met de buurtbewoners, ook de hulpdiensten weigeren Nederlandstaligen te helpen”

 1. Wat een zeikstralen zijn die Walen toch zeg! Zo kleinzerig en dit allemaal om een vlag. Zojuist zelf op vakantie geweest naar Echternach (grens Luxemburg en Duitsland). De voertaal is er Frans maar de mensen maken zich niet druk om je te helpen in het Duits, Engels, of jawel Nederlands. Hoe zalig is dit!

  Arme Walen, nog een lange weg af te leggen in dat eentalig gebied.

 2. en ik die dacht dat je op kamp gaat om er plezier aan te beleven en kennis te maken met de ‘couleur lokal’ en zeker niet om met een leeuwenvlag te gaan zwaaien.

 3. Het incident bewijst eens te meer de twee maten en twee gewichten. Franstaligen eisen in Vlaanderen overal in het frans geholpen te worden, en in het overgrote deel van de gevallen gebeurt dit, in ziekenhuizen, bij politie enz….In Brussel, waar er een wettelijke tweetaligheid is, vinden de franstaligen het abnormaal dat nederlandstaligen hun taal willen spreken, hoe durven ze.immers…!!! Zie de mensonterende behandelingen in de ziekenhuizen….In Wallonië staat het gebruik van het nederlands(=de taal van de sponsors) gelijk met een oorlogsverklaring…aan het “la race des seigneurs” door “les sales flamins”, of nog beter “les sales boches….”
  Inzake politie: indien de verhoorde persoon niet de taal spreekt van de opsteller, dient de verhoorde zelf zijn verklaring te schrijven of dient er beroep gedaan te worden op een tolk. Zie ook de recente richtlijn 2012/13/EU van het europees parlement en de raad van 22/05/2012 alsmede de Salduz wetgeving. Deze wetgevingen zijn ook van toepassing in Wallonië. Het incident is eens te meer een uiting van een diep geworteld anti-vlaams racisme(=het gaat hier wel om de niet – strafbare variant). Als het omgekeerde zou gebeuren in Vlaanderen is bij de franstaligen het kot te klein…. desnoods doet de PS mafia de regering vallen….De reaktie van Jef en Freddy getuigen dan ook van een totaal gebrek aan kennis van deze materie, of nog erger van een tergende kruiperigheid voor de franstaligen, die hun op alle mogelijke manieren vernederen en verachten in ruil voor 12 à 15 miljard euro sponsering per jaar…(of betalen ze geen belastingen?)
  Het enige wat je als vlaming, die naam waardig, kunt doen is : BLIJF ER WEG.
  Gaan lopen zal men sowieso toch moeten doen in de nabije toekomst, zoals in 1960 de kolonialen uit Kongo.

  1. Blijf er weg – dat de enige zinvolle houding. Geen wet zal de houding van een waal veranderen. Diegenen die ‘hopen’ op beterschap zijn “eenvoudigen van geest.

 4. Ik wacht op verontschuldigingen van de Waalse regering, het koningshuis en het ingrijpen van de premier…hoeveel jaar zou ik mogen wachten? Wiens brood men eet diens taal men spreekt… Nederlands dus.

 5. Advies aan de Vlaamse jeugdbeweging: doe geen activiteiten in Wallonië. De gewone man is er jarenlang opgehist tegen Vlaanderen. De PS is hiervoor hoofdzakelijk verantwoordelijk.
  Ik weet wat ik vertel: ik heb 30 jaren in Wallonië gewoond.
  de Caters

 6. Dit is echt een tendentieus artikel.
  Wat een idiote onzin om in Wallonië te eisen om in het Nederlands, sorry het Vlaams, geholpen te willen worden! Hoeveel gekker kun je het nog verzinnen?

  1. Om te beginnen, het ‘Vlaams’ bestaat niet. Voor het overige lijkt het me vreemd dat hulpdiensten een persoon in nood (en de foto liegt er niet om) aan zijn lot overlaten, louter vanwege de taal. Kan je je dit voorstellen in eender welke Vlaamse gemeente?

  2. Een Franstalige die in Vlaanderen niet geholpen wordt, omdat men “zijn” taal niet spreekt? Het kot zou te klein zijn. Ik volg de franstalige pers en met regelmaat zie je dit soort hysterische toestanden. Iemand die in Antwerpen in het Mas niet in het frans wordt beantwoord bvb, die breeduit wordt opgevoerd in de media. Ah die Vlaamse facisten toch. Dit is dus geen onzin.

  3. Jef: Uw reactie is opzichzelf ook tendentieus ….
   Iedere Waal in Vlaanderen zal in het frans verder geholpen worden …
   Andersom kan blijkbaar niet …
   Dus uw reactie dat het idioot is om in het Nederlands geholpen te worden in Wallonie is op zichzelf IDIOOT!

  4. Politie en andere hulpdiensten zijn verplicht van u te helpen in uw officiële landstaal naar keuze..

   NVDR: Nee, dat is enkel zo in Brussel. In Vlaanderen moeten agenten en 100 alleen Nederlands kennen, in Wallonië enkel Frans. Natuurlijk is het wel wijs dat bv. een ambulancier een paar woorden in een andere taal wil spreken… Niet te verwarren met bepaalde rechten voor verdachten en aangehoudenen etc.

 7. Wat is er niet communautair aan het feit dat Waalse hulpdiensten Vlamingen weigeren te helpen louter vanwege hun taal, want dat is de essentie van het artikel.

 8. Er worden hier wel foute linken gelegd tussen de kritiek op de leeuwenvlag en de reden waarom iemand fysiek aangevallen werd, nl. het proberen stelen van leeggoed. Jammer dat de lezer direct een richting ingestuurd wordt en geprobeerd wordt op het valse, communautaire, been te zetten. Anders was het natuurlijk wel een sappig verhaal geweest waar als flamingant mee kon uitgepakt worden in de pers. Jammer dat de communautaire oorloog weer eens fictie is, geschreven door een tendentieus blaadje. Echt triestig…

Trending

%d bloggers liken dit: