De Duivel Uitdagingen: project om het België-gevoel te bevorderen

Morgen spelen de Rode Duivels voor een – naar eigen zeggen – uitverkocht voetbalstadion ergens in het Brusselse. Het Nederlandse elftal is de tegenstander en als we de geruchten mogen geloven belooft het een heerlijke voetbalavond te worden. Voetbalkenners menen te weten dat Nederland ‘favoriet’ is zoals dat heet, maar dat belet de entourage van de Rode Duivels niet om voluit te mobiliseren voor morgenavond. Dat is natuurlijk ook hun taak. Ieder TV-kijkend Vlaming zal dan ook al opgemerkt hebben dat de Rode Duivels zogezegd terug ‘hot’ en ‘hip’ zijn. Geestig in feite.

Dat het voetbalstadion uitverkocht is morgen is inderdaad een hele prestatie. Doorgaans speelt de nationale voetbalploeg van België voor een quasi leeg stadion. De amusementswaarde is (of was, wie zal het zeggen?) dan ook ondermaats. De overwinningen liggen in het verlengde hiervan en zijn op één hand te tellen. De Rode Duivels zijn een verzameling van omhooggevallen vedetten, die meer opvallen naast het veld dan op het veld. Nu de nationale voetbalploeg een nieuwe trainer heeft en zeer veel spelers redelijk presteren in (soms zelfs grote) buitenlandse ploegen, verwacht men een wederopstanding.

Deze hoopvolle elementen in beschouwing genomen, wordt er meteen een politiek luik aan gekoppeld: de Duivel Uitdagingen. Politiek, vraagt u zich af? Wel, uiteraard is dat een politiek project! Wie even nadenkt weet dat de Belgische ‘eenheid’ enkel nog bestaat uit het koningshuis, een pak frieten en het voetbal. Dankzij de sterke opkomst van de N-VA, is er een algemene berusting ontstaan onder bevolking, dat vroeg of laat België ophoudt te bestaan. Het feit dat je tussen al uw TV-programma’s ‘s avonds peperdure reclamespots krijgt van de Duivel Uitdagingen, heeft hier alles mee te maken. Men wil het ‘België-gevoel’ terug nieuw leven inblazen en deze ludieke uitdagingen zijn daar een perfecte aanzet toe. Gelukkig weten wij nationalisten, dat het daarvoor  veel te laat is!

We konden overigens de hand leggen op de allereerste Uitdaging van de Rode Duivels:

5 comments

  1. Het resultaat van de uitdaging – onder meer te zien bij de Standaard – valt vies tegen. Enkele spelers hebben wat rode vlekken op hun gezicht en t-shirt, maar de belofte dat drie spelers helemaal rood zullen worden gemaakt is volgens mij niet waargemaakt.

    En waar zaten de Vlamingen op de tribune?

  2. Bent u zeker dat dit door de opkomst van de N-VA is? Zou het niet meer door de laffe houding van de traditionele partijen komen? Daarenboven moet de N-VA in deze wel eens kleur bekennen, want enerzijds kappen ze wel op het Belgisch bestel, maar anderzijds doet de partij er alles aan om aanvaardbaar te blijven voor de traditionele politiek en dit met het in stand houden van het Belgische cordon incluis.

  3. Het gaat hier inderdaad om duivelse uitdagingen,met het doel de kunstmatige belgische staat, met de daarbij horende belgische ziektes, in stand te houden, op kosten van “les sales flamins” . Men maakt dan van de gelegenheid ook nog gebruik om de multiculturele puinhoop door de strot te rammen.(=gezien de samenstelling van de ploeg!!). Dit alles gebeurt dan in een sfeer van leugens en bedrog, met behulp van een collaboratiepers in Vlaanderen, onder kontrole van de linkse en de loge mafia’s. Of het oude ROME met zijn brood en spelen in een nieuw kleedje, met het kruiperige klootjesvolk in Vlaanderen in de hoofdrol.

Comments are closed.